Arkadaşlar herkese merhaba. Dün itibari ile bayiden 0km 2018 model Accent Blue 1.6 Crdi Mode Plus icin anlaştım ancak ne test videolarında ne de forumlarda 2018 modelle alakalı herhangi bir yoruma rastlamadım. Bu araçların 2017 veya 2016 modellerinden herhangi bir farkı yok mudur? Mesela yol tutus sorununu cok okudum 2018 modellerde de bu sorun var mi?
hyundai accent ler genel olarak hyundai nin dayanıklılık ve sorunsuzluk abidesidir, eğer mevzu accent ise genellikle fazla araştırılmadan satın alınır gider donanım azlığı ve sınıfına göre çok çok üstün özellikleri olmaması dışında başka bir sorunu da yok, ticari taksiciler fazla yakan veya sorunlu ve bakımları yüksek paralar götüren otomobilleri kullanmaz, accent in kültür mirası konusunda ticari taksicilerden bile fikir alınabilir yeni tasarımları çıktığı zaman Türkiye ye hemen gelmiyor, 2011 den beri accent blue nun görünümünde tasarımında ciddi bir değişiklik yok 2011-2019 kasa nerdeyse aynı çok küçük farklar olabilir, motor ve şanzıman seçenekleri ise biraz farklı 2011 deki 1.6 crdi ler 128hp 260nm iken 2014 ve sonrası 136hp 300nm güç üretir. benzinlisi yıllardır aynı 1400cc mpi dır, şanzıman yıllardır çeşitlendi motorsiklet tipi kayışlı cvt si var tork konvertörlü 4 ileri planet var 7 ileri çift kavrama dct is var. Ailecek uzun süre binmek için alınacak ise en full ü prime paket alınsa güzel olur lakin o paraya da style paket elantra vermeleri kötüdür dolayısı ile 2011 den beri nerdeyse aynısı satılan bu otomobil için kimse her sene test ve inceleme yapma gereği duymuyor, ama bunca yıldır bu otomobilden şikayetçi olupta yerden yere vuran da yok hyundai nin 2011 den beri bu modeli Türkiye de hala bozmaması değiştirmemesi de merak uyandırır. ikinci elde nasıldır? satmaya kalktığınızda ticari taksicinin biri gelip havada kapar gider. elbette lastikler ufak, arka süspansiyon bağımsız değil, çatara putara makas, gaz fren gaz fren, hızlı viraj alma vs. accent bunlara pek gelmez, ekonomik yol almayı sever ama bu işleri i30 yapıyor.
Vallahi bende her yerden asina oldugum için hic test bile etmeden aldim. Ancak forumlari okuyunca yay degisimleri vs icime kurt düştü. Cok teşekkür ederim zahmet edip uzun uzun yazdiginiz icin. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok fazla olmasada modifiye ye biraz açık bir otomobil accent blue, eğer ki yol tutuşundan memnun kalmazsanız aftermarket olarak satılan modifiye ürünlerinden 30mm yada 50mm kısaltan koni yada eibach gibi kaliteli marka sert yaylardan taktırabilirsiniz, lastik ve jant ebatı büyütebilirsiniz lastik sırtı çok az büyürse asfaltta yol tutuşu illaki artacak, crdi motora chip tuning ile yazılım yaptırabilir 150-160hp güç alabilirsiniz. bunlar daha önce başka kullanıcılar tarafından sıklıkla accent blue ya yapılan modifiyelere örneklerdir ancak bunlara çok da lüzum olacağını zannetmiyorum.
Bende chip tuninge ihtiyac duymayacagimi düşünüyorum 136 hp fazlasiyla yeterli olacaktir ancak daha önce takla atmış birisi olarak yol tutusunu önemsiyorum Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de blue kullanıcı olarak en güzel donanımın 2015 ve 16larda olduğunu söyleyebilirim. 2018 de kolçak koltukta 2011 2014 arasında olduğu gibi 2015 ve 16 da ortada kolçak konsol şeklinde. Hele o 2017ler. Sis farı yok. kolçak yok. Arka kolruklar yatmaz sabit. Arka orta başlık yok. vs. vs. 2018 de 2017 de yaptıklarını yapsalardı %50 daha az satılırdı. 2018lerin görünüm olarak sadece panjuru değiştirdiler. İçerde de kolçak koltuğa bağlı.
Bu konuda tamamen katılıyorum size. Hediye olarak geri gorus kamerasi eklenecek onun disinda bir sey yok. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tek kusuru bence o da kusur gibi görülür mü bilmiyorum. Hava yastığı sayısı cc olmaması ve manuellerde yokuş kalkış desteği yok. Bunlar olsun neredeyse 10 yıllık yüzüyle dün piyasaya çıkmış gibi satar. Ben blue kadar yakışıklı segmentinde araba bilmiyorum.
Prime 6 havayastigi mevcut, tek eksik cc, bence sadece modeplus ve prime ile getirilmeye devam etse çok güzel satar.
Aslında i20 ile direksiyon aynı düğmeler getirilse takılsa bence çalışır gibi. Blueyu sattık elantraya terfii ettik. Yoksa cc işine iyice bilenmiştim.
Prime zaten gelmiyordu. 2019 üretimleri Kore degil Hindistan olacakmış orasida Turkiyeye vergi ambargosu uyguluyormuş gelirse bile yuksek fiyattan gelecek dedi bayi Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar. Konuyla alakalı olmayabilir ama 128 ve 136 lığın teknik anlamda farklılıkları nelerdir? Yazılıma 128 lik olanların daha yatkın(sorunsuz) olmasının sebebi nedir bilgilendirirseniz sevinirim.