Arkadaslar son donemde aracinizda guncrlleme falan yaptirdiniz mi ? Aracim 6500 km oldu fakat bu yakit gostergesi dogru gostermiyor... 6500 km lik takibim sonucunda kesin emin oldum.... Ornegin depoyu dokdurduktan sonra son kullanimindan kalan verileri isliyor ona gore tespit yapiyor ve yanlis yapiyor ben mesela son kullanimimda cok sert surus yaptiysam dogal olarak gidilecek km azaliyor fakat dolumdan sonra cok nazil kullansan da sert kullaniminin verileriyle devam ediyor.... Ve ortalama yakit gostergesi her zaman 0.5 fazla mesela 6.5 ortalama ise aslinda 6.0 ortalama yapmis bu surekli boyle.... Son olarak gidilebilecek mesafe 350 km gosteriyorsa kesinlikle depoda o degeri yapacak yakit olmuyor.... En fazla 200 km falan gidecek yakit kaliyor.... 1 lt ile 17 km yapmisim ornegin depoda 10 lt yakit kalmis tas catlasin 10 lt ile 190 km gider 350 gitmez.... Arac anlik kullanima gore yeniden degerl3ndirme yapmiyor hep dolumdan once son kalan kullanimina gore bilgi veriyor... SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakin son fulledigimden sonra simdi yeniden fulledim degerler fotografta 426.5 km gitmisim tam 24 litre yakit aldi yani ortalama 5.6 fakat yol bilgisayari 6.3 gosteriyor arada 0.7 gibi cok fazla bir fark var gostergeye guvenerek is yapilmaz yani.... Ayrica bu deger tamamen sehir ici ve kisa mesafe yakit bu sekilde cok iyi.... SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi