Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2017 Elantra Yağ Öneri

'Teknik Malzemeler , Ürünler' forumunda Elantra4136 tarafından 20 Nisan 2023 tarihinde açılan konu

1. Elantra4136

Elantra4136 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Shell helix ultra pro af 5w30
    Castrol MAGNATEC STOP-START 5w30 a5

iki yağ arasında kaldım. Kataloğunda
    API SM veya ILSAC GF-4
    ACEA A5 bunlar yazıyor.
    Bunu karşılayan castrol. İzmit fertan yetkili servis castrol a5 kullanıyoruz dedi.
    Shell’in yağında ACEA A5 fakat API SL yazıyor. Aracım LPG li Kocaeli de oturuyorum. Servis ilk bakımında shell pro af5w30 kullanmış fakat sonraki 3 bakımda 10w30 diye yağ kullanmış servis kayıtlarına göre. Aracı Antalya dan aldım. Servis bakımlı tamamen. Aracım 56 binde km. Sonraki 60 bin bakım için hangi yağı kullanmalıyım. Teşekkürler yardımlarınız için

2. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araç dizel mi ?

3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Tabii ki ikisi arasından Shell Helix Ultra tercih edilir,Magnatec Helix Ultranın dengi bir yağ değil,onun dengi Castrol'de Edge serisidir.10W-30 kullandılarsa o yağ yüksek ihtimal Shell Helix HX7 AH dir fakat o yağ gerçek manada eski teknolojili bir yağ,bir problem çıkarmaz ancak 2023 yılında bu motora o yağı koyan yetkili servise araba emanet etmemek gerekir bence,ben bu sebepten birde müşterinin getirdiği yağı da kabul etmediklerinden arabayı yetkiliden çıkarmıştım.API,amerikan petrol enstütüsünün motor yağı performans derecesi anlamına gelir,SL ise yağın 2001 performans standartlarını karşıladığını gösteriyor ki,bu ciddi manada eski bir teknolojiyle üretildiğini hatta üretilirken fazla teknoloji dahi kullanılmadığını gösteriyor.Şu an en yeni standart API SP,2018'de çıkan diye biliyorum.

Yetkili serviste bakım yaptıracaksanız,aracınızda LPG'li olduğu için Shell Helix Ultra çok daha iyi olacaktır,bu yağı kullanan bir yerde bakımlarını yaptırmanızı öneririm.Eğer dışarıda yaptırabilirim derseniz farklı bir sürü alternatif yağ önerilebilir aracınız için.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Shell helix ultra pro af5w30 da API SL değeri var. Shellin hangi 5w30 una baktıysam ACEA A5 ve API SN,SP değerlerini aynı anda karşılayan yağı yok. Neye bakıpta shell helix 5w30 alıcam.

5. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizin aracınızın motoru için ILSAC ve API değerleri daha önemli.Kullanım kılavuzunda eğer SM ya da üstü yazıyorsa SL kullanmanızda da bir sakınca yoktur,önemli olan yağın sentetik olup olmadığı.Helix Ultranın bir sürü çeşitli versiyonu var örneğin;

https://www.shell.com.tr/suruculer/...r-yaglari/shell-helix-ultra-ect-c3-5w-30.html

Bu yağ API SN özelliklerini ve aynı zamanda bir çok markanın üretici onaylarını taşıyor.SP değerini taşıyorsa zaten SN değerini çoktan karşılıyor diyebiliriz.Shell burada yeni teknolojiyi daha çok marka onaylarının olduğu Ultra serilerine entegre etmiş gibi görünüyor,örnek;

https://www.shell.com.tr/suruculer/...hell-helix-ultra-professional-am-l-5w-30.html

Burası da Ultra serisinin tamamı;

https://www.shell.com.tr/suruculer/...yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari.html

Siz Ultra serisinden bir yağ tercih etmek istiyorsanız,düz 5W-30 ya da servisinde koyduğu pro af 5w30 tercih edebilirsiniz.İkisinin birbirinden farkı pro af'de jaguar,land rover ve ford onayı olmasıdır,yani sizin için değişen pek bir şey olmayacaktır.Hyundai özellikle bir onay belirtmediği için sadece API,ILSAC ve viskozite değerlerine bakarak uygun yağı koyabilirsiniz.

6. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD

shell in kendi resmi kataloğunda bunlar var.
    Shell helix hx8 synthetic 5w40 yazıyor birinci tercih. Sizin dediğiniz ect c3 dizel için değil mi. C3 hem dizel hemde benzinli araç için mi kullanılıyor. LPG olduğu için hangisi daha iyidir. Shell helix ultra pro af5w30 da API SL bu yüzden onun yerine bunları kullanmak mı daha mantıklı. Shell helix ultra ect c3 5w30 mu. Yoksa shell helix ultra 5w30. LPG ye hangisi daha iyi uyumluysa onu kullanayım

7. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Top Tec 4200 5W-30 New Generation
    Bir de bu yağ nasıldır. Biraz pahalı fakat orjinal olmamasından korkuyorum alırken ne olursa olsun. Aslında ne yağ koyarsam o yağla devam etmek istiyorum. Sürekli yağ markası değiştirmek istemiyorum

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam yağı kolay bulunabilir , sahtelikten uzak istiyorsan ki hepimiz isteriz bunu , petrol istasyonlarının marketinde satılan kendi yaplarından seçin. Ben shell istasyonundan hx7 5w40 alıyorum. Kafam rahat.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

9. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Hyundai yağı shell dir Castrol kullanmaya gerek yok. Servisler büyük bidonlarla yağ alıyor bazen ellerinde ne varsa onu koyuyor araca uygun 5w30 dur

10. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @SynysterGates elantra dizele yetkili servis maxima 5w30 koymuş. Bu yağ nasıl sence?

11. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu resmi bir site değil anladığım kadarıyla,hem elantra adı yanlış yazılmış,hem de kendi araçlarımdan biliyorum Accent Blue için 5W40 yağ birinci tercih değil,hem Elantra hem de Accent Blue için ilk tercih 5W-20(Ortadoğu ve çok sıcak iklimler hariç) ve 5W30'dur.ECT C3 DpF'li bir yağdır,dizel içinde uygundur ancak benzinli araçlar içinde kullanılabilirzatwn üzerinde for diesel and gasoline diye yazar,Terios içinde 5w40 yazmışlar lakin onun kılavuzunda da 0W20 ya da 5W30 öneriliyor yani tabloda önerdikleri vizkozite en azından bu üç araç doğru değil,neye göre hazırladıkları da meçhul bazıları tutuyor bazıları tutmuyor.

Shell'den yine tam sentetik yağ tercih etmek isterseniz HX8 seçeneğiniz de var,5W-30 HX8 de tercih edebilirsiniz çoğu benzinlikte vardır bu yağ.Konum olarak Ultra serisinin bir tık altıdır,daha ucuz ve bulunabilirdir.API derecelendirmesi ise maalesef bununda SL olarak görünüyor,yine söylüyorum bir problem oluşturmaz ancak en iyisini arıyorsanız,bence aradığınız bu yağ değil.

Eğer Liqui Moly düşünüyorsanız,ben 5 bakımdır kullanıyorum.Toptec 4200 serisi yağ,VW grup için üretilen yağıdır,aynı Shell'de de olduğu gibi bu yağı da kullanabilirsiniz ancak ben Molygen serisini kullanmanızı öneririm.Liqui Moly tarafından Hyundai ve diğer asya araçları için önerilen yakıt ekonomisi ve koruma odaklı bir yağdır.Kullandığım yağ şu;

https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w30-motor-yagi-molygen-new-generation-5-litre-9089

Bu yağa ben de servis ürünü olan 10W30'dan geçmiştim,ciddi derecede motor sesi azaldı,soğuklarda ilk marşta şakırdama gitti ve bir tık yakıtın düştüğünü gözlemledim.Aynı zamanda ILSAC GF-6A ve API SP desteği olan bir yağdır,şahsen tavsiye ederim.Alırken kendi sitesinden alırsanız orijinalliği konusunda hiçbir problem yaşamazsınız,aynı zamanda Istanbulda AutoCher ve Konya da Mekato'dan da alabilirsiniz ikisi de yetkili distribütördür.Sitesinden aldığınız takdirde egemot gönderim yapar,onların yeri de İzmir'de.Ben 6 sefer kendi resmi sitesinden aldım,bir problem yaşamadım orijinal ürünler gönderildi.

Son düzenleme: 21 Nisan 2023
    Elantra4136 bunu beğendi.
  12. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi bence güzel bir yağ ancak daha güzelleri de var,benim sadece f/p olarak tercihim olurdu.Bir arkadaşımın 2017 Cerato dizeline de aynı yağ ile bakım yapılmıştı memnun olduğunu söylüyordu.Dolayısıyla tutar olarak belli bir limiti aşmıyorsa bence sorun yok.

13. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Yardımların için çok teşekkür ederim. Tercihim ya sizin önerdiğiniz yağ olacak Yada shell helix hx8 synthetic ect c3 5w30 kullanacağım. Arada biraz fiyat farkı var fakat düşüneceğim. Aslında benim aradığım kriteri karşılasın yeter
    ACEA A5
    API SN ILSAC GF4
    Araçta LPG Prins Technomax var. Lpg olduğu için en düşük bu değerler olsun istiyorum. Sübap eritmesiyle karşılaşmak istemiyorum.

SynysterGates bunu beğendi.
  14. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    .

Son sorum olacak. Bu yağ LPG ye uyumlu mu. Siz sadece benzinde mi kullanıyorsunuz yada dizel mi aracınız

15. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim aracım 1.4 benzinli hocam,LPG kullanmıyorum.LPG uyumlu motor yağı dediğiniz muhtemelen yüksek motor sıcaklıklarına töleransı daha yüksek olan yağlar oluyor,bu noktada da yağın 100 derecedeki viskozitesi ne onları dikkat etmek lazım.Shell’in genel olarak yüksek sıcaklıklara töleransı iyidir,motor yağlarının parlama sıcaklığı yüksektir ancak bu her seri için geçerli değil.Bahsettiğimiz gibi Ultra serisi bile kendi içinde farklı farklı ayrılıyor.Sizin ihtiyacınız olan şey,LPG kaynaklı yüksek sıcaklıklarda bile motor yağının yapısını koruması olur,bu noktada da işin tekniğine girersek alacağınız motor yağının ilk olarak hangi ILSAC veya API değerini karşıladığını,sonra teknik spesifikasyon belgesinde parlama noktasının kaç derece olduğu,optimal motor sıcaklığında yani 90-100 derecelerde yağın vizkozitesinin ASTM şartlarına göre nasıl olduğuna göre yağın LPG şartlarına göre iyi olup olmadığını yorumlayabiliriz.Zaten 5W20 yağ ile de çalışabilen bir motorda 5w30 yağda LPG kaynaklı oluşabilecek yüksek sıcaklıkları karşılayabilecektir,yani bence sorun olmayacaktır.

16. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD

[​IMG] fotos online teilen google

bu yağın viskozite değerleri paylaşılmış. Lpg ye uygun yazıyor

17. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Tam olarak anlatmak istediğim buydu,Shell'in parlama noktası yüksektir demiştim burada da 238 derece olarak görüyoruz.Bizim için önemli olan yağın 100 derecedeki kinematik viskozitesi,ortalamasını 12 olarak kabul edersek bu 5w30 yağlar içerisinde bu yağın bu sıcaklıklarda daha dirayetli ve kalın olduğunu gösteriyor.Benim kullandığım Molygen'de örneğin bu değer 10.8,Shell Helix Ultra'nın bir başka versiyonunda 9.6 idi diye hatırlıyorum.Ne kadar ince olursa o kadar yakıt tasarruflu odaklı olur,tipik bir 5w30 yağda bu değerler 9,5 ila 12 arasında değişir.

Yani,örnek olarak bu attığınız yağda zaten Shell gazla çalışan araçlar için ideal olduğunu belirtiyor,bu yüzden güvenle kullanılabilir.Ancak içinizin rahat olması için söylemek gerekirse,100 derecede 11 olmasıyla 12 olması arasında kayda değer hiçbir fark olmayacağını söylemek mümkün.

18. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD

Shell helix ultra pro af5w30 değerleri çok iyi. Fakat API SL . Canımı sıkan bu sadece. Sorun olur mu diye düşünüyorum

19. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Arkadaşım çok inceleyip kurdalama aracın dizelse shell helix 5W30 ect c3 kullacaksın

onurforces bunu beğendi.
  20. Elantra4136

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Madem görüyon yazılanları aracın dizel olmadığını anlaman lazımdı. Okumadan yanıt verme boşuna. Gereksiz bilgileri bizde biliyoruz ki iyi bilen kişilere soruyoruz

Bu Sayfayı Paylaş