Arkadaşlar merhaba hyundai i30 crd dizel otomatik aracım var dıjital menzil araç içinde yakıt olduğu halde rakam olarak yazan yakıt göstergesi çok düşük gösteriyor belki düzelir diye yine yakıt aldım ama rakam değişmedi sebebi nedir acaba bilen varsa lütfen yardımcı olabilirmi çok kafaya taktım ???
Araç içinde zaten yaklaşık 100 tllik yakıt vardı 50 tl daha aldım gösterge değişmedi 20 tl daha aldım rakam hala değişmedi eskiden az yakıt bile alsam daha pompa depoya konuldugunda menzil rakamları yükseliyordu neden böyle oldu anlamadım
Benim başıma gelen olaya benziyor, Getz 1.5 CRDi aracımı ilk aldığım zamanlar yakıt ibresi sonda kaç km kalmış diye bakardım. Birgün lamba yandı ve son 50 km yanıp sönmeye başladı. eve çıkıp dönüşte alırım derken rampada kaldım. önce 5 lt dizel aldım, ne ibre oynadı ne göstergedeki sinyal, sonra tekrar 5 lt dizel almaya gidince pompacı abi hayırdır araç nedir, 5 lt ile kamyon çalışır dedi felan ama verdi. 10 lt olunca çalıştı, ibre ve gösterge hala aynı, aracı istasyona çekip fulle dedim, hala ibre sonda ve son 50 km gösterge yanıp sönüyor. Baktık olmuyor müracat sanayii. Ustanın ilk söylediği şey akü ile ilgili işlem oldumu dedi. Evet akü yenilede bitmişti değişti dedik. Akü kutup başı söküp çay söyledi, sonra aracı makinaya bağladı bişeyler yaptı, muhabbet felan tamamdır abi dedi, ücrette almadı. Belki benzer bir şey olabilir?
Samandiradan olsa fullediginizde ust noktaya dayanmaz. Benim aracim su an o sekilde, %75 ustune cikmiyor ve kalan menzil hatali hesaplaniyor. Mobilden gonderildi.