Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 I20 Nasıl Olduğunu Anlayamadığım Göçük Çözüm Önerisi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ufkcndmr tarafından 16 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. Ufkcndmr

Ufkcndmr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ufuk Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar hepinize Merhaba ;

Dün sabah işe gitmek üzere arabamın yanına geldim. Birde ne göreyim gece başına bir iş gelmiş , böyle bir şeyi ne daha önce gördüm nede duydum.

Arabamın üzerine bir şey düşürülmüş dikey çizikler ve göçük mevcut. Park ettiğim pozisyonda olması imkansız olarak göünsede malesef olmuş. Nasıl oldu neden oldu en ufak bilgim yok. Başka bir araç yapmış desem yatay çizikler olur. Bende sadece dikey çizikler var.

Aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz gibi Kapılarımda aynamda çizikler tavan direğinde aşırı çok çizikler ve göçük mevcut. Beni en çok korkutan şey ise tavan direğindeki bu göçük.

Kasko firmam AutoKing ile anlaşmalı oldugundan bugün tespit etmeye götürdüm. Kapılardaki çizikleri mini onarım ile halledebileceğini , Tavandaki direk için ise göçük düzeltme ve çizik onarımı için benden 644 TL talep etti. (Ancak %100 garanti veremedi göçük için) Ayrıca cam çıtalarının kenarında bulunan siyah bantlara ise bir şey yapamayacaklarını ancak servisin değiştirebileceğini söyledi.

Şimdi sorularuma gelecek olursak ;

1. Tavan direği tamiratı 644 TL ye fiyatı uygunmudur ? %100 eskisi gibi düzgün olurmu ?
    2. Cam kenarında bulunan yapıştırma siyah bantları aynı kalitede ve görünüşte servis dışında nereye yaptırabilirim ? Yada servis yaparsa kaça yapar tahmini olan , daha önce yaptırmış olan varmı ?
    3. AutoKing Kapılara lokal boya uygulayacağını söyledi , yapacağı boya Ekspertiz okumasında görünürmü? (Arabamın en ufak kazası yokken kazalı gibi görünmesini hiç istemiyorum.)
    Daha önce AutoKing ile çalışmış olan arkadaşlar yardımcı olabilirse yada beni yönlendirebilirse çok çok memnun olurum. Hepinize kazasız sürüşler dilerim...

2. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun etrafta kamera var mı bak kesin biri birşey düşürdü!

Ufkcndmr bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    çok geçmiş olsun. valla nasıl olduğunu anlamak için 10 dakikadır bakıyorum ama hiç bir şekilde anlam veremedim hasara. Bölgeler birbirinden çok bağımsız.

Bence göçük düzeltme işinde referansı iyi olan bir yerden fiyat teklifi alın. Uygun fiyat alma ihtimaliniz yüksek, diğer kısımları mini onarımdan yapılır. Kapı filmlerini servisten tedarik edebilirsiniz ama bunun yerine piyanoblack stickerda alıp çekebilirsiniz. Çok bir maliyeti olmaz.

Ufkcndmr bunu beğendi.
  4. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun birbirinden bağımsız hasarlar bu kasıtlı olarak yapılmış olabilir

Ufkcndmr bunu beğendi.
  5. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Üstüne düşen şey neyse yada yaslanan kaymış gibi duruyor.Geçmiş olsun herhangi bir dent teknik merkezine gidin size yardımcı olacaklardır auto king de o kadar mükemmel iş çıkaramıyor.

Ufkcndmr bunu beğendi.
  6. Ufkcndmr

Ufkcndmr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ufuk Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Vallahi kasıtlı yada değil zaten yapanı Allaha havale ediyorum. Öyle kasti yapacak bir hasmımda yok açıkçası kasıtlı olduğunu düşünmüyorum ancak art niyet olduğu belli çünkü olay olduktan sonra etraftaki deliller (düşen her neyse) toplanıp kaçılmış. Yerde etrafında hiç bir şey bulamadım, Arabamın ön camında numaram mevcuttu , iyi niyetli bir insan olsa zaten arar haber verirdi. Parasını vermese bile en azından arabanın başına ne geldiğini bilirdim. Birisi kasti yapacak olsa tavan direğini nasıl eğecek onuda bilmiyorum. Kasti yapan biri kapalı aynanın üstünü de çizemez nasıl denk getirsin. Bir kayma izi var ön tarafa doğru resimlerde tam görünmüyor parladığı için. Düşen her ne ise çarptıktan sonra kaportayı çize çize aynı hizada yere düşmüş. Benim dua ettiğim kısım Tavan komple cam "Ya cama düşseydi?" Olay yeri mahalle arası olduğu için güvenlik kamerası vs de mevcut değil. Daha önce çok kaza gördüm böyle bir şeyi inanın bende ilk defa görüyorum , ne yapacağımı bilemedim. Parasında değilim canım arabam ne hale geldi. Kendim kaza yapsam bu kadar üzülmezdim. Ne olduğu belirsiz bir şey , tavan direğini eğecek kadar ne olmuş olabilir. Takla atsam bu olmazdı , çok sert bir çarpma olmuş belli ki. Tüm yorumları değerlendirdikten sonra aracımı yaptıracağım. Yapıldıktan sonra detaylı Eski/Yeni resimlerini koyarım. Belki yarın öbür gün (Allah herkesin aracını ve canını korusun) başka birinin başına böyle bir şey gelirse nereye yaptıracağına dair bir fikri olur. (İstanbul Avrp. Yakası İçerisinde). Yaptırıp memnun kalmazsam da yazarım zaten. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Kazasız sürüşler...

7. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Oncelikle cok gecmis olsun.
    Benzer olay benimde basima gelmisti 2 kez hemde.eski aracim getz in tavanina birisi cikip gozeltmisti.
    Gecen yil oldu olay 500 tlye pdr denilen boyasiz gozuk duzeltme ile duzelttirdim.servis dahi expertizde anlamdi anlamasida imkansiz zaten.outking te pek ii iscilik yok. Bende arkadasimdan aldigim referansla yaptirmistim
    Maslakta mtc otomotiv var . Bu isin rn iyilerinden diyebilirim.
    Netten bulabilirsin.
    Lakin bu yerde biraz tutulunca biraz yuksek fiyatlar cekmeye basladigini duymaya basladim.
    Ayrica ezilen yer direk oldugu icin cok zor biryer duzeltme tamamen sifir olmaya bilir. Cunku o bolge cok sert. Insallah duzelir. Yapiskani servisten temin edebilirsin.Allah baska dert kaza vermesin..

Ufkcndmr bunu beğendi.
  8. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bence ruzgarda birsey ucmus ve carpmis gibi gecmis olsun. Opak renkdeki cizikler kolay duzeltiliyor boyasiz halledebilirler diye dusunuyorum. Boyatmadan once mutlaka detay sitelerinde arastirin.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçiş olsun. Pek anlam veremedim. Arka kapı üstünden aynaya kadar baya mesafe var. Yukarıdan sunta gibi geniş bir parça düşmüş gibi duruyor. Kasıt olsa daha fazla hasar olurdu.

Son düzenleme: 17 Kasım 2016
  10. birolkeser

birolkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    Birol Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    hangi forumda gördüğümü hatırlamıyorum ama kedi kovalayan köpeklerin böyle hasar verdiği bir aracın fotolarını görmüştüm. Geçmiş olsun.

Bu Sayfayı Paylaş