Öncelikle selamın aleyküm hayırlı günler. Aracım 2015 model 1.2 MPI İ20. Aracımın kalorifer motoru çalışmıyordu yenisi ile değiştirdim. Klima suyu içeriye akıtıyordu. Değişimi ustama aracı bırakmıştım o tanıdık birine yaptırıp değiştirmişti. Aracı bırakırken su akıtmasını söylemeyi unuttum. Motor değişince çakıştı fakat su akıtmaya devam etti. Araç ile sadece sola dönünce su akıyordu. Sanayiye götürdüm orta konsolun komple sökülüp yapılması gerektiğini 2-3 saat işlem süresi olur dediler. 3 4 elektrikçi aynı şeyi söyledi. Ben aracın su tahliye yerini bulup hortumu söktüğümde su tahliye ağızı ile hortum tortu bağlamış komple tıkamış. Tortuyu komple temizledim. Hortumda aynı şekilde idi içine su koyup hava ile iyice temizleyip su akıtma işlemini çözdüm. Fan kademe ayarlarını araç kontrol kalemi ile kontrol ettim 4 kademeyede elektrik geliyor. Fan giriş soketini hafif bastırınca elektrik alıyor fan çalışıp duruyor.Fan motorunu söküp parçalarına ayırdım. Akan su fan motorunu oksitlendirme ve pas yapmış. WD 40 ile komple temizledim fakat çalışmadı. Yenisini almak yerine tamiri mümkün müdür? Fan motoru yeni çünkü. Tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.
hepsi sağlam akım geliyor. Araç kontrol kalemi ile kontrol ettim. Kademe ayarlarınadan 1den 4e kadar tek tek baktım hepsinde elektrik var
Merhaba WD40 yağlayıcı özelliğide olduğundan kömürlerine bulaşmışsa ya tutukluluk yapar ya da hiç çalışmaz, tavsiyem contact sprey ve ya balata spreyi ile kömürlerin bastığı yerleri temizlemeniz.