Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 I20 1.4 Crdi Den Astra J 1.3 Cdti Dizele Geçilir Mi ?

'İ20 Forum - Club' forumunda haykouz tarafından 18 Haziran 2020 tarihinde açılan konu

1. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    arkadaşlar bende şu an i20 2015 1.4 crdi jump 90 ps var aracımı satıp astra j 2012-2013 1.3 cdti dizele geçmeyi düşünüyorum malum segment farkı en büyük nedenim ama şöylede bir korkum var yeni kasa i20 240 nm tork 90 beygir ile 1.3 cdti 190 nm tork 95 ps arasında dağlar kadar fark olmayacağını dusunuyorum performans konusunda zaten yeni i20 de 1300 küsür kilo gayet ağır yani uzun yolda acaba nasıldır bi üst segment değermi konfor yalıtım malzeme donanım vs diye merak ediyorum astra j yi sizce bu değişim mantıklı olurmu yoksa bendeki gereği olmayan boş bir hevesmi ?

muhendus bunu beğendi.
  2. ester23

ester23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mehmet Aslanbey
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Astra ile Muğla İzmir arası yol yaptık uzun yolda iyi de şehir içinde çok hantal kalıyor.Sahibi bu konudan çok muzdarip.Size tavsiyem alacaksanız 1.6 CDTI alın

suleymanozer bunu beğendi.
  3. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arada 50 nm tork farki var bu farki siz bariz farjetmeyeceginizi dusunuyorsunuz ama o tork farkini bence her nm sini ustune basa basa hissedeceksiniz .... ki sahsen ben opeli hic sevmem, hayatta gecmezdim tabi zevkler ve renkler tartisilmaz ;) yalniz hyundai in 1387 kg gibi diger aravlara gore bariz agirligindan ben memnunum acikcasi ruzgarda veya yuksek hizda yanindan otobus gecerken bir gram sapmiyor, clio4 um varken resmen direksiyona yapisiyordum :)

LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

işte bende tam olarak saydıgınız şeyler yuzunden kararsızım ama segment farkı bir çok açığı kapatır dıye de dusunuyorum ama ara hızlanmalar 6 ileri 240 nm tork bana i20 performansını astranın aratacagınıda dusunup pısman olursam dıye aklımdan gecırıyorum

muhendus bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçilir geçilir.

ben de dizel getzi satıp H kasa 1,3 astra almıştım.

doğrudur, hantal kalıyor. bazen kalkışlarda can sıkıcı oluyor. ama uzun yolda o hantallık hissedilmiyor. yüksek süratlere daha iyi çıkıyor. şanzıman oranları da uzun çünkü.

yol tutuşu sınıf farkından dolayı çok daha iyi.

zaten getzde 14 jant, astrada 16 jant vardı. sadece bu nedenle bile yolda gidişinde çok fark oluyor.

sürekli şehir içi kullanıyorsanız o zaman gereksiz olabilir.

zemburak ve muhendus bunu beğendi.
  6. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    getz den astraya gecisle, i20 den astraya gecis arasinda fark var hocam, kiyasiniz dogru degil, i20 de 16 jant var, ayrica getz in aks genisligiyle, i20 nin aks genisligi ayni mi ? getz den astraya tabi ki gecilir, yol tutus vs farki da bariz hissedersiniz, fakat ben i20 den astraya geciste tork gibi bir nimeti biraktigina pisman olacagini dusunuyorum arkadasin.... ve konfor olarak ta cok ciddi bir yukselis yasayacagini dusunmuyorum tabi bu benim fikrim

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben zaten kıyası getz için yazdım.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    AstraJ ağırdır fakat guzel yol tutar, ses yalıtımı da gayet iyidir.

10. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

bu pişmanlığı tork için konuşuyorum diğer tüm artılarla kapanabilir mi sizce ? sonuçta en basit örnek segment farkı öne çıkıyor ancak pişman olup olmama konusunda kararsızlık cok kotu bır his

11. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam opel alman arabasi. Saglam araba. Kaporta süspansiyon falan kesin daha iyidir. Daha cok tutulan araba. Hyundai fiyat/performans arabasi. Ustune segment farki var diyorsunuz. Tabi ki gecilir. Tork mus beygir mis hikaye. Neticede ralli yapmiyoruz degil mi?
    Piyasayi bilmedigim icin soruyorum? Kafa kafaya denk geliyor mu yoksa ustune para verecek misiniz? Verecekseniz ne kadar vereceksiniz? Bu da bi kriterdir.

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    opelin alman algısı yanıltıyor sizi, hyundai opel'den kesinlikle daha kaliteli ve sorunsuz araçlar üretiyor.

onurforces bunu beğendi.
  13. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    şu an ankarada yaşıyorum ankarada benim araçla kafa kafaya malum sitede eli yuzu duzgun yok malesef astra j hasar kayıtlı var ancak onlarada ben yanaşmam ama iyi bir araştırma yapsam temiz bişeyler elbet bulurum diye dusunuyorum başka illerde 80-90 arasında başlıyor 120 ye kadar cıkan var piyasası şu an km temizlğine göre degisiyor tabi i20 2014 2018 yeni kasa dizele 87 den aşağı yazan yok guncel son durumu boyle astra j de 85 den başlayıp km kaza durumuna gore 120 ye kadar aralıgı var yani uste çok zorlanıp ekleme yapamam en fazla 5-10 k butcem olur mantıklı gelırse degıstırırım zaten yoksa kendı arabamdan cok sukur memnunum

onurforces bunu beğendi.
  14. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam benim arkadasta var astra birkac defa da surmuslugum oldu, ama nacizane fikrim segment farki sizi yaniltmasin, hangi foruma bakarsaniz bakin yeni i20 lerin B ile C arasinda kalmis bir segment oldugunu soylerler, bir alt kasa i20 olsaydi elinizde kesinlikle gecin derdim, suspansiyonu berbat, ama yeni i20 ler hem kalite olarak hem de surus olarak kesinlikle astraya gecis icin coook fark yaratmayacak bir arac, ozellikle opelin vites ve debriyaj resmen demir yiginina basiyormussunuz hissi veriyor cok kalas geldi bana, i20 nin ici de oyle cok kucuk falan da degil , b segmenti bir araca gore genis c segmenti bir araca gore hafif kucuk, arkadasin biri sonucta ralli yapmayacaksin demis ama bunun ralli ile alakasi yok, antalya- mersin yolunda gitmismi bir sormak lazim diger aracimda antya da anamura gelene kadar resmen araci kendim sirtliyormusum gibi 3 sene bindim ve o yol bitene kadar kendimi sıkmaktan basima agrilar giriyordu, simdi bu yolda hem klima acip ustune de bagajda bir suru yukle, keci gibi tirmaniyor ve rampada gaz kesmek zorunda kaliyorum ;) herkesin dusuncesi zevki ayri tabi ki ben yerinizde olsam su guc unsurunu birakip hele ki herkesin ortak gorusu hantal bir arac oldugunu kabul ediyorlar iki dk bile dusunmezdim , uzun yolda iyi diyorlar da uzun yolda benim 1.2 atmosferik aracim da cok iyiydi :) az yakip yormadan kendi halinde gidiyordu , uzun yolda her arac iyidir onemli olan sehir ici ve rampa kabiliyeti

onurforces bunu beğendi.
  15. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    B segmentinden C segmentine her türlü geçilir. Konfor, yol tutuş, yalıtım ciddi fark eder.
    1.3 Cdti (multijet) motor Astra için bir tık hantal kalsa da kendini ispatlamış, parçası ve ustası bol bir motor.

Uzakdoğulu araçların taban yalıtımı nedense biraz zayıf kalıyor. Ben 2013 i20 mimle su birikintilerinin üstünden geçerken çıkan ses sanki tüm su arabanın içine doluyor gibiydi.

onurforces bunu beğendi.
  16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    H kasa için yazıyorum, o arabalarda sanki debriyaj gecikmeli kavrama yapıyordu. trafik lambalarında hem motor gücünün fazla olmaması hem de debriyajdan her zaman yavaş kalkardı. ama yerinden kalktıktan sonra 90-100km ve üzerinde kesinlikle hantal değildi. ben 2 yıl ve 30bin km kullandım.

B sınıfı araçların vites aralıkları şehir içine göre yapıldığından yüksek süratlere çıkarken devir bandı yetersiz geliyor.

şimdiye kadar i20, polo, clio ve fiesta dahil olmak üzere hiçbir B sınıfı araçla 120kmnin üstünde konforlu seyahat görmedim. çünkü motor yüksek devirlere çıkıyor. otobana çıkınca hiç zevk vermiyor.

zemburak bunu beğendi.
  17. haykouz

haykouz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    oğuz daler
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

dediklerinize katılıyorum b sınıfı tam şehir içine göre dizayn edilmiş her konuda ama şehir dışında örneğin ben ankara - bursa cok sık gıdıp gelıyorum benim i20 ile 140-150 lerde çok aman aman yormuyor yalnız yol sesi dahil motor sesi ve yalıtımın zayıflığını hıssettırıyor bu sadece ses yorgunlugu olarak bende etkılıyor ama dıger konfor ve surus pozısyonu koltuklar ergonomi yonunden c sınıfı araçlara yakın oldugunu dusunuyorum ama tabı sadece yeni i20 ıcın konusuyorum

18. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Motor gücü konusunda kaybı bariz hissedersiniz. Teknik konularda da yine Hyundai'nin daha iyi olacağını düşünüyorum. Onun dışındaki konfor, malzeme kalitesi, , iç hacim, yol tutuş vb. gibi bir çok şeyde Astra daha iyi olacaktır. Opel markasını hiç sevmeyen biri olarak söylüyorum bunları. Ben olsam geçer miydim? Opel olduğu için geçmezdim sanırım ama tercih ederseniz de pişman olacağınızı sanmıyorum.

onurforces bunu beğendi.
  19. suleymanozer

suleymanozer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    995
    Ad Soyad:
    Süleyman özer
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Düşünceye saygım var, ama bence accent Blue ya geçiş yapın, Hyundai nin sorunsuzlugunu özlersiniz, tamam motor iyi ama başka birsürü sorun açma eğilimi var o aracın.

onurforces ve ester23 bunu beğendi.
  20. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu arada msc hocam, konu icinde yazilimdan bahsetmisti benim de kafama takiliyor birkac haftadir bizim motorlara yazilim atiliyor mu, atiliyirsa tavsiye eden var mi ? zarari var mi vsvsvs bilgisi olan aydinlatabilir mi ?

Bu Sayfayı Paylaş