Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Benzinli corolla rampa çekiş sorunu

'Diğer Markalar' forumunda TurkSpace tarafından 16 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli arkadaşlar.

Aracım 2015 model 132 Hp 1.6 Corolla benzinli 3.500 km de..Aracımın düzde rampa aşağı kalkışında hızlanmasında v.s hiçbir sorun algılamıyorum fakat iş rampaya gelince fıss yığılıp kalıyor aracı sağa çekip inip tekmeleyesim geliyor [​IMG]

En tatlı rampalarda bile devir aniden düşüyor gösterge vites düş uyarısı yapıyor bu defada vites düşürüyorum araba çatlar casına bağırıyor.daha rampanın ilk 30-40 metresinde hemen devir düşüyor hız düşüyor arabayı devirlide kullanıyorum amaq nafile 3000 devirin altında araç et gibi rampada araç sanki lpg li şahin doğan gibi çekmiyor rampada..birde lpg taksak sanırım 1. vitesle çıkacağız rampayı bu kadar mağdurum..Rampa çekiş konusunda dizel getz imi çok arıyorum maşşallah rampa mampa demiyordu gazladıkça burnunu dikip asılıyordu araç solarken bile rampada farklı bir his uyandırıyordu bende aslanım bee diyordum [​IMG][​IMG] corollada ise hadi aslanım çıkarsın bu rampayı sollarsın bu clio yu diye yalvarıyorum [​IMG] ama nafile..En tatlı rampalara bile 110-120 ile sarmaya başlıyorum vites düşmeyeyim diye gazlıyorum yok araba ivme kazanmıyor aksine anında yığılıyor araç sollamaya zaten kalkamıyorum viteste düşsem gazlasam araç bağırıyor yürümüyor aksine devir düşüyor hız düşüyor..

kusura bakmayın belki konu dağınık olmuş olabilir tam anlamıyla anlatamamış ta olabilirim

Şimdi bu durum genelinde böylemi normal mi yani yoksa bir sorunmu var?? yada araç yeni km 3.500 falan olduğu için açılmamıştır muhabbetimidir??

saygılar..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 16 Ekim 2015
  2. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Aracınız 1.33 lük corolla mı bir de benzinli araçlar her ne kadar düzde iyi gitselerde turbosuz benzinliler rampalarda bayılıyorlar siz turbo dizelin gücüne alıştığınızdan araç biraz zayıf kalıyor olabilir ben genelde benzinli era benzinli civic ve dizel era kullanıyorum özellikle bayırlarda ya da uzun yolda sollamalarda dizel ile korkmadan çıkıyorum ama benzinlilere gelince bazen tereddüt ettiğim oluyor.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

TurkSpace bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Dizelden benzine geçişte yaşadığınız sıkıntılar normal. Araçta bir arıza olmadığını farz edersek bayır yukarı çıkarken devir 3500 e gelsin kolay kolay yavaşlama ve vites düşürme yalamazsınız. Önceki aracım elantrada (1.6 lpg) hemen hemen hiç sorun yaşamadım. Bilmediğim yollarda arkadan gereği kadar hızla gelmediğim için yavaşladığım durumlar oldu tabiki.

3500 km epey az bir km biraz da araca zaman verin, bu arada benzinli arabanın bağırmasına kulak vermeyin verin kırbacı ;) atmosferik motor devir sever

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TurkSpace bunu beğendi.
  4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    3500 çok yüksek bir devir değilmi bayılmama için. Kayınpederin 97 model kia sephiası var. 1.6 100 bg. araba kuduz gibi. benim otomatik yumurtayla 120 ile başlayıp 70 le bitirdiğim rampayı 90 km sabit hızla 5. viteste (devir 2500) çok rahatlıkla 90 km hızla sonlandırabiliyor.

TurkSpace bunu beğendi.
  5. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    136hp lik motor devir seviyor , rampayan ve çıktığınız surate gore değişir ama devir çevirtmeden çekinmeyin fazla ses illaki olucak 4-5 bin çevirtirseniz anca çıkar :)

TurkSpace bunu beğendi.
  6. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    birde göstergedeki yukarı aşağı vites düşür yükselt göstergesine ne kadar güvenebilirim onun dediğini yaptığım zaman motor yerinden çıkacak gibi oluyor

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Her araç sahip olduğu beygirlerin hakkını veremiyor maalesef. Diğer corollalar nasil peki?onlarda benzer sikayetler var mi? Eğer araçta sorun yoksa bu duruma alismaktan başka çare yok.

TurkSpace bunu beğendi.
  8. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Diğer forumdada paylaştım konuyu normal olduğu konusunda cvp lar aldım atmosferik motorlar böyleymiş

9. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bende Elantra da yaşıyorum bu sorunu ama deviri verince sıkıntı olmuyo :D biraz devirli deneyin bide...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    bazı 1.6 araçların tork devirlerine baktım. belkide bununla alakalı olabilir. civic 4300 devir, corolla 4400 devir, elantra 4850 devir. Maksimum tork devirleri biraz yukarıda olduğu için biraz daha devirli kullanmak gerekebilir.

11. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1,6 benzinli otomobil kullanıp dizel vari kullanınca böyle olur. Her arabanın kendine göre bir devir bandı , tork bandı vardır.
    Şimdi actım arabanızın teknik özeliklerini okuyorum. Ben Era yı değiştireceğim içim Corolla da tercihlerim arasında.
    Arabanın maksimum güc 138 beygir 6200 devir. Maksimum tork bandı ise 160 nm / 4400 devir.
    1270 kilo ağırlığı 6 ileri şanzımanı olan bu arabayı, 3500 devir ile tırmandırmak yerine 4400 devirde tırmanmayı deneseniz.
    Çok yakıyor derdini düşünüyorsanız yanlış bir tercih yapmış olduğunuzu söyleyeceğim. Çünkü siz arabayı olması gerektiği gibi kullanmıyorusunuz.
    O yokuşu 4500 devir 4.cü vitesde cıkmanız gerekirken 5 nci vites 3500 devirle çıkmanızın bir hata olarak görmeniz gerek.
    Bir alt vitesi kullanmak her zaman yakıt tüketimini artırmaz, aksine tüketimi düşürdüğüde tespitimdir.

Ayrıca japon arabaları , avrupa arabaları gibi değildir. Tork ve Beygir bandı paralel hareket eder. Bu sebelede yüksek devirli çalışırlar.
    Avrupa malı Pejo 208 1.2 vti Maksimum tork bandı 2700 devirde 118 nm dir
    Grande punto 1.4 fire motorun Maksimum tork bandı 3250 devirde 115 nm dir.

Sizin 1.6 corolla bulunmaz nimet Atmosferik motordur. 4400 maksimum tork devrine sahip. Zaten bu degerler ile nerde hata yaptığınızı kendiniz anlamış olcaksınızdır.

TurkSpace bunu beğendi.
  12. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim eniştede yeni kasanın bir alt kasa corollaası vardı eradan indim ona bindim 4-5-6 viteste gaza basınca tepki bile vermiyordu , corolladan inip eraya binince era uçak gibi gelmişti valla :D

accera ve TurkSpace bunu beğendi.
  13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    @Emre ilk defa 1.5 crdi era kullandıgım geldi aklıma kiralık arabaydı 3. Viteste gaza yüklenirken patinaj çekmişti sağa çektim heralde lastikler kabak diye baktım lastikler neredeyse sıfır :) sonra epey gazlamıştım.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TurkSpace bunu beğendi.
  14. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Rampada vites düşürme göstergesini takip ederseniz her türlü zor duruma düşersiniz. Corolla hiç kullanmadım ama ben o aracın rampada devirli kullanarak yığılmayacağını düşünüyorum. Dizel motor düşük devirde çıkar ama bunu benzinli motordan beklemeyin. Hele ki 1.6 bir motordan.

Burada en önemli konu aracı tanımak. İdeal güç aralığını kavramak lazım. En azından aracın tork gücünü tam verdiği devire bakabilirsiniz. Civicde 4300 dü bende rampalarda, süratli çıkmak istiyorsam bu devirin altına düşmüyordum. Örnek ist. ank yolundaki kızılcahamam rampaları, elmadağ rampası gibi yerlerde sol şeridi kapatıp gidiyordum. Her yer rampa değil, o yüzden rampalarda da motor sesinden rahatsız olmamalı, oluyorsak tek tercih dizeldir. Yoksa ben corollanın motor gücüyle hemen hemen aynı aracımla 125 beygir - 1.6 - 152 nm tork. hiç bir zaman rampada sorun yaşamadım, ama tabiki devirli kullanarak, motoru canlı tutarak.

15. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    7000 devirde redline a giren benzinli 136hp lik araçtan bahsediyoruz.tork devri 4400 d/dk. bence önceki aracınız Tdizel oldugu için atmo.benzinli size biraz farklı gelmiş.

belki biraz argo olucak ama 6 ileri bu araç yokuşu yara yara gider.dizel getzlede perf. olarak pek mukaseye edilemez bence.bence biraz devirli kullanın.

tabi yazdıklarım saglıklı corolla için.

TurkSpace bunu beğendi.
  16. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    bende 1.3 admire var. çankırıdan ankaraya giderken baykuş boğazı denilen bir yer var 120 ile giriyorum en üstte 90 düşmüş oluyorum. bunu da ancak 4000-4500 devirlerle sağlayabiliyorum. yani devirli kullanmak lazım.

17. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aynı corolladan amcam da var aynısı yakıyor gitmiyor klimada açtınmı serçe gibi gidiyor sorun yok sizinkinde normal hali bu

18. huseyin0667

huseyin0667 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Hüseyin Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Atmosferik araçlar elbette dizellere göre yokuşlarda daha erken bayılabiliyor. Fakat atmosferik diye illaki yokuşta öekmiyecek diye birşey yok. 2015 i30 1.6 gdi dct aracımla her türlü yokuşta gayet güzel gidiyorum. Performans olarak hiçbir şikayetim yok. Önceki aracım dizel olmasına rağmen bir eksiklik hissetmiyorum. Özellikle devirlendikçe daha da açılması dizelden sonra çok iyi geliyor. Bence corolla ile ilgili bir durum bu.

19. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Evet Coroolla için geçerli bu atmosferik benzinli araça dizel den daha çevik olabilir.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yazılanları okuyunca birde Coralla modellerindeki 1.33 cc benzinli motora sahip olanlar aklıma geldi. Bu araçların sahipleri acaba ne durumdadır ?

Bu Sayfayı Paylaş