Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Accent Blue 1.6 Otomatik Bakım Önerisi

'Bakım Günlükleri' forumunda Okanonder07 tarafından 31 Aralık 2021 tarihinde açılan konu

1. Okanonder07

Okanonder07 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan önder
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar araç 212.000 km de Hem yağ bakımı yağ filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi hem de ağır bakımını yaptırmak istiyorum. Filtre seti olarak neler önerirsiniz? Ayrıca ağır bakımlarda önerebileceğiniz şeyler nelerdir? Balataları alacağım, şanzıman yağını alacağım güvenli satıcılar var mı bildiğiniz. Şimdiden teşekkürler keyifli sürüşler

2. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba. Aracim dizel. Ben yag, hava ve mazot filtrelerini yetkili servisten orjinal, polen filtresini sanayiden yan sanayi olarak temin edip motor ustama degistirttiriyorum. Yagi genelde n11 deki yagcarsisi isimli saticidan temin ediyorum. Shell 5w 30 ect c3 kullaniyorum.

Bundan sonrasi için bosch filtre setine donebilirim. Nedeni orjinal filtre fiyatlarinin serviste cok yuksek olmasi ve aracin yakit sisteminin bosch olmasi. Filtreleri de bosch car servislerden temin etmeyi dusunuyorum.

Not olarak da sunu soyleyim. Aracin garantisi bitmisse yetkili servisler bakim icin uygun fiyatlar verebiliyorlar. Öncelikle yetkili servisten fiyat alabilirsiniz.

Balata olarak trw tavsiye ederim. Sanziman yagiyla ilgili bilgim yok fakat Gsk ticaretten ikisini de guvenle alabilirsiniz.

Son düzenleme: 1 Ocak 2022
    Okanonder07 bunu beğendi.
  3. Okanonder07

Okanonder07 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan önder
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Kardeşim öncelikle teşekkür ederim. Filtre seti olarak araştırma yaptım orijinal filtre satan filtre marketim sitesini keşfettim arkadaşımda kullanıyormuş gayet memnunmuş. Ayrıca filtre olarak mann ve bosch arasında kalmama karşın mann tercih etmeyi düşünüyorum. Sebebi, mann sadece alanında filtre üretiyor yani daha kaliteli olduğunu birkaç kişiden teyit ettim. (göreceli)
    Tamamdır öncelikle servisten bir fiyat alayım sonrasında yol haritasını çizeceğim ama ayın 15 ini beklemek gerekiyor :))))

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    crdi motorların orjinal filtre grubu bosch'dur ve mann kesinlikle daha kaliteli değildir. forumda bir sürü yazı var bununla ilgili.

5. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,411
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eskiden bosch, man ile orjinal filtreler ayni fiyatti. Son 2 yilda serviste pahali olmaya basladi. Pahali derken soyle ornek vereyim. Gecen sene kasimdaki bakimda serviste mazot filtresi 225 tl iken bosch filtre 90-100 tl idi. Bu rakamlari cok net hatirliyorum. Mazot filtresi iki bakimda bir degistigi için orjinal olsun diyerekten orjinali taktirdim. Yanlis aklimda kalmadiysa o dönem mann la orjinal filtrenin fiyatlari birebir ayniydi.
    İsın ozeti mann taktirana kadar orjinal taktirabilirsiniz. Fiyatlar ayni. Maliyeti dusurmek için bosch filtre tercih edebilirsiniz. Soylediginiz filtre satan yeri de bir koseye not ediyorum.

6. Okanonder07

Okanonder07 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan önder
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim kardeşim