Merhabalar daha çiçeği burnunda yeni aldığım Hyundai i30 110 bin km'deki aracım Konya'da şehir içi 9.2-9.8 lt tüketimi mevcut. Aldığım kişi bakıma 5 bin km daha var demesine rağmen Hyundai yetkili servisine bakım yaptırdım, ağır bakımlara dair bir şey yapılmasına gerek yok denildi ve teslim aldım aracı. Aracın çok yaktığını biliyordum ama genelde incelemeler İstanbul trafiği idi, il Konya olunca biraz da olsa düşer dedim lakin 10 lt'ye yakın yakıyor. Aracı 29 Kasım'da İstanbul'dan aldım, İstanbul-Konya arasını 120-140 arası 6.5 lt yakarak geldi. Sizce normal mi yapmam gereken bir işlem mevcut mudur?
Şehir içi bu kış ayında soğukta yüksek yakar , şehirler arası ise i30 için normal , zaten i30 un çok tutulmama sebebinin biri de yakıt fazlalığı ve şanzıman sıkıntıları. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam 2.5 aylık araç arayışında VW Golf kadar olmasa da peynir ekmek gibi satıyor ama onun gazıyla ve özelliklerine istinaden i30 denk gelince almış bulundum. Birde hocam kronik krom kaplama soyulmasına çare var mıdır? Kapı kolları, gösterge çerçevesi ve klima tuşunda atmalar mevcut. Not: Araba otomatik vites, belirtmemişim.
Çok yakmasında otomatikte ayrıca bir etken elbette , krom bozulmaları için yapılacak şey yok gibi , geçenlerde Tarsusta bir arkadaş gösterdi aracındaki soyulmaları ve “ prof bir yer buldum tamir edip boyuyorlar “ diye ama nasıl olur bilmiyorum. Her model Hyundaide iç mekan zayıf maalesef , 2013 i20 nin içerisinde nereye dokunsan çiziliyor. 1997 Astra F arabam vardı bir ara 8 sene bindim , içeriyi çizmek istesen bile çizilmiyordu , bu kadar kaliteliydi ama şimdi Opeller de bozuldu diyorlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi