merhaba arkadaşlar 2014 benzinli 20 bin km , i20 aracım biraz fazla yakıyor aynı aracı kullanan başka arkadaşlara soruyorum 25 kuruş yaktığını söylüyorlar ben 50 tl benzin ile 115 km yol yapıyorum 434 kuruş yakmış oluyor aracım garantili arabayı devrinde kullanıyorum her hangi bi zorlama yapmıyorum nedeni nedir sizce ne yapmam gerekir
Hava şartlarının değişmesi yakıtı etki eder. Lakin zaten bu araçlar yakıyor oda ayrı bir konu otomatik olanı var bizde 10.5 banamısın demedi baş edemedik çözüm olarak LPG takıldı. Başka da yol yok zaten.
Benzin işini bıraktık sadece işte 50 TL aralıklarla benzin alıyoruz o kadar. Ama 225-250 bandında doluyor idi.
yeni i20 lerin hepsi fazla yakar... çözüm için söylediklerimizi yapsanız da motor küçük kasa ağır... i20 ye 100-110 PS lik motor gerekli... onun haricinde her türlü fazla yakacaksınız...
sizinki 1.4 olabilir belki ama şimdi yeni i20 ler de sadece otomatik viteste 1.4 100 PS lik motor var... otomatiklerde bir miktar yakıt tüketimi de fazla olduğu düşünülürse i20 ye turbo beslemeli benzinli motor şart...