Arkadaşlar geçen dizel otomatik elantra testi yaptık elantra alıyoruz yakın zamanda fakat sorum var bu zamanda benzin+lpg mi yoksa dizel mi almak mantıklı ?
Cumhur bey aramıza hoşgeldiniz. Konu açarken açtığımız yere dikkat edelim. Yılda ne kadar km yapıyorsunuz? Bütçeniz ne kadar ?
afedersiniz benzin mi dizel mi diyince teknik bölümüne açayım dedim yanlış yer oldu aslında yılda 10 bin km taş çatlasın 12 bin km yaparız
Aramıza hoş geldiniz. İmkan varsa dizel daha mantıklı bagaj daha sana kalıyor tüpte sorun çıkacak mı korkusu yok , avmlerin sitelerin garajlarına rahatlıkla girebiliyorsunuz, performansı çok daha iyi ve de 2. Elde satarken yine benzinliye göre daha fazla fiyata satabiliyorsunuz. Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
Bence yılda 10bin km için benzinli daha mantıklı. Arada 10 bin lira fark var galiba. Bakımları dizellerin daha pahalı yanlış bilmiyosam. 10bin km için bence tüpe de gerek yok. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ne olursa olsun dizel. isterse yılda 1 km yapın ama dizel alın. kesinlikle benzin+lpgden daha verimli ve iyidir.
Bende fazla km yapan biri değilim. Ayda taş çatlasın 200-250 lirayı geçmez yakıtım. Uzun yola falan çıkmazsam tabi. Ayda 200 lira olsa yılda 2400 lira eder 4 yılda 9600 ortalama 4,5 yıl + dizel bakımları ve + mazot paralarıda var yani ortalama 5 yıllık benzin paran cebine kalıyo. Tabi benzin 5 lirayı fazla geçmezse. Benzinli alınca tüpe de gerek yok bence az km yaptığınız için. Performansa gelince hiç tüplü Elantra kullanmadım ama benzinli beni üzmedi.
Araç için ayırdığınız bütçe önemli ayrıyetten araca binme sürenizde önemli. Benim fikrim fazla km yapmadığınızı söylemissiniz eğer uzun zaman da binme niyetiniz varsa benzinli alın LPG de taktırmasanız bile sizi üzeceğini sanmıyorum. Dediğim gibi kriterlerinizi biraz daha açıklarsanız daha bilgilendirici yorumlar alabilirsiniz. Her iki tercih içinde ben şimdiden hayırlı olsun diyeyim
Sahsi fikrim benzin +lpg ama sizin kriterleriniz net degil. Mesela performans da onemlimi ? Ki 1.6 d cvvt motor bayada tatminkar sayilir. Ayrica dizel alip az kullansamda ekonomik olsun satarkende iyi paraya gider diyip kisa mesafelerde soguk motorlar yilda 8-10 bin km yapinca bu araba neden bu kadar yakiyor diyebilirsiniz. Cok da sorun degil derseniz benzinli alip keyfini surebilirsiniz. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Yıllık 10 12 bin km dizel almak veya lpg takmak çok fazla doğru bir ekonomik hesap değil tabi ama şunuda unutmayın ki dizel veya lpg olursa km niz otomatikman artacak zira nasılsa az yakıyor diye daha fazla bineceksiniz. bu kendi tecrübemle sabit. ama şunuda söylemeliyim elantra benzinli otomatik bile bence oldukça ekonomik bir araç lpgye ihtiyaç duymadan ortalama ( ben 8.5- 9.0 arası yakıyorum) yakıtınızı aracın önerilerine uyarak düşürebilirsin ki verdiğim değerler bu segmentteki otomatik bir benzinli araç için çok iyi değerler geri kalan yorumlar zaten bilinen şeyler dizel bakımı lpg masrafı vs ayrıca garantiden çıkmasıda cabası ben sizin yerinizde olsam benzinli alır olduğu gibi binerdim zaten öylede yapıyorum.
Butce uygun olursa tabiki dizel lpgnin ayari bakimi cart curt bide sorun cikartirsa butce uygun degilse yakicak birsey yok lpg sonucta ekonomik