Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 Accent Blue 1.6 Crdi Ov (4 İlerİ) Hararet Sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Osmanagr35 tarafından 25 Haziran 2024 tarihinde açılan konu

1. Osmanagr35

Osmanagr35 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Osman ağır
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Herkese merhabalar arkadaşlar sorunum şu aracım ile 170-180 arası hızda gider iken birden hararetin yükseldiğini ve 3 diş olarak yükseldiğini gördüm hemen ayağımı gazdan çekip durdum kaloriferi sıcağa çevirip düşmesini bekledim ve anında düştü daha sonrasında akşam saatlerinde 1100 km yol yaptım sorun olmadı tekrar geri dönüşümde yokuşta 1 diş yükseldiğini gördüm ve aynı tepkiyi verdim hararet normale düştü nerede sorun olduğunu çözebilmiş değilim lütfen yardım..

2. Kadirşinas

Kadirşinas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Ahmet Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam merhaba,

Benzer araçtan bizdede var (2013 dizel otomatik 160bin km'de) hararet göstergesi hep aynı yerde duruyor kolay kolay hararet yapacak araçlar değil, sizin su eksik olabilir, motor soğukken kaputu kaldırınca tam orta duran su kapağını açın bakın antifiriz var mı, su var mı ne durumda? Kapak eskiyip motor sıcakken taşırıyor olabilir, sağı solu kontrol edin su lekesi,antifriz lekesi varsa belli edebilir.

Diğer ihtimalise termostat çalışmıyor olabilir, aracınız kaç kilometrede kaç yıldır kullanıyorsunuz, antifriz değişimi yapıldımı biraz detay paylaşırsanız sorunu teşhiş etmek kolaylaşabilir.

3. Osmanagr35

Osmanagr35 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Osman ağır
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum ilk önce. Aracımı alalı 6 ay civarı oldu 123 bin km'de aldığımda antifriz vardı ama ben değiştirmedim aldıktan sonra da 10 bin civarında km yaptım bakım konusunda titiz olduğum için 6 bin km'de bakım yaptırdım yani ikinci bakımı yapılmış oldu termostat açıyor kontrol edildi bugün hcc 1.1 kapak aldım orjinal olarak daha kullanmak nasip olmadı ama aynı sorunu tekrar yaşarsam ne yapacağımı bilmiyorum

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, aynı sorunu yaşadığınızda kalorifer açmadan hemen kenara çekin, kontağı kapatıp anahtarı çekin, 10-15 saniye sonra takıp çalıştırdığınızda hararet normalse aracınızda (yalancı hararet) zayıf şase bağlantısı var demektir.

bekobey bunu beğendi.
  5. Osmanagr35

Osmanagr35 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Osman ağır
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim cevabınız için, peki böyle bir durum var ise nasıl çözebilirim yani sıradan bir elektrik işi midir yoksa servis ile çözmek daha mı mantıklı?

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    basit bir elektrik işi, motor bloğu-şase arasındaki kablonun bağlantı noktaları temizleniyor.

7. exommas

exommas Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    hüseyin çetinkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sorunun devam etmesi durumunda soğutma sisteminin incelemesi gerekiyor araç geçmişinde antifriz kullanılmadıysa radyatör tıkalı olabilir devirdaim eski verimini vermiyor olabilir borular şişiyor mu kontrol edilmesi gerekiyor ihmale alınıcak bir konu değil. Bir sürü etken var bunu yapabilecek

Bu Sayfayı Paylaş