19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 1.2 Go Rüzgar,yol Sesi Çözümlerim.

'İ20 Forum - Club' forumunda kerim28 tarafından 17 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

1. kerim28

kerim28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    kerim kamanoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Eşime yaklaşık 1,5 ay kadar önce 2014 model 25000 km de 1.2 lpg li go paket i20 aldık alırken kısa bir test sürüşü yaparken düşük hızlarda bile yol ve rüzgar sesi oldukça rahatsız etmişdi ama şehiriçi kullanacağımız için pek sorun etmemiştim ancak diğer B sınıfı (punto,palio,clio)kullandığımız araçları düşündüğümde ve evim diğer aracı astra k ya bindiğimde bu kadar sesin fazla olduğunu düşünüp sesi kesme çalışmalarına başladım.İlk olarak netten firex yalıtım süngeri ve bitüself denen malzemeden sipariş verip zaman buldukça çalışmalara başladım.İlk olarak rüzgar sesinin asıl kaynağı olduğunu düşündüğüm kapı içlerinden sol ön kapı içinden başladım bitüself ile dış saçın iç kısmını kapladım kapı iskeletinde boş olan kısımlarıda yine bitüself ile kapatttım en son kapı naylonunun şablonunu çıkartıp firex sünger ile kapıyı tamamen dış ortamdan yalıttığımı düşünüp kapı döşemesini kapattım.
    Ama ses kesilmedi ben pes etmedim ve bagaj kısmını ve arka koltukları tamamen söküp yalıtım malzemeleri ile kapladım bu işlemi yaptıktan sonra bir miktar lastik sesi kesildi ama beni asıl rahatsız eden rüzgar sesi gelmeye devam ediyordu en son paylaştığım resmin ok ile gösterilen siyah fitilin kapı içerisinden gelen sesi kabine verdiğini tespit ettikten sonra çalışmalarım buraya yoğunlaştı bu fitil aslında cama dokunması gerekirken cam ile arasında bir miktar boşluk kaldığından kapı içerisinden gelen (muhtemelen alt taraftaki yağmur suyu tahliye deliklerinden gelen rüzgar sesi)rüzgar sesini kabine veriyor şu anda yaptığım uygulamanın resmi olmadığı için paylaşamıyorum bu fitilin iç kısmına oto camcıdan aldığım yuvarlak fitil ile desteklediğimde cam ile arada kalan mesafe sıfırlandı ve gelen ses tamamen gitti yapılan işlemler sonucunda evet yol sesi özellikle lastik yuvarlanma sesi geliyor ama yinede artık kabul edilebilir seviyeye geldiğini düşünüyorum.

bekobey, ekremce ve mursel_balci bunu beğendi.
  2. mismailt

mismailt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    M. İsmail T.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    hocam lastik yuvarlanma sesini kesmek için benim fikrime göre davlumbaz içlerine yalıtım yapılmalı.Örneğin bir arabada görmüştüm davlumbaz içlerinde plastik davlumbazla sacın arasında keçeye benzer bir şey vardı.Ayrıca bagaj içine de yalıtım malzemesi yapıldığında lastik sesini büyük ölçüde keseceğini düşünüyorum.Kapı içlerine yapılan yalıtımın çok etkisi olmadığını düşünüyorum ama en son yaptığınız gibi cam fitillerine uygulanan bazı işlemler etkili olabiliyor.

Bu Sayfayı Paylaş