Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2013 I20 Tekleme

'İ20 Forum - Club' forumunda tennessat tarafından 13 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    mrb arkadaşlar.aracım 2013 i20 1.4 otomatik vites.lovato obd II lpg var.araçta 40 km sabit hızda bi tekleme sorunu var, bir türlü çözüm bulamadık, herkes başka bişey diyor, internette ve burda çok araştırdım ama bir türlü bulamadım.araç 55.000 km de, 17.000 civarı lpg takıldı.sorun şu;

- ilk önce geçen yıl (13.07.2016) bu tarihlerde tatilden dönerken 120 ile bi kesinti oldu, araç bayağı kuvvetli öne yığıldı,bütün herşey kapandı,göstergeler farlar vs vs...sonra 9-10 saatlik yol boyunca yapmadı, tam eve yaklaştım, yarım saat kaldı, 100 ile gidiyorum yine kesti herşeyi, akşam vakti, farlar göstergeler söndü,arkadaki araç çarpacaktı nerdeyse.sonra hemen servise.HATA KODU YOK, ARIZA IŞIĞI YOK,SERVİS BİŞEY BULAMADI.

- 1 yıl boyunca bi daha yapmadı.sadece ön bilgi.

- 1 ay önce araçta vuruntulu çalışma başladı, dedim ki kötü gaz-benzin.ama shellden.würth benzin enjektör temizleyici+shell nitro kırmızı benzin attım, 1 depo yüksek devirli bindim.sanki düzelir gibi oldu.

-lpg ye geçtim, sorun yok.bakımlarını yaptım.motor yağı castrol 5-40, hava ve polen filtresi bosh, yağ filtresi bosh.

- tatile çıktım, 600 km yol gittim tık demedi, aralarda 20-40 km benzinde kullandım, 120 yi geçmedim, sollamalar hariç.stop ettim ertesi gün biraz vuruntulu çalışmıştı.yoldan geldi, yorduk arabayı dedim, önemsemedim.

- başka bi gün akşam yemeğe gittim, geri dönerken araba kuvvetli tekledi,5-6 kez tekledi, herkes öne yığıldı.hız sabitleyici açık, 40 km hızda.hemen gaz verdim düzeldi.milleti eve bıraktım, gece denemeye başladım, 37-40 km hızlarda lpg de tekleme var, benzine aldım yine tekleme var, ama benzinde daha az.hız sabitleyici kapalı, benzinde yine 40 km hızda tekleme var.

- lpg ciye gittim, alt devirlerde biraz kıstı, al ver varmış, döndüm yine tekledi.artık başka birine ellettirmedim.

-600 km yol eve geri geldim, yolda tık demedi, lpg benzin düzgün, ama 40 km hızda tekleme var.

- ertesi sabah işe gitcem,araba ısınmadı, baktım vuruntulu, deneme sürüşüne başladım, 40 km hız sabit yine lpg de kuvvetli, benzinde hafif tekleme var. yavaştan başlıyor, 5 sn geçiyor, tekliyor, 5 sn geçiyor tekliyor, giderek tekleme kuvvetleniyor, 5 sn geçiyor tekrar.

-arıza ışığı yok, sanayiye gittim, şu usta dediler, bulduk, buji dedi, orjinal kodunda olanı aldık,çıkardım bujileri bitmiş, üstelik bujinin birinin tırnağı neredeyse kapanmış, nasıl oldu anlayamadık.ümitlenmiştim düzelir diye.ama tekleme yine aynı.benzinde de lpg de de.

- bobin dedi, 4 bobin denedik, yine tekliyor, ama orjinali bulamamış usta, bosh bobin.ama bosh bobin sanki yerine oturmadı, farkettik zaten.yine tekleme var.4. bobini denerken arıza ışığı yaktı.

-bilgisayara bağladık, zengin-fakir karışım arızası vermiş, ama usta bundan değil dedi. subaplardan şüphelendi.

- kompresör testi yaptık, yaparken yine şanssızlık buji ustanın elinden düştü.(önceki şanssızlık bobin oturmadan denememiz) kontrol ettik, porselenler tırnaklar sağlam. kompresör testi 11-12 çıktı sonra 12 de eşitlediler.

-TEKLEME yine var, bi arkadaş ta şu ustaya git anlar dedi, lpg ci idi. gittik, bağladık obd ye, test sürüşüne çıktık.herşey normal, arıza ışığı yok, hata yok, lpg ayarları sıfırladı, arıza ışığı yansın diye çok uğraştı, yanmadı, yavaş hızlı sürdük olmadı. 40 km hızda tekleme var.

- Rölanti motoru sanırım dedi, elektrikçiye git dedi, elektrikçi ilk önce orjinal bobin bul dene dedi.sonra bu dedi. tabi lpg ustası da önceki bujiyi yere düşürdülerse onları da değiştir dedi.

- BAŞA DÖNDÜK, yaptığımız herşey sıfır. usta azizliği.40 km hızda benzinde hafif, Lpg de kuvvetli tekleme var.

- benim görüşüm enjektöre pislik tıkanmış olabilir. 60-70-100-120 de bu teklemeyi yapmıyor. 40 km sabit hızda yada hız sabitleyici yapıyor. bunun için würth enjektör temizleyici attım, depo fulledim.şimdi benzinde biniyorum.

- sabah işe gelirken devirli kullandım, otomatik vites 2 ye aldım, 4000 devir.devir kesici açtım, 3 vites 3500 devir hız 80-90 işe geldim.parkettim el frenini çektim, arabayı dinledim bişey yok rölantide, dalgalanmada yok.normal herşey.TAA Kİ stop ettim, yeniden çalıştırayım dedim, baktım ki rölantide araba vuruntulu çalışıyor.rölanti yavaştan aralıklarla dalgalanma yapıyor. devir saati sabit.

- ARKADAŞLAR SORUN NERDE?40 km sabit hızda benzin lpg tekleme. pazartesiye kadar katkılı benzinde bincem.pazartesi zonguldak ereğli servise gitcem, 2,5-3 saat yol.en yakın servis.

2. mehmetalagöz

mehmetalagöz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    98
    Ad Soyad:
    mehmet alagöz
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    boğaz kelebek sensörü sağlıklı çalışmıyor olabilir.

3. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    arıza ışığı yakması gerekmez mi? motordan anlamıyorum ama boğaz kelebeği tamiri yada temizlenmesi nasıl oluyor?

4. mehmetalagöz

mehmetalagöz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    98
    Ad Soyad:
    mehmet alagöz
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bahsettiğim sensörde sorun varsa değişmesi gerekir tamiri olmaz. Ne miktarda hava alınması gerektiğini ayarlayan bir parça.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tennessat bunu beğendi.
  5. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
  6. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    araştırmalarımda rölanti motoru sensörü veya boğaz kelebeği, manifolt contası gibi şeylere rastladım.böyle bir durumla karşılaşan var mı?

7. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    arkadaşlar arabanın sorunu halen bulunamadı.her usta farklı bişey diyor. krank sensörü, oksijen sensörü vs. vs...
    1 ay sonra ankaraya gideceğim. gitmişken arabayı servise götüreyim diyorum, eve yakın olması nedeniyle hyundai akbak a bırakırım.bulamazlarsa başka hyundai servis yada sadece hyundai ile ilgilenen iyi bi ustası olan özel servis var mı bildiğiniz?

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Fren pedalini beyin gormuyor olabilir. Yetkili servis cihazi ile frene basinca beyin goruyormu bakmak lazim.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    serdar bey ama 30 km hızla giderken yapmıyor. yaklaşık 37-40 km hızda, tahmini 1250-1500 devirde yapıyor. yüksek hızlarda bişey yok.yine de not aldım, servise gidince dediğinize de baktırıcam.

10. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Sonuç ne oldu acaba
    Aynı sorun olmasada getz 1.4 otomatik 2000 devir altı çok az tekleme var buji kabloları yan sanayi MGA diye bir marka usa mali bundan yapabilirmi acaba
    Bilenler cevaplarsa memnun olurum

Bu Sayfayı Paylaş