Merhabalar; aracım şehir içinde 4.8-5.3 lt ortalama ile performans gösteriyordu fakat 2 gün önce depoyu fulledim dün ise aracı kullandıktan sonra ortalama yakıt tüketimi 10.3 lt gösteriyordu yol bilgisayarında..sonuçta dizel araç için çok yüksek rakamlar bunlar bianda 2 katına çıkması..Acaba araçta mı bir problem var arkadaşlar bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi ?
Yol bilgi sayarını rölantide resetle biraz yol yap , yeni ortalama gösterir o nasıl bakalım ? Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
dediğiniz gibi yapacam ama durduk yere neden böyle bir şey oldu ki ? depoyu fulledikten sonra bu sorunu yaşadım
Aynı aracı kullandım 2 sene ve kesinlikle takıt cimrisi muhabbeti bana uymadı. Şehir içi yazın en düşük 8 lt görüyordum. Kışın ise Allah ne verdiyse artık. Sebebi ise dpf idi. Sizin araçta dpf temizliği için mazot yakmaya başlıyor ve ondan dolayı artıyor bence. Bendeki sebep oydu iyi biliyorum. Uzun yolda bile 6 7 litreyle başlıyordu ve orada geziyordu. İşi şu şekilde çözmüştüm uzun yolda; araç motoru ısıtınca 10km gidince yavaşlıyor hızı 50'lere düşürüyordum sonra normal hızlanarak yola devam ediyordum. Böylece 4.5-5 seviyesine düşüyordu.
Bu yöntemle dpf temizlenmesi engellenmiş ve sonrasında da daha ileride araç için zararlı bir durum ortaya çıkmaz mı?
hocam direkt dpf yi temizletseniz sorun çözülmüyor mu ? dün 10 km falan da kullandım 8 lt ye indi 10lt den sanırım kullandıkça düşecek... devam ederse de iyi bir ustaya gösteririm artık
Ara ara gidip ölçüyorduk dpf de kül oranı çok az çıkıyordu. 2 gram kül var demişti en yüksek miktarında. Uzun yolda zaten yüksek devir olduğu için sorun çıkmadı şükür. Kışın lamba yanında yüksek devirde temizleniyor diye rejenerasyon yaptırdım sürerek. Ertesi gün çok az miktar çıkıyordu ölçümde.
Eğer çok tıkalı ise manuel temizlik yapıyorlar. Kazanı söküp çeşitli kimyasallar kullanarak temizleniyor ama ne kadar uzun ömürlü bilemiyorum. Komşumda var 2013 sense paket. 2 ay evveldi konuştuk iki kez yaktı. İlk yandığında temizleme sıvısı koydum temizlendi uzun süre de yanmadı sonra yine yandığında aynısı yaptım demişti. Aracı sıfır almıştı hala kullanıyor.
anladım belki de bu durumdan kaynaklı degil çünkü aracın çekişinde hızlanmasında ya da duman atması falan yok bakalım ne çıkacak
Bende de sorun yoktu. Dpf de duman vs olmuyor zaten. Sadece tezmizlik sırasında mazot kullandığı için yakıt artıyor. Belki sizde başka birşey vardır. Benim bu idi kesinlikle.