Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2013 i20 1.4 crdi arıza lambası

'İ20 Forum - Club' forumunda hsaid tarafından 16 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. hsaid

hsaid Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    said demirbaş
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    arkadaşlar aracım 8500 km iken arıza lambası yanıp sönmeye başladı yetkili servise götürdüm dpf nin tıkandığı temizlenmesi gerektiği söylendi cihaza bağlayıp temizlediler. 18000 km ye gelinceye kadar bi daha yakmamıştı 18000 km de tekrar yaktı farklı şehirde bir yetkili servise götürdüm onlarda rampa çıkmaktan kaynaklandığını söylediler temizlediler filtreyi ama daha 500 km olmadan tekrar arıza lambası yandı. bu işin aslı nedir servise gitmeden bir çözümü yokmu?
    yakıtımı her zaman aynı istasyondan shell v power nitro+ alıyorum 10000 km de yanmayan lamba 500km de tekrar yandı sebebi nedir

2. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, aynı araçtan bende de var.
    Siz genelde kısa mesafeli mi kullanıyorsunuz aracınızı ? 3-5 km gidip motor ısınmadan tekrar stop mu ediyorsunuz motoru ? DPF tıkanmaları genelde motor tam ısınmadan kapatılırsa oluyor diye duymuştum, motor tam ısınınca partikülleri kendisi yakıyor ancak ısınamadan kapatılırsa partiküller filtreyi dolduruyor diye biliyorum.

Ayrıca rampa çıkmaktan motor arıza lambası mı yanarmış ? O zaman hiç rampa çıkmayalım, bana servisin yaptığı açıklama mantıklı gelmedi doğrusu.

3. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam bende de 2012 modeli var. Safak bilir ben de sabah 2 aksam 2 km ve yokusta kullanıyorum 150000 km dir boyle ancak su ana kadar sikinti yasamadim. Şimdi bunu yazdim diye yarın yanabilir gerci. :)

4. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Selam Oğuz, sen ne zaman 150bin km yol yaptın yahu ? Ben seni çok yol yapmıyorsun diye biliyorum :)

5. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tayyipi cagirip bir sifiri attirmak lazim. Heheheh ben atmayi becerememisim. :)

Cilo bunu beğendi.
  6. hsaid

hsaid Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    said demirbaş
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    toplam 3 defa yaktı 3ündede şehirlerarası yoldaydım kısa mesafe olsa anlayacam dediğiniz gibi ama şehirlerarasında yakıyor. servisin dediği banada mantıksız geldi mutlaka mantıklı bir açıklaması olmalı.
    son olarak ıspartadaki yetkili servis dpf yi garantiden değiştirdi. arabanın çekişinde ciddi bir fark hissettim bakalım bida yanacak mı

7. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    O zaman bir problem oldugu acik neyseki degistirmisler umarim bir daha olmaz. Gidisinde ne gibi bir iyilesme oldu. Daha once nasildi simdi nasil alet.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aldiginiz yakit, kisa mesafe kullanim, asiri devirsiz kullanim gibi bir cok nedeni var tikanmasinin. Rejenerasyon motor tam sicakken sabit hizda devreye giriyor, bu kosul saglanmazsa sistem tikanmaya basliyor. Birde dpf basinci sifirlanmadan bilgisayar ile yapilan rejenerasyon pek etkili olmuyor. Yani bilgisayarla yapan elemanda isi ne kadar biliyor o da onemli.

Bu Sayfayı Paylaş