Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2013 dizel i20 cırcır böceği gibi ses çıkarıyor ne olabilir zincir sesi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda azzrsln tarafından 10 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. azzrsln

azzrsln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar zincir sesi geliyor arabamdan arabayı alalı 1 ay oldu cırcır böceği sesi gibi boşta da var vitesdede var aynı ses baya belli bi ses

tapatalkapatalk

2. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Aracınız trigger zincirli ise zincir ayarını kontrol ettirin

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    araç durduğu yerde mi yapıyor yoksa yolda giderkenmi yapıyor? orasıda önemli.

cırcır sesi benim debriyaj bilyasından zaman zaman gelir özellikle sıkışık trafikte sık sık debriyaj kullanarak sürdükten sonra boş vitestede yapar debriyaj pedalına basıp bıraktıkça değişen cırlama sesiyle belli eder hep kendini,

Onun haricinde bir başka cırcır ses kaynağı ise yağmur çamur dolaşıp şapır şupur:) su birikintilerine girildikten ertesi gün kayışların olduğu kısımdanda kayışların arasına suyla beraber dolan toz çamur partikül sebebiylede cırcır ses gelebiliyor. Bu duyduğum iki sesinde cırcır böceği sesine benzediği doğrudur. Sesin şiddeti teyp sesi biraz yüksekken duyulmayacak kadar ama teyp kapanırsa endişe ettirir düzeyde tuhaf bir tonda kadar oluyor diyeyim,

kayışlardaki ses ise belli bir süre sürüşten sonra toz pislik partiküller kayış ve kasnaklardan döküldüğü için düzeliyor, debriyajdan gelen ses ise motor soğuyunca yada debriyaj kullanımını azalttığımda bir süre sonra düzeliyor kesiliyor ses,

En son dün akşam garaja girerken biraz fazla yarım debriyaj yapınca olmuştu, oluyor biliyorum daha öncede olduğu için, soğukken yada debriyajı az kullandığımda ses yok mesela, bunun dışında kayış sesini ise yağmurlu havalarda çamurlu topraklı zeminde sürmüşsem mutlaka yaşıyorum.

eğer sorununuz bu tarz birşeyse endişe edilecek bir durum değildir bence. 2013 model araç sonuçta sizinki yakın zamanda klima şarj soğutma suyu yada hidrolik direksiyon kayışı değişse değiştiren usta kayışı çok sıksa, çok aşırı sıkı kayış rulman ve yatakları bozar bozuk rulmanda cırlama yapar. Ama araç yeni olunca bu konuda birşey diyemiyorum.

kendi yapabilecekleriniz klimayı açıp kapatarak klimanın elektrikli kavramasında bir problem varmı diye sesi takip ederek deneyebilirsinizde, debriyaj pedalına boş viteste birkaç kez hafifçe basarak sesi kontrol edebilirsiniz. Kayış gerginliklerine bakabilirsiniz

Bu Sayfayı Paylaş