Sorum şu aracımın (hyundai i30 2013 1.6 Crdi) motoru sadece sıcakken rolantide dalgalanma oluyor. Çekişte vs bir sıkıntım yok. 10 - 15 dakika kadar araci normal kullaniyorum sonrasında boşta rolanti dalglanması başlıyor. Nedeni ne olabilir. Maf map sensöru temizlendi sorun çözülmedi. Sensörlerden biri bozuk olabilirmi yada EGR kurummu bağlamıstir. Tesekurler
Hocam elm327 cihaziyla baktim rolanti dalgalanmasi var. Zaten dalgalanma aracın içinden rahatlıkla hissediliyor. Devir ibresi baya oynuyor. 700 ila 1000 arası çıkıp düşüyor
egr düzeltme değerine bakın ama elm ne kadar gösterir bilemiyorum. map sensörünün fişini çekin öyle deneyin. aynı şeyi maf içinde yapabilirsiniz. yine olmuyorsa enjektör olma ihtimali artar. küçük bir ihtimalde olsa rail basınç sensöründen de yapar ama her devirde yapması lazım.
Hocam maf sensörünü sokunce duzeliyor ama sonucta motor kendini korumaya aliyor 3000 deviri gecmiyor. Acaba motor kendini korumaya aldigindanmi geçiyor, yoksa maf sensörümü arızali
maf sensörü fişi çekilince sensörlerden bilgi toplamayı kesip stok harita işletir ecu. bu durumda enjektör değil sorun. ilk mesajda yazdığım gibi gezinen sensör verilerine bakabilirsiniz yada aynı araçtan bulup maf, map v.s. değişip deneme ile bulacaksınız sorunlu sensörü. yetkili servise başvurmanız tabii ki daha doğru
Garanti kapsaminda goturdum araci ama bulamadilar bakalim yarin yine goturucem. Nelere bakmasi gerektigini servisin bilmesi lazim diye dusunuyorum, benim oraya gidip map sensoru maf sensoru egr valfini kontrol edin demem birazcik komik deilmi