Arkadaşlar iyi günler. 2013 1.2 i20 c-vvt manuel vites araç nasıldır? Genelde 1.4 motor tercih ediliyor o sınıf araçlarda. Alınır mı? Yakıt tüketimi, performansı vs. Nasıldır. Dizel araçla performansını kıyaslama yapma babında sormuyorum ancak. Şuan 2013 dizel i20 kullanıyorum araçtan memnunum ama eşimde kullanmaya başlayacağı için şehir içinde kısa mesafede özellikle kışın sorun yaşayabilir diye benzinliye geçeyim diye düşünüyorum.
Yaşadığım yerle memleketin arası 130 km civarı ve dik yokuş yok öyle. Sene içinde en uzun mesafemiz o oluyor. Ayda 1 yada 2 gidip geliyorum. Senede 1 tatile vs gidersek ancak uzun yokuş görürüm. Lpg düşünmüyorum.
Ben çevremdeki herkese benzinli araç tavsiye ediyorum artık devir benzinli devri otomotiv üreticileri ve dünyanın gelişmiş ülkeleri de bu yönde adımlar atıyor. Eskiden benzin dizel arasında 1 TL den fazla fark olurdu şimdi benzin dizel fiyat olarak aynı geriye sadece dizelin 1-2 litre daha az tüketmesi ve turbo dizelin verdiği performans farkı kalıyor ki ben ilerleyen süreçte dizelin benzinden daha pahalı olacağını ön görüyorum dizelin 100 km de litre bazında daha az tüketmesi bu sayede bir anlam ifade etmeyecek. Benzinli motorun daha az sorunlu dizel motora göre daha uzun ömürlü olması ve bakım maliyetlerinin az olması daha cazip hale getirdi benzinli araçları
@acipinarli , 2013 1.2 i20 d-cvvt jump manuel benzinli kullanıyorum. Lpg taktırmadım , şu günün fiyatlarıyla full depoyla şehir içi ve şdhir dışı karışık 600 km yapıyor. Ayda 1000 km yapmıyorsan lpg gereksiz diyorlar , araç çok yakmıyor benzin pahalı , çekişi iyidir. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Eksik olmus.araç cvvt değil d cvvt. Zira iki seçenekte mevcut listelerde. Bunu eklemek istiyorum. Aslında tam tersi, bakımı aksatılmadan yapılırsa dizel motor daha uzun ömürlü. Bakım masrafı evet biraz pahalı. Teşekkürler.600 km'nin ne kadarı şehir içi. Sadece şehir içi olsa iyi de karışık tuketim fazla degil mi acaba? 7.5 litre denk geliyor gibi. Gerçekten bilmediğim icii soruyorum.