Litresi 143 kuruşa, 2.5 milyon ton benzin sattık TÜRKİYE, ürettiği benzinin yarısını tüketemeyince, 3te 1 fiyatına yurtdışına satıyor. Yani Türkiyede pompa fiyatı şu anda litresi 460 kuruş olan benzin, yurtdışına litresi 143 kuruşa satılıyor. 10 ayda 2.5 milyon ton benzin 2 milyar dolara dışarı satıldı. TÜRKİYEnin yurt dışından benzin ithal etmediğini aksine yurt dışına benzin sattığını biliyor musunuz? Ne zamandan beri? diye soranlar için açıklayalım; yıllardan beri!.. Türkiye, ürettiği benzinin yarısını tüketemiyor. Tüketemeyince, Türkiyede satılanın üçte biri fiyata hatta daha aşağısına, yurt dışına (örneğin Mısıra) satıyor. Yazının Devamı İçin
bu ne şimdi ya ne acayip işler dönüyor dışarı satacağına iç piyasaya verseler ne olurdu sanki yazık yazık hiçbirşey demiyorum
İnsan gibi zam yapmak yerine Halkımız kullansın deyip doğru düzgün fiyatlarla deseler böyle şeyler olmaz,o benzin de biter.Ama bizim ülkemizi yönetenler kim olursa olsun önce kendilerini ve kendi düşüncelerini önemserler,bencillerdir,halk falan umurlarında değildir.İnsanlar ne şartlarda yaşıyorlar umurlarında olmaz.Sabah sabah sinirlendim yine.
Petrolün varil fiyatı 87 dolar civarında dolar kuru 1.78'lerde fakat uzun süredir benzinin pompa fiyatında kuruş indirim yok. Bütçe açıkları yapılan zam ve verginin vergisiyle kapatıldığı için biz vatandaşların lehine bir gelişme olmuyor haliyle.
Tam tersi yap. Ya da 3lira yurt disina koy 1.50 2.00 yurt icine koy. Hem gör insanlar deli gibi benzin alir.... LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Buna çıkar şöyle bir açıklama yaparlar, - "Bu benzin kalitesiz, vatandaşımıza kötü benzin satmak istemediğimiz için dışarı ucuzdan veriyoruz" derler ve konu kapanır. Gerçi çoktan kapandı. Sabah haberlerinde yayınlandı ama akşam haberlerinde yoktu. Medya baskısı nedeniyle bilmediğimiz o kadar çok şey var ki maalesef.
(Bildiğim kadarıyla) "Türkiye ürettiği benzini 143 kuruşa satıyor" derken, Yurt dışından ham petrol olarak satın aldığımız ve ülkemizdeki rafinerilerde işleyip de elde ettiğimiz benzinden bahsediliyor. Yani yurt dışından ham petrolü alıyoruz, işleyip benzin elde ediyoruz ve sonra bunu piyasada tüketemeyip yurt dışına ucuz fiyattan satıyoruz. Yani aslında kendi petrolümüzü dışarıya satmıyoruz. Sadece işin hamallığını yapıyoruz. Dış ülkeler suya sabuna dokunmadan ham petrol verip, ucuz benzin alıyorlar.
Ni oran var Ni Orantı. Öyle olacağına en cimri bir iş yapıp benzini 3.75 olmadı 4 liradan verse halkına varya 7-8 yaşındayken bayramlarda sevindiği gibi sevinirdi.
Ayrıyeten şunu da eklemeliyim ; Madem ki ham petrolden işlediğin benzini piyasada tüketemiyorsun peki neden halen bu uçuk pahalı benzin fiyatında ısrar ediyorsun. Bu benzini elin adamlarına peşkeş çekeceğine, kendi vatandaşına uygun fiyatla sat. Birim fiyattan kazanmayı düşüneceğine, sürümden kazamayı bir düşün. Öncekine göre daha çok litre benzin sattığın için önceki parayla aynısını yine kasaya koyarsın. Belki de daha fazlasını. Hem vatandaş da sevinmiş olur. Ama vatandaşı düşünen nerde. Ben göremiyorum.
Bu memlekette ezilen gariban. Yatlara gemiciklere mazot 1 küsür TL, Elmastan pırlantadan vergi alınmaz, Ama maaş bordrosuna bakarsın yarısı devlete, faturanın yarısı vergi, Araba alırsın yarısı vergi.... Uzaaar gider.
Erkan hiç güleceğim yoktu (Ni oran var Ni Orantı) sinema filmini hatırladım birden ne gülmüştüm o sahneye sanırım ordan alıntı yaptın Arkadaşlar bu kervan böyle gelmiş böyle gider yapacak bişey yok kendi halkını düşünen bir devlet otoritesi yok olduğu gün dişimi kırıcam ((
:RpS_laugh: Aynen oradan alıntı yaptım, devletin bu haline ne derim diye düşünürken aklıma geldi birden.
Geçen akşam gece sayın başbakanımız çıktı ulusa sesleniş konuşması yaptı bir kanalda. Ben bilgisayarla uğraşıyordum ve sonradan farkına vardım. Konuşmasının bir yerinde "önceki ekonomik krizlerde fatura vatandaşa kesilirdi, vergiler arttırılır ek vergiler getirilirdi. Biz bunu yapmadık, yükü vatandaşın omuzlarına yüklemedik" dedi. Şimdi allah aşkına bizim milletimiz derin uykuda olmasa bu söze inanılırmı? Göz göre göre YALAN söylüyorlar. Millette bu yalanacılara inanıp başımızda tutmaya devam ediyor. Sinir oldum ve kapattım TV yi. Dana ne kadar sağıcaklar bakalım bizi. Bişey değil kurunun yanında yaş ta yanıyor...
neyi vatandaşa yüklememiş, elektrik ve doğalgazı uzaylılar mı kullanıyor bu ülkede? yap benzini 3.50 verme dışarıya...