Değerli forum üyeleri merhaba, bugün katıldığım sitenizde sizden kendi arabamla ilgili bir sorunum hakkında yardım rica ediyorum, 2012 Mayıs ayında aldığım yeni i20'mde 2-3 haftadır park sensörüm geri vitese geçtiğim anda ilk anda kısa sonrasında ise sürekli ötmekte ve kesinlikle çalışmamakta, sonrasında ise kafasına göre yeniden çalışmaya başlayabilmekte, ama bu hafta sonu hiç düzelme yapmadı ve ne olursa olsun geri viteste sürekli ötmeye devam etti. bunun nedeni ne olabilir sizce, hava durumu ile alakası var mıdır? sensörleri temizledim kesinlikle yağmur buz parçası veya pislik yok, şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun... Sensör ile ilgili forumda konular mevcut arama yapmanızı tavsiye ederim... Sorun yaşayan bir arkadaş daha vardı... i20 lerin arkasındaki 4 adet sensörden kenarda olanlar aracın yanında bulunan cisimleri de algılamakta... Örneğin aracınız bir duvara yakın park etmişse geri viteste takılı iken bu duvardan dolayı ötmektedir... Aracınızı geri vitese taktığınızda kısa bir diiitt sesi gelir... Bu geri vitese takılı olduğunu ve park sensörünün aktif olduğunu gösterir... Ardından geri geri yaklaştıkça önce kesik kesik öter sonra ötme sıklaşır cisime yaklaşınca da ses sabittt öter... Yanları algılayanlarda önce direk kesik kesik öter sonra sürekli öter... Eğer ki sensör mesafesinde cisim yoksa bir yerde kısa devre gibi birşey vardır... Servise giderseniz hemen hallederler... Kazasız belasız sürüşler...
1. vites de ötüyor mu peki ? Belkide arıza varsa sensörden değildir... sesi çıkaran cihazdan olabilir... ama mühim bişey olacağını sanmıyorum... Aracınızın garantisi var... Bence vakit kaybetmeyin servise götürüp gerekli değişim/tamirat yapılsın... Kazasız belasız sürüşler...
Arızanız Giderildiğinde Konu İle İlgili Detaylı Bilgi Verirseniz Diğer Dostlarımıza Yol Göstermiş Olursunuz ...
Maaşallah arkadaşım benim park sensörünün üzerini buz kaplamıştı sürekli öttü, silip temizledikten sonra normale döndü. Bence hemen servise giderek garantiden gerekeni yaptırınız
aylar sonra sorunla ilgili size bilgi vermek istedim, park sensörümün sürekli ötmesinin tek sebebi soğuk hava, hava sıcaklıklarının artması ile problem sıfırlandı. 8 derecenin altındaki sıcaklıklarda halen problem sürüyor fakat üstüne çıkıldığı anda bıçak gibi kesiliyor. sorun yağmur vs. ile de ilgili değil sorun sadece hava sıcaklığı. bu bir problem mi bilemiyorum servisede götürmedim zaten, okuduğum yerli yabncı birçok forumda da hava sıcaklığının benzer etkilerini anlatan yazılar vardı. size yol göstermesi açısından burada paylaşmak istedim.
arkadaşlar konunun üzerinden uzun zaman geçti ama şimdi yanıtlayım. orjinal sensörün çalışmaması durumu tamamen hava durumu ile alakalıymış, havalar düzelince sensörler tamamen düzeldi, tabi ne olacak kışın sensörü kullanmayacak mısın yani diyebilirsiniz, ki haklısınız, evet kışın problem bir durum. kış aylarında tekrarlarsa servise götüreceğim ama şu anda hiç sorun yok. -8 derecenin altında sensörler kesinlikle çalışmıyor sürekli bipp sesi veriyordu.
2016 i20 arabamın arka park sensörlerinden birinde çizik oluştu. Arkadaşların dediği gibi geri viteste 3 kere bip sesinden sonra ses çıkarmıyor. O sensör gözünü değişsem sorun çözülür mü? Bir jak girişi hangi uç bilen var mı acaba?
Teşekkürler cevabınız için. Döşemeyi söktüm orada değil. Sanki tamponu sökmem gerek. Nokia şarj cihazı gibi jak girişleri için nette uygun fiyata var. Olursa onu almayı düşünüyorum.