İlginç bir karşılaştırma olacak ama sınıfları aynı sanırım? i20 jazz aynı sınıf diye biliyorum yanlıs biliyorsam kusura bakmayın zaten bu cok onemli değil. Hyundai forumu olması ve daha cok piyasada olması nedeniyle i20 daha cok bilinen bir arac, 2012-2013 Jazz da 6 yıl garantisiyle, yeni kasasının dalga geçercesine anormal fiyata sahip olması nedeniyle kendi çapında piyasası olan bir araba. Karsılastırmayı butceme gore yaptım, elite otomatikle kıyaslanması lazım normalde. İki arabanında kesinlikle otomatiğini düşünüyorum. Fiyat: Sıfır i20 style 51600 bayi fiyatı bir arkadas tanıdıgı vasıtasıyla 50ye alabilecegini soyledi sıfırını. İkinci eli de 45e bulunabiliyor. Jazz Fun ise panoromik cam tavanlı full bir model şansına 47-49 arası bulanabilir daha dusukte olabilir ama degisen durumu denk gelmesi vs. gibi faktörler var. Gördüğüm Jazz ın artıları + Yakıt tüketimi kesinlikle i20den daha iyi. + Kesinlikle gerek yok istenirse lpgye %100 uyumlu motor + Güvenlik standart en bosunda da dolusunda da 6 hava yastıgı var + Panoramik cam tavan Fun da standart (açılmıyor sadece goruntu diye biliyorum) + Özellik olarak sonuna kadar dolu + Bagajı i20den daha genis + İc hacmi arka diz mesafesi tavanı i2oden daha genis + Direksiyon arkadasındaki vitese mudahale edilen kulakcıklar Jazz ın eksileri - Ses yalıtımı kesinlikle i20den daha kötü - Süspansiyon konforu i20den kesinlikle daha kötü *** i20 nin artıları +Yeni yüzü +Kaliteli ses yalıtımı +Kaliteli süspansiyon +Daha yuksek model ve daha dusuk km olması +Tipinin daha iyi olması i20 nin eksileri - Aşırı yakıt tüketimi - Bence lpgye uyumlu olmaması uyumlu diyen kullanan elbette var ama soyle diyelim kesinlikle bir Jazz kadar uyumlu değil - 2 hava yastıgı olması (style) Beni style pakette en cok sogutan bu elite de ikinci eli 49-50 sıfırı 53 civarı sıfır daha mantıklı. - Bagajı daha kucuk - Arkası daha dar ici hacmi daha kucuk *** Jazz ın fiyatını hazmedemiyorum gerci arada uygun oluyor ama hemen al satcılar galericiler kapıyor bayan arabası bizde de ozellikle esim surecek. Gerci sıfır i20 style fiyatlarına bakınca da normal geliyor. Kendi karsılastırmam da Jazz daha iyi gibi geliyor soyle ki; -> İ20ye lpgsiz binemem. Lpg taktırsam içime sinmez tam uyumlu değil hadi onu da gectim taktırdım uyumlu diyelim bagajı guzel ama lpg taktırınca stepneyle birlikte bagaj yetersiz olacak. Jazz ın bagajı daha genis lpgye de gerek yok tuketimi makul. -> Jazz ici daha genis ve ferah ** i20ye meyil ettiren ozellikler ise - En basta tipi - Ses yalıtımı (Sürmedim ama her izledigim testte alman hayranı yorumcular bile ses yalıtımını ove ove bitiremiyor) - Ama dedigim gibi 2 hava yastıklı bir arabaya 50 verip sıfır almam. Bu benim icin onemli bir kriter. Sıfır alınırsa 2015 elite almalı 53e falan ama o da butcemi aşıyor.