Arkadaşlar herkese merhaba, 80 Bin km deki 2012 model 1.4 CVVT i20 Troy aracımın bakımını yetkili serviste bugün yaptırdım. Yapılan işlemler ve fiyatlar şu şekildedir; -Hava Filtresi 86,57 TL -Yağ Filtresi 34,40 TL - Yağ Tapa Conta 3,13 TL -Atık Filtre Bedeli 2 TL -10W-30 3,3 litre yağ 158,40 TL -Arka Fren Balata 157,72 TL -Ön Fren Balata 196,88 TL -DOT 4 Fren hidroliği 2 adet 38 TL - V Kayışı 114,04 TL - Buji 4 adet 139,84 TL -Benzin Filtresi 160,95 TL -İşçilik 116 tL Toplam 1300 TL Sağ arka amortisör patlak... 2. kez patlıyor... Hyundainin zaaflarından birisi zaten amortisör patlatması... PCV valf arızası mevcut. Parça ellerinde olmadığı için başka bir zaman değişim yapacağız... Orjinal akü halen üzerinde orta halliden biraz daha zayıf durumda... Mutlu aküden fiyat aldım... 50Ah 420 CCA 260 TL Povver akü(Mutlunun alt markası) 230 TL... Fırsatım ve maddi imkanım olursa bunları da yaptıracağım...
Araç garantili değil... Dışardaki malzeme fiyatları yaklaşık 1000 liraya geliyordu... Filtrelerin orjinal olduğunu düşürsek ve yan sanayilere kaçmaz isek neredeyse 1000 lira... Ustaya da bu kadar iş için 50 lira vermek pek uygun olmazdı... Servis makul oldu... Polen filtresini geçtiğimiz sene 3 adet Bosch almıştım... Servise rica ettim bagajdan alıp onu taktılar...
Selam dostlar; 2012 i20 Troy 1.4 CVVT manuel vites aracım için 90000 km de yıllık bakımını yaptıracağım. Aldığım ürünler; - 5w30 Shell Helix Ultra yağ Spec. değerleri API SL - A3B3 A3B4 - DOT4 ATE SL fren hidroliği 3 kutu ( ATE SL6 bulamadım. Bulsaydım ondan alacaktım.) - Castrol Radicool antifriz ve 3 litre saf su (Yıllarca servis yeşil antifriz koydu. Geçen gittim baktım Total pembe organik olana dönüş yapmışlar. Gerçi servisler de keyfe keder ürün kullanıyorlar da neyse) - Orjinal yağ filtresi ve tapa contası aldım - Orjinal hava filtresi - Orjinal V kayışı aldım (7 sene geçmiş km yapmadım ama sıcak soğuk malum değiştirmek istiyorum) - Mannol FWD 8101 GL-4 75w85 şanzıman yağı 2 litre sipariş verdim. ( Orjinal MTF 75W85 prime yağı 3 yetkili servise gittim 3-4 servisi de telefonla aradım bulamadım. Ya dışarıya satış yok diyorlar yada burda değiştirmeniz gerekiyor falan diyorlar). Bunların haricinde yazlık lastik bakıyorum. Yazlık lastiklerinde kullanım süresi dolmuş. Hem lastik hem şanzıman yağı konusunda tavsiyelerinize açığım. Klavuzda GL4 75W85 orjinal hyundai şanzıman sıvısı 1.8-1.9 litre yazıyor. Herkese keyifli bayramlar dilerim.
Selam dostlar, Herkesin geçmiş bayramini oncelikle tebrik ederim. Yukariya yorumlariniz için 2 adet foto yukledim. 7 yil once degismis olan fren hidroligim ile, 4 yil once serviste değiştirdiğim organik yesil antifirizi goruyorsunuz. Şimdi fren hidroligi için balatalar yeni oldugu icin balatalar uzerinde duracak ama hidroligi degistirecegim. Icerisine makine ile yeni dot 4 hidroligi doldurtacagim. Su anda fren hidrolik seviyesi full degil, biraz altinda. Balatalari 10 bin km kullandim. Balatalar da degismeli mi yoksa su andaki seviyeye kadar yeni hidroligi doldurtsam yeterli midir? Antifiriz için icindeki yesil, servis bugune kadar 3 kez degistirmis. Agrofriz de koymus, antifriz de koymuş, organik antifriz olarak sonuncu 2021 de koymuş. Gecenlerde servise gittim total kirmizi pembe renk olana gecmisler. Forumda da cok arastirdim, en son @MSC üstadım castrol radicool tum hyundai ile uyumludur yazmis. Castrol radicool un arkasini okuduğumda aliminyum motor ve sogutma icin uygundur yaziyir. Aldigim NF-SF yada Si-OAT degil. Duz radicool olan. Degistirmeden once içini suyla yikatip mavi renk Radicool dolduracagim. Bu uygulama dogru ve yeterli olur mu? Temizleyici katkilar koymama gerek var midir. Tasma kabindan çektiğim durum resimdeki gibi. Radicool uygun degilse yeşil antifirz bulmaya çalışayım mi. Her yerde ya kirmizi organik ya mavi var. Radicool sorun yaratir mi? Şanzıman yaginin orijinalini mtf-75w-85 i bulamadigim icin mannol fwd 8101 yari sentetik gl4 siparis etmistim. Bunu kullanan olduysa lutfen yorumlarini eksik etmesin. Yorumlariniz ve onerileriniz benim için onemlidir. G11-G12-G13 organik inorganik amin silikat fosfat derken bir sürü standarti ve alt kollarini okuyarak iyice derya denize gömüldüm. Sinek küçük ama mide bulandirsin istemem. Simdiden tesekkur ederim.