Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Elantraön Fren Balata Değişimi

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mgk19 tarafından 21 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba arkadaşlar,
    Bir süredir aklimda olan ön fren balatası değişim işlemini arkadaşımla beraber gerçekleştirdim.Öncelikle bu işi kendim yapma sebebim, hem tamiratla uğraşmayı sevmem hemde disarda bu degisim icin yüksek fiyatlar istemeleri beni bu yola teşvik etti.Malzeme fiyatı aracın uzerindeki aynı marka olan mando için 65 tl(ön),10 tl de temizlik için balata spreyi.
    Lastiği söktükten sonra 12 ve 14 numara anahtar lazım olacak.Ürün kutusu.Görünüşe göre blue ile aynı balatalar.
    Söküme geçmeden önce fren hidrolik kabını açıyoruz ki pistonu itebilelim.Pistonu itmezsek yeni balatalar kalın olduğundan kaliperi kapatamayız.
    Sökecegimiz vidalar
    Vidalar söküldükten sonra bu şekil kaliperi açın ve balataları dışa doğru çekerek kolayca çıkarın ve balata spreyi ile gereken yerleri temizleyin.
    Eski balatanın arkalarında bulunan metal levhaları düz tornavida yardımıyla yıpratmadan çıkartıp yeni balatalara takıyoruz.
    Yeni balataları takmadan önce pistonu pistona zarar vermeden geriye doğru bastırıyoruz.Bu işlemi yaparken fren hidrolik kabını kontrol ediyoruz ki hidrolik taşmasın.Seviye fazla artarsa şırınga yardımı ile fazla hidroligi çekiyoruz.
    Sonrasında yeni balataları ilk alt tarafı sonra üst tırnağı oturtup yavaşça kaliper kapağını kapatıyoruz.
    Eski ve yeni balata.Araç km si 35.500 civarı ve ilk değişim.Fazla erimemiş ama yakından bakınca eski balatanın yanlarında çatlak vardı bende hem ondan huylandım hemde yeni iyidir dedim değiştirdim.
    Çatlak belli oluyor sanırsam.Bu durum normal mi onuda bilmiyorum.Belki de 4 senelik balata için normaldir.
    Değişim sonrasında aracı çalıştırıp freni pompalıyoruz ve hidrolik haznesinin kapağını kapatmayı unutmuyoruz :)İlk basta frenleriniz kısa sure tam tutmuyor balatalar yeni oldugu için ,bilginiz olsun.Bu iş için fazla para vermeye hiç gerek yok.200-300 tl arası fiyat veren yerler var çünkü.İnşallah işinize yarar bir konu olur.

mektuplar, Halil, ndipi ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    @mgk19 Kardeşim ellerine sağlık süper bir çalışma olmuş. Ama aracın üzerinde olan balata da daha en az 10-20 bin km bandında gidecek kadar yeni gördüm. Bu arada evet balata değişimleri sırasında aman ha dikkat edelim özellikle 100 km bandın da aracın arkasından gelen giden olmadığı zaman ara ara frene baskı uygulayalım ki balatalar diske uyum sağlasın. Basla basmadan yavaş yavaş sonrasında bariz fark ortaya çıkar. Aradan epey yani 100 km dolduktan sonra balata spreyi ile şöyle bir tozunu alalım ;) artısı olur eksisi olmaz. ;)

3. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Teşekkürler.Balata evet daha çok kullanılırdı ama sökünce son fotoğrafta ki
    durumu görünce değişimi gerçekleştirdim.Sonuçta pahalı bir malzeme değil.

Bu Sayfayı Paylaş