Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Elantra Yakıt Tüketimi

'Elantra Forum - Club' forumunda kartal0710 tarafından 3 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. kartal0710

kartal0710 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serkan boyraz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar merhaba. 2012 model otomatik vites elantra sahibiyim. Aracıma yaklaşık 1 yıl önce prince lpg taktırdım. Yakıt tüketimi konusunda kafam karışık. Aracın yol bilgisayarına baktığımda ortalama tüketim 6,5 litre gösteriyor. Lpg'nin litresi ortalama 2,40 kuruş dersem 6,5x2,40=15,6 bunuda 100 km bölersek km'de 15 kuruş yakıyor demektir. Ama aldığım gaz miktarına ve yaptığım yol miktarını hesaplayınca 85 liralık gazla 450 km gidiyorum. Buda ortalama olarak 18 kuruşa geliyor. Aradaki fark aman aman bir fark değil ama ben mi yanlış hesaplıyorum yada fark nereden geliyor çözemedim. Çok önemli bir konu değil ama kafama takıldı yardımcı olabilecek var mı?????

2. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Yol bilgisayarı hiç bir zaman tam olarak doğru değer vermez en garantisi kendi ölçümün

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Yol bilgisayarı benzine göre ölçüyor onun üzerine yaklaşık 1-1.5 litre ilave etmeniz lazım bizim ceratoda da prins tüp var ama ayarlarken nasıl ayarladılarsa tüpte kaç litre yaktığını da gösteriyor benzine alırsam benzinde ne kadar yaktığını söylüyor ama sizinki büyük ihtimal sadece benzine endeksli olduğu için gazda ne kadar yaktığını göremiyorsunuz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş