Arkadaşlar merhaba. 2012 model otomatik vites elantra sahibiyim. Aracıma yaklaşık 1 yıl önce prince lpg taktırdım. Yakıt tüketimi konusunda kafam karışık. Aracın yol bilgisayarına baktığımda ortalama tüketim 6,5 litre gösteriyor. Lpg'nin litresi ortalama 2,40 kuruş dersem 6,5x2,40=15,6 bunuda 100 km bölersek km'de 15 kuruş yakıyor demektir. Ama aldığım gaz miktarına ve yaptığım yol miktarını hesaplayınca 85 liralık gazla 450 km gidiyorum. Buda ortalama olarak 18 kuruşa geliyor. Aradaki fark aman aman bir fark değil ama ben mi yanlış hesaplıyorum yada fark nereden geliyor çözemedim. Çok önemli bir konu değil ama kafama takıldı yardımcı olabilecek var mı?????
Yol bilgisayarı hiç bir zaman tam olarak doğru değer vermez en garantisi kendi ölçümün Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yol bilgisayarı benzine göre ölçüyor onun üzerine yaklaşık 1-1.5 litre ilave etmeniz lazım bizim ceratoda da prins tüp var ama ayarlarken nasıl ayarladılarsa tüpte kaç litre yaktığını da gösteriyor benzine alırsam benzinde ne kadar yaktığını söylüyor ama sizinki büyük ihtimal sadece benzine endeksli olduğu için gazda ne kadar yaktığını göremiyorsunuz. Sent from my iPhone using Tapatalk