Merhaba, 2012 otom. vites Elantra aracım var. Daha önceden birçok aracıma Atiker taktırdım ve sorun yaşamadım. Benzin fiyatları yüzünden yine lpg taktırmayı planlıyorum ancak bazıları " deli misin, atiker taktırıp öldürme aracı v.s " diyorlar. Montajımı çevre otogaza yaptıracağım için " önce montaj " kısmını geçtim. Onda sıkıntı olmaz allahın izniyle... Sadece öğrenmek istediğim, atiker kitten, brc yada kit mtm' ye ya da teleflex' e geçip gerçekten farkı hisseden olup olmadığı... Aracıma atikerin safefast obd kitini taktıracağım için üst devir / benzin karışımı ( sübap erimesi ) ayarlamasını' da obd ayarıyla yaptıracağım. Bu durumda gerçekten başka marka lpg' ye para kaçırmaya gerek var mı, yoksa iyi bir montajla atiker safefast obd2 kiti işimi görür mü ? Not: Sakin karakterli sürüş tarzım var. Farklı lpg kit markaları deneyimleyen arkadaşlarım değerli yorumlarını paylaşırsa çok makbule geçecek. Tşk.
seçeneklerinin en başına prins vsi2/silverline+valve care yide ilave et . şahsen ben taktıracak olsam sıralamam; prins vsi2 veya silverline, kit mtm, brc my11, atiker safefast obd2 şeklinde olur.
sararmen , şu an aracınızın ortalama kaç litre tüketimi var???? VEE lpg sisteminide taktırdıktan sonra LPG+BENZİN(piston erimesini engellemek için baya bir kullanacak) kaç litre tüketim olacak...VEEEEE aradaki fark yıllık ne kadar olacak ki buna değermi??? riske girmeye yaklaşık 2000 tl lpg sistemi ücreti vermeye değermi? bunların cevaplarını bir bulsam , ve canı gönülten piston erimesi olmadığı kanıtlansa bugün admireyi satar sıfır yeni nesil motorlu bir araç alırım..
Hocam cevap için teşekkürler, fakat zaten tasarruf için lpg taktıracağım için uygun fiyatlı bir kit ( atiker obd2 ) düşünüyorum. Belirtiğiniz kitler arasında neredeyse %50 atiker ucuz... Taksitli alışverişi sevmediğim için ( prins, kitmtm v.s 2000 TL ve üzeri ) ya 1000 TL nakitle obd2 atiker taktıracağım, ya da yapma etme derseniz hiç lpg' ye bulaşmadan aracıma az binerek benzinde devam edeceğim.
Hocam aracım 1.6 otomatik ve ortalama 8.5 litre benzin yakıyorum. ( Km' de yaklaşık 40 kuruş ) Lpg olayına eski aracımda alışmıştım, gerçekten benzine göre son derece tasarruflu bir sistem.. Süpap olayını ise yüksek devirde benzin karışımı ile oldukça uzun bir süre erteleyeceğimi düşünüyorum. ( Zaten 5000 devir üstü binde bir çıkarım. Motoru tarz olarak zaten hiç sıkıştırmam..Araç 6 vites olduğu için ortalama 2000-3000 devirde 130 km' leri görüyor. )
KitMTM taktırın, başınız ağrımasın. Prins'in obd özelliği bildiğim kadarı ile yok ve pahalı bir kit. Regülatör kalitesi MTM'de daha iyi, enjektörler aynı ama prins plastik rail kullanıyor MTM alüminyum. İlla ucuz bişey olsun diyorsanız atiker'in ithal kiti wentgas obd olabilir ama kitmtm gibide hassas afr yakalayamaz.