Merhabalar herkese. Aracımın bakımı için ilk defa internetten set almayı düşünüyorum. N11'de şu seti buldum fil marka. Ekstradan bir ürün almam gerekir mi? Ve bu ürünler araca uygun mudur? Son olarak Ankara'da i20 ile ilgili güvenebileceğim usta var mıdır bu bakım işleri için? Teşekkür ederim şimdiden. https://m.n11.com/hyundai-i20-14-cr...MIv6Pr6aXy6gIVMxh9Ch3MbghXEAQYAiABEgLNBPD_BwE
i20 ile yan sanayi mazot filtresi kullanıp problem yaşayanlar oldu. Yan sanayi yağ filtresini de önermem, subap itici sesi yapabilir yan sanayi yağ filtrelerinin geçirgenliği iyi olmayabiliyor. Turboşarjlı motorda yan sanayi hava filtresini de pek öneremem çünki mikron zerreciğindeki toz partikülü emme borusundan içeriye girerse turbo türbin pallerini çizer ve turboyu bozar. Polen filtresini dışardan yan sanayi kullanabilirsiniz en kötü ihtimalle polen filtresi kullanırken yırtılırsa kabinde tozlanma yapar. Fil, Bosch, Mann gibi markalar yan sanayidir, ancak Fil, Bosch ve Mann gibi markalar orjinal Hyundai yedek parçasıda üretiyorlar ve yetkili servislerle fabrikaya gönderiyorlar montaj hattında yada yetkili servis bakımlarında kullanılıyor, o zaman arada ne fark var? diyeceksiniz. Birisi aftermarket üründür denetlenmeden üretilir ve üreticisi tarafından doğrudan piyasaya sürülür diğeri ise orjinal gereksinimleri eksiksiz karşılayacak şekilde üretilir ve altı ay yada bir sene gibi bir periyod içerisinde üretici firmanın ana sanayi tarafından gerçekleştirilen denetimleriyle belli başlı sertifikasyon, test aşamalarından ve kalite onayından geçer. Dolayısı ile orjinal olsun da hyundai logolu kutudan çıkan parçada Mann yada Fil yazısı olsun orjinaldir ama yetkili servisten alınma değilse Fil de Mann da orjinal değildir sürprizlere açıktır. Yetkili servisler dışında stok fazlası yada yurt dışından kaçak olmak kaydıyla orjinal Hyundai Mobis HMC logolu parçalar sanayide de bulunabilir, ancak nadir bir durumdur. Ben kendim ticari araçlara otomotiv yan sanayi parça üretimi yapan bir firmada çalışıyorum, kendi gözümle gördüğüm olaylar bunlar. Hava filtresi ve polen filtresini kendiniz değiştirebilirsiniz, yağ ve yağ filtresi değişimiyle mazot filtresi için size iyi bir usta lazımdır.
Teşekkürler hocam. Anladığım kadarıyla bu ürünleri online almak yerine yetkili servise gidip bizzat alınmalıdır diyorsunuz. Doğru mudur?
ben ilk defa 90 bin bakimini disarida yaptirdim fil marka filtreler takildi su anda menunum bir sorun yok gibi ama uzun vadede bilmiyorum ne olur, LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ayrica servis 1650 lira bakim fiyati cikarirken ben disarida guvenilir bir ustadan 850 ye yaptirdim LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@erenuzel41 Arkadaşımızın demek istediği şu; yağ, hava ve mazot filtrelerini kesinlikle Hyundai yetkili servisinden orjinal alın, bakımını da özelde yaptırabilirsiniz. Nitekim forumda yan sanayi filtre kullanıp olumsuzluk yaşayanlar oldu. Olmazsa olmazımız yetkili servisten temin edilmesi, bakımını ister kendiniz isterseniz sanayide ustanıza yaptırın. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bir sonraki bakima ben de oyle yapacagim, her ne kadar simdilik sorun olmasa da icim rahat degil acikcasi LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi