Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Beyaz Elantra tampon rengi bozulması

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda ercelay tarafından 26 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. ercelay

ercelay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Erdem Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Selam arkadaşlar. 2012 beyaz renk aracım var. Aracın tamponları kasa renginden farklı sanki sararmış gibi duruyor. 2013 model bir İ30 dada aynı sorunu gördüm. Bu tampon rengi değişmesi kronik bir durummu acaba. Aracı yeni aldığım için servise gösterme fırsatım olmadı. Aracın garantisi devam ediyor, acaba garantiden boyarlar mı?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    O farkın nedeni boyanan malzemenin farklılığından kaynaklanıyor. Plastik aksamların boyası kaportanın boyasından biraz daha koyu durur.Aynı durum benim araçta da var, bundan öncesinde 2004 accent vardı ondada aynı Ton farkı vardı. Internetten konuyu araştırırsanız bu farkın normal olduğunu anlarsınız.

4. ercelay

ercelay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Erdem Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Olay dediğiniz gibi olabilir ama yinede bana biraz garip geliyor. Piyasada bir sürü araç var, onlara bakıyorum ama böyle renk değişimi yok. Beyaz renk arabaya çok yakışıyor ama ondada bu garip sorun var. Bakım zamanı durumu servisle bir görüşmekte fayda var diye düşünüyorum. Teşekkürler...

5. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Internette biraz araştırdım da bu farkın yıl geçtikçe daha fazla belirginleştiğini söylüyorlar.cila atmak bunu engelliyormuş.

6. ercelay

ercelay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Erdem Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Tampon sarariyor derken bu aksam amcanin biri arka tamponu elime veriyordu. Allahtan trafikte yavastik sadece biraz siyah boya oldu, pasta ile temizledim . Bu gidisle tamponu komple boyatiriz tertemiz olur.

GT-I9001 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşında bahsettiği gibi boyanan malzemenin cinsine göre (metal aksam veya plastik aksam) atılan boyanın tonu hafif farklı olur. aynı boya plastik aksamda biraz daha koyu durur. benim aracın tamponunu çiziklerden dolayı geçenlerde lokal olarak boyattım. tamponun boyanan bölümü ile ön çamurluk hafif farklı duruyor. araç gümüş renk, kullanılan boya orijinal boyası.
    bazen yolda yürürken diğer farklı marka araçlara bakıyorum, onlardada durum aynı. zamanla bikaç sene sonra güneş vs. dış ortamdan dolayı tampon renginin farklılaşması normal.

8. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    bizim starexlerde de tampon ve gövde renginde ton farkı çok bariz fark ediliyor
    bence büyük bir sorun değil

9. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Hyundai yi baz almayın diğer markalarda da aynı durum mevcut.

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    her yıl arabanızı cilalayın silikonlu belco yu alın eski meski derler çbş nin malı yabancı değil ama efsane ciladır, cilayı dakikalarca çalkalayıp kutuyu iyice sersem ettikten sonra torpido bezi gibi bir bezle sürün yaydırın sonra ince pulsuz düz cam beziyle ovalayıp silin üç kat dört kat yapın, sildiğiniz bezi temizlemeyin bagajda dursun her yıkamadan sonra kuruladıktan sonra cilalı bezle tekrar silin, her sene pasta cilacılara sonax lara ziebartcılara 100-200 lira para vermeyin siyah mat plastiğe kauçuk cam fitillerine cila motoruyla dalıyorlar mındar ediyorlar, makinayla yapılan profesyonel pasta cilalar cilalatmaya her gittiğinizde arabanızın boyasından biraz biraz 0,001mm kadar bilmemkaç mikron kadar boyayı kazıyıp kaldırıyor alttan görünen güzel parlak kısımı biz parladı güzelleşti sanıyoruz ama arabanın derisi kazınıyor, üç beş boya kaldıran ciladan sonra boya iyice inceliyor, piyasada satılan amatör cilaların pek çoğu boya kaldırmıyor, boya üstünde silikon yada teflon tabaka bırakıyor boyanın matlaşmasını kesinlikle önlüyor kuş pisliği olsa bile yapışmıyor hemen çıkıyor, mikronluk boyuttaki toz pislik yada zift boya tabakasına saplanamıyor sekip gidiyor, sokaktaki her arabada görebileceğiniz çamurluktaki marşpiyedeki nokta nokta zift lekeleri silikon yüzeye daha zor yapışıyor, ıslandığında su kayıp gidiyor, 3-4 kat yapılan cila açık alanda park edilen gündüz güneş vuran arabaya yaklaşık 6-8 ay gidiyor, teflon cilalar varmış arkadaşım arabasına yaptı pek beğenmedim ama bir iki kat daha yap dedim bakalım yaparsa teflon cilanın özelliğini göreceğiz.

yalnız uzun süre cilalanmayan arabaya amatör cilalar işe yaramıyor dairesel çizikler matlaşmadan kaynaklanan boya farklılıkları gibi görüntüler düzelmiyor o zaman pasta cila şart oluyor işte, fakat ipin ucunu bırakmadan her sene kendiniz bezle cilalasanız dahi yeni gibi kalacaktır. Siyah yada metalik koyu lacivert gibi bazı renklerin bakımıda boyanın hata gösterme oranı yüksek olduğundan anormal zor gümüş gri renkler kiri göstermemekle ünlü ama onlarında boya bakımı zor. Benimki kırmızı, matlaşırsa turuncuya dönüyor cilalanırsa renk koyu kalıyor. Mesela tavan kısmı çok güneş yediği için arabanın heryerinden daha turuncuya yakın.

her sene cilalarım benimkini malım kıymetli olunca başka yerede cilalatmaya veremiyorum her ciladan sonra her tarafım ağrır ve et kesiği gibi olur bir keresinde bir hafta kendime gelememiştim ovalamaktan yamulup kaldım parmaklarım bir hafta ağrımıştı ama değmişti kapı içlerine kadar cilalamıştım.

Boyanan boyaya da güvenmeyin çünki önemli olan boyanın tonundan daha ziyade yüzeyin portakallanma desenini ayarlayan boyacının elindeki boya tabancası, adamın elinde 100 liralık tabanca da var 1000 dolarlık boya tabancası da var hepsinin sürdüğü mikron kalınlıkları ve portakallanma desenleri farklı, renk tonunu iyi tutturmak adına boyacı çok kalın boya sürerse emin olunki kalın boya basınçlı suyla yıkarken kalkıverir ne kadar zımpara yapmışsa yapsın, eğer çok ince sürersede portakallanma desenini tutturamaz ve dalga dalga olur boyadan sonra yapılan su zımparası ve cila o kadarda değerli bir işlem değil, ama boya püskürtmenin ince bir noktası var o yüzden 30cm lik yeri boyamak için 200 lira para alıyor kaporta boyacılar çünki bu iş tamircilikten öte bir nevi sanattır, ajdar ı dinleyen kaç kişi var ama tarkan ı herkes dinler değilmi? boyacı işide öyledir işte, ajdar gibi boyacı olsa onun boyası 100 metreden boyalı olduğunu belli eder.

fabrika orjinal boyasında kaporta yüzeyi zımparalanmış gibi fosfat yada galvaniz kaplama olduğu için ve tüm yüzey tek seferde aynı anda robotla boyandığı için sonraki yapılan boyayıda nedense aynı özenle yapılsın isteriz aslında gayet güzel olabilir yeterki sanatçısını bulalım. Yazın güneşten korumakta şart

Bu Sayfayı Paylaş