Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Asgari Ücret

'Sohbet-2' forumunda yalçın55 tarafından 30 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Asgari ücrete yapılan 42 liralık zam, eski adıyla vergi iadesi olan asgari geçim indiriminde de artış sağladı. Brüt asgari ücretin 886,50 liraya yükselmesinin ardından çalışanların aldığı asgari geçim indirimi 1 Ocak'tan itibaren yeniden hesaplanacak. Buna göre bu yılın Ocak ayında 59,74 lira alan çalışan ve bekar bir vatandaş 66,48 lira asgari geçim indirimi alacak.

Sonuç olarak net
    ocak -temmuz 634,64+66,5=701.14
    temmuz-aralık 673,30+66,50=739.80
    yane 702 tl ilk 6 ay 740 tl ikinci 6 ay (Bekar)

2. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Hey gidi türkiyem heyyyyy
    Nerde senin adaletin kimlere %100 ler kimlere %6 lar
    Zam oranlarının tam tersi olması gerekirdi ama demekki bizden daha iyi düsünen ve bu işi bilen degerli milletvekillerimiz böyle daha iyi olur diye düsünmüş olsa gerek.

3. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vaybe zamma bak nerde gorulmus bu kadar zam asgari ucretliye cok degilmi? yav bu zam. kendilerine yapılan zamda elinizi vicdanınıza koyun diyen vekiller sizde hiç vicdan varmı allah korkusu nedir biliyormusunuz

4. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence en iyisini yapıyor hükümetimiz!! Çok bile zam yapmış. Yetmez amma evet diyorum ben https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bununla ilgili güzel bir atasözümüz var ama burda söylenmez.

5. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    az zam verirsen oyu sana verirler tabi

6. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Allah asgari ücretli çalışanlarımıza yardımcı olsun. o parayla kira veriyor, çocuk okutuyor, karnını doyuruyor. dünyanın en yetenekli insanı ülkemizdeki asgari ücretli .alışanlarımızdır. yetenek sizsinizdekiler halt etmiş.
    Düzenleyen : murat_dastan

7. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çok yazık,bunu bile ödemeyen ya da asgari ücretli çalışma sürelerinden fazla çalıştıran öyle işverenler var ki.en azından onun takibi yapılsa,sigortaları ödense o da yok çoğunda.ha devlet kademesinde de bunun kat be kat fazlasını alıp işini yapmayanlar var ki onlar da akıllara zarar.en nihayetinde malesef ki denetim yok ve biz millet olarak cezadan başka hiçbir şeyle yola gelmiyoruz,cezayla da yola gelmiyoruz da korkudan uygun olanını yapıyoruz.sonuç olarak 10 kişiden 8'i halinden memnun olmamasına rağmen 10 kişiden 5'i iktidara oy veriyor.onlara da hak vermiyor değilim,alternatif mi var?sonuç olarak yapılabilecek hiçbir şey yok ki bu da insanı kahrediyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    çok bile zam yapmışlar bence.. yetmez ama evet diyorum ben de :))

9. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    no comment..

10. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Allah bu parayla geçinenlere sabır versin.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Asgari ücretli özel sektor calısanlarına allah yardım etsin. İnsanların hayat standartlarına göre masrafları artar, her semtin minimum yasam giderleri farklıdır. Fakat, bu rakamlar sadece karın tokluguna calısmanın; yani modern köleliğin ifadesidir.

Devlit memuruna verdiği asgari ücret 1500tl civarında sanırsam. Yani, devlet özel sektorden daha insaflı. Bu asgari ücreti çalısma ve sosyal guvenlik bakanlıgı koyuyor ama bu fiyattan adam calıstırın diye değil. Bu fiyatın altında calıstırmayın diye. Burada suclanması gereken varsa çalısanına asgari ücreti layik goren iş verenlerdir. Devletin bu konuda en ufak bir gunahı sucu oldugunu dusunmuyorum. Özel sektor maaslarına karısma hakkı yok bana kalırsa, ama sosyal devlet olma gorevinden dolayı özel sektordeki calısanlarıda korusması gerektiginden dolayı böyle alt limit var.

Bir çalısanı asgari ücretle çalıstırma mantıgı kapitalizimin getirdiği bir sey. Bir cok ülkede özel sektor maasları asgari ücretten fazla veriliyor. Bu da bence mantaliteyle alakalı. kişisel olarak bu olaya bakmamız lazım. iş veren daha az fazla kar yapmak yerine, karını veya maliyetini artırarak çalısınan asgari ücret vermemelidir. Bu seferde ya şirket karı dusucek, ya da ürün fiyatı artıcak ve ürün fiyat olarak iç piyasa ile rekabet edebilsede, doş piyasa ile rekabet gücü zayıflayacak... Bide yuksek geliri oldugu hlade asgari ücret gösterilme kısmı da var işin... Yani, çalısan ücretlerini artırmak öyle konusmayla, yaptım- oldu diye yapabilecek bir sey de değil.

Bu acıdan bence işverenlerin vicdani davranmaları daha önemli. aynı sekilde, toplumunda vicdanı bu konuda önemli. Bu iş yerinde Asgari ücret verilmektedir yazıyorsa emege oradan mal da almayın, hizmette almayın, alısverişte yapmayın. Bunuda söylemek kolay, yapmak zor. İnsanların emek konusunda, diğer insanlara saygı konusunda bilinçlenmeleri lazım.
    Eger kimse 700 liraya calısmazsa asgari ücret 700lira olsa bile çalısacak adam bulunmaz. Bunun olmasıda içinde sendikaların guclu olması, her çalısanında kendi sektorundeki sendikaya tabi olması lazım. Bu sekilde o sektordeki işgucu kendi menfaatini iş verenlere karsı koruyabilir. Fakat, sendikalı olmak zorunlu olmadıgı için yapcak bişi yok. Halbuki abd de sendikasız herseyin sendikası var ve sendikasız hiç bir yerde uzun sureli çalısılmıyor. Yani, sorunun kaynagı olarak her zaman uzaklara veya baskasına bakmamak gerekir, sorunların buyuk kısmının kaynagı biziz aslında.

Not: Sendikalı olmak komunist olmak gibi anlasılan bir ülkede bu dediğimi anlayabilecek insanların sayısının çok oldugunu sanmıyorum. Halbuki en fazla sendika ABD de var. Dunyanın en liberal en kapitalist, en paracı ülkesinde.. Bu acıdan bile olayın asgari ücretle cozulmeyecegi, insanların topyekun hareketi ile çölecegi asıkardır.

Düzenleyen : qaan88

12. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hep merak etmişimdir... asgari ücreti devlet belirliyor. devlet memurları asgari ücret almıyor. neredeyse 2 kat alıyor. asgari ücreti özel sektör çalışanları alıyor. yani ödeyende özel sektör. devlet sanki kendisi ödüryormuş gibi neden çok az zam yaparki?

13. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    İşverenler pazarlık yapıyor, çok zam yaparsanız ben de az istihdam ederim diyor, o zaman da işsizlik artacak, hükümet de ne şiş yansın ne kebap diyor az zam yapıyor.

Bu Sayfayı Paylaş