Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 1.4 Era 620.000 Km Taksi Çıkması

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda emirhancakir tarafından 14 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

?

Alınır mı?

1. Alınabilir.

4.5%
  2. Alınması için fiyatın daha düşük olması gerekir.

27.3%
  3. Alınmaz.

68.2%
Birden fazla oya izin veriliyor.
  1. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar.
    Daha önceden 96 Model 1.8 GLS Elantra Station wagon sahibi idim. Forumda aracımın resimleri mevcut :) Aracımı 2 gün önce sattım yakıtından ve hantallığından dolayı. Ama içime dert oldu hiç bir arabada sanki o konforu, yol tutuşu ve bagajın içeriyle birleşik olmasında ki huzuru alamayacak mışım gibi hissediyorum.

Gelelim konumuza fazla uzatmadan.
    Eniştem Tuzla Sahil takside çalışıyor. Ben kendisine eğer 13-14 e senin kullandığın Erayı satarlarsa temizse motoru falan alırım demiştim. Bugün aradı beni, serviste komple bakım yaptırmış, araç haftaya ticariden çıkacakmış. Triger seti, devirdaim, radyatör, yağ pompası değişmiş. Arabayı kendim götürdüm servisine dedi. (Eniştem şoför, araç sahibi değil)

20 bin demişler 19 bine indirmiş fiyat olarak. Tekrar konuş dedim, 18 bin olur en son demişler.

Söylediğine göre kesinlikle yağ eksiltmiyor, zaten bakım zamanı gelince bana götürttürüyorlar bakıma hiç yağ eksiltmiyormuş, yağ değişirken ustalar söylüyor dedi. Sizce bu araç alınır mı? Daha öncesinde motor hiç açılmamış. Motor yapılmamış yani. Konsolu, döşemeleri temiz aracın. Bir tek yıpranmışsa vites topuzu ve direksiyon yıpranmıştır.
    Takımları düzgünmüş ses falan hiç yapmıyormuş.

Araba komple sarı boyalı imiş ben kaplama sanıyordum boyalı dedi. Boyatmak daha ucuza geliyormuş kaplamadan. Kapı içleri falan füme rengiymiş asıl boyası aracın. Ufak tefek ezikleri falan vardı kapılarında çamurluklarında hepsini yaptırmış eniştem kendisi götürmüş yine kaportacıya.

Sizce bu araca bu kadar fiyat verilir mi arkadaşlar? Ederi nedir sizce bu aracın? Sarı rengi temizmiş. Çizik falan yok öyle her yerinde çok ufak çizikler var galiba tamponlarda dedi.

Alınır mı, alınmaz mı?
    Alınırsa kaça alınmalı, ne kadar masraf yapılmalı?
    Satarken çok zor olur mu satmam?

Motorun sizce yağ yakmaya başlama ihtimali nedir?

Değerli yorumlarınız ve zaman ayırıp ilgi gösteren tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç taksi çıkması olduğu için satmak isterken eksi ... Ben geçen hafta Fiat Bis'imi satarken fiat albea 400.000 km'de 1.3 dizel için adam bana 10.000 TL dedi. takaslamadım açıkçası...

Alınmaz değil, eğer ben satarken zararı göz önüne alırım derseniz... ama nacizane fiyat çok gibime geldi... dip fiyat olursa... kullanım için alınır...

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Öncelikle eğer almayı düşünüyorsanız ve sarı renkle binmek istemiyorsanız 2-3 bin lira boya masrafı olacaktır. Motoru eğer gerçekten bakımlıysa 750-800 bin kilometreyi görebilir ama her an herşey olabilir diye kenarda yine 2-3 bin lira hazır para olması lazım. Yani 5 bin lira civarı ekstra para olmalı elinizde. Aarcı 17 ye alsanız ve minimum 3 bin lira masraf etseniz 20 bin liraya 1.4 motor taksi çıkması 620.000 kilometrede bir Era sahibi olacaksınız. Nasıl 1.8 motor hantal geldiyse bu 1.4 motor da sizi memnun etmeyecektir. Bence 20 bin lirayı gözden çıkardıysanız 22-24 bin liraya 200-250 bin kilometre arası XD2 elantra da bulabilirsiniz.

Murat ve Tilki bunu beğendi.
  4. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sizce fiyatı ne olmalı bu aracın? Bana herhangi bir sıkıntı yaratır mı? En fazla ne kadar masraf yaptırır bana? Bütçem ancak buna yetiyor. İstanbulda komple boyayı ucuza yaptırabilceğim tanıdıklarınız var mı? Temiz işçiliği olan. Sarı binmek biraz tuhaf olur sanırsam.

ÖTV indiriminden yararlanıp sıfır Accent Blue alacaklarmış plaka sahibi.

5. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim eski elantramın hantal olmasının sebebi sanırım 340 bin de olması ve otomatik olmasıydı. Yağ falan yakmıyordu ama gitmiyordu da. 120 ye kadar fişek gibi çıkıyordu ama sonrasında gıdım gıdım hızlanıyordu. İlla vites düşürttürüp 4500 devir çevirmem gerekiyordu hızını alması için. 2000 devirde vites atıyordu her viteste. Biraz fazla basarsam max 2600 falana çıkıyordu. O yüzden hantaldı sanırım.

6. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    XD2 elantraları önerir misiniz? Fiyatı sizce fazla değil mi? Kaç model bu araçlar, parçası ucuz mu, pahalı mı? Kolay mı zor mu bulunur parçası? Değmez sanırım o Era ya o fiyat? Kaça anlaşmalıyım ki değsin aldığıma?

7. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Eski kasanın 1.8 motoru ne kadar verimlidir bilemiyorum ama benim araçtaki 1.6 motor hiç fişek gibi hızlandırmadı Elantra'yı :)

8. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @emirhancakir şimdi size sanırım en son bırakacaklı 18.000 civarı doğrumu ? O zaman o fiyata hyundai olmasa bile başka marka temiz ve geniş araba bulunur... Taksi çıkması olması, km yüksekliği ve renk sıkıntısı sizin dez avantajınız... O adamlar müthiş kâr edecekler yeni aracı ötv siz alarak ama bu araca bana göre çok istiyorlar.

9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben yaklaşık 1.5 senedir XD2 kullanıyorum ve gözü kapalı öneririm. Fiyat aralığı geniştir 20 liraya da bulursun 32 liraya da. 2004-2006 arası modelleri var XD2'lerin. Parça fiyatları ucuz diyebiliriz. Sanırım İstanbul'dasın bu nedenle parça sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Ben Samsun'da bir çok parçasını rahatlıkla buluyorum. Zaten motor parçaları başka modellerle aynı sanırım.

10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Azcık fişek olsun dersen Accent milenyum kasa 1.5 tavsiye ederim bak.. Bende 1.3 vardı ... Binen kimse bu araba 1.3 olduğuna inanmazdı... hızlanma ve atiklik süper o kasada

tekosis ve VVadam bunu beğendi.
  11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ağabey sen xd2 bastır ben accent. Aldıralım .... :D

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  14. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet bu milenyumlar da çok hoşuma gidiyorlar yakıtları nasıl acaba bunların taksiden uzaklaşmaya başladım valla :D Elantra ne kadar yakıyor milenyum 1.3 ve 1.5 i ne kadar yakıyor kredi çekip alacağım param yok öyle çok fazla o yüzden hem ucuz hem güzel giden hem de tasarım olarak kötü ve arıza konusunda beni yormayacak araç arıyoruummm. Elantra bana sadece 4 bin küsür lira parça parası ödetti parça parça. İşçilik ve yaktığım yakıtı saymıyorum bile. Sevdiğim tek yanı şehirler arası 140 ile full dolu gidiyordum araç 5 kişi artı bagaj full tavana kadar. Maksimum 17 kuruş yaktı en fazlası o da çok nadir. Hep 16 kuruş yakıyordu. Ama şehir içi çok abartıyordu yakıtı namussuz. Arabama binip de gezemiyordum. Zaten yakıtı yüzünden cebimi inanılmaz yaktı. Bana şehir içi 20-23-25 kuruş yakan araba lazım istanbul trafiğini biliyorsunuz :D :D

Tilki bunu beğendi.
  15. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ahh o sonata yok mu sonata. Gerçekten en çok istediğim araç. BMW E34 içime hep bit tutku bitmek bilmeyecek biliyorum ama fiyatları çok uçuk o araçlara da o parayı vermeye içim el vermiyor. Ama bu sonatalar beni benden alıyorlar. Ah bir de yakıtı ucuz olsa az yaksa parçası ucuz olsa 1 dakika durmam alırım. Son ilanda ki araç benden uzak dursun abicim :D İçi gerçekten konsol dizaynı harika konforu müthiş şehir içi. Şehirler arası vallahi direksiyon başında uyuyasım geliyordu o kadar rahat 2011 accord kullanmıştım arkadaşın onda bile yoktu o konfor. Ama işte hantallığı motoru bitmek bilmeyen arızaları ve kolay bulunmayan farları beni hayattan soğuttu. Krank kol yatağını hiç bir parçacı türkiye çapında bulamadı. Sadece sayar da vardı Orjinali 30 lira olan kol yatağı yan sanayisini 75 tl ye sattı içim gitti. O da elantranın değilmiş he. Kutu da elantra falan kendileri çakmışlar etiket. Altında ki etiketi merak ettim baktım Mitsubishi yazıyordu. Accent nasıl admire arkadaşlar sorun yaratıyor mu motoru? Yakıtı nasıl?

16. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim araçta cam düğmelerinin olduğu plastik olan kapı kolçağı kırıktı aldığımda. Bulurum ucuzdur plastik dedim dert etmedim aldım. Parça hiç bir yerde yok ya plastik parçası altı üstü ama yok. Nerelerden bulunur böyle parçalar bilen var mı? Bu sefer direk araç almıyacağım. İyice soracağım sizlere arkadaşlar yoksa inanılmaz bir sıkıntıya giriyorsun. Aracı satarken nerden baksanız 5 bin lira zarar ettim.

17. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben olsam taksi çıkması araç almazdım hakkınızda hayırlısı

18. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eğer 18 bin param varsa piyasası 18 bin olan başka bir araç bakardım. ama 15 e verse şahine bineceğime bunada binerim açıkçası

emirhancakir bunu beğendi.
  19. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben de bunu düşünerek dedim alınır mı acaba diye. Ama 15 e vermeyecekleri kesin. Adamlar bana göre çok hak yiyorlar. Yani sonuçta ötv indirimi ile araç alıyorsun. 42 bin TL ye alacaklarmış Accent Blue'yu. Bu araca 5 sen trafik hakkı var. 5 sene de normal fiyatı 65 bin se 55, 50 ye satsa herkes bu adam da 45'e satsa kâr etmiş oluyor. Hem de inanılmaz fazla kâr etmiş oluyor. Bence bu fiyata bu Eraları satmaları zaten haddinden fazla kâr. Bunları da alırkem sanırım bu şekilde almışlardır.

Tilki bunu beğendi.
  20. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şöylede düşünmek lazım bugun 15 e satılan şahinlerin hangisi 1 milyon km yi devirmedi?

ticari lerin en büyük dez avantajları km sonuçta 96 model şahinden iyi bir araç era.

bence mesele şu 18 e alıp 3 bin harcadınızmı elinizde 21 bine gelmiş bir taksi çıkması var . e normal era ne kadarki zaten 25 e düzgün bir era bulunur bugün. arada ki fark çok az o sebeple alınmaz

forumda bir arkadaşın 21 bine ticari çıkması era ilanı vardı dediğine göre 10 bin harcadım diyordu yanlış hatırlamıyorsam bence korkulacak konu çıkacak masraf

Önal ve ysuatsenyurt bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş