Merhaba arkadaşlar 2011 yılında galeriden sıfır hyundaı getz aldım 1,4 doch motor. 2 yıl benzinili gezip sonrasında tüp taktırdım. ilk iki yıl yetkili servisinde bakım yaptırdım. Şuan 85 000 km deyim . her yıl km dolmasa bile yağ ve filtrelerimi değiştiriyor ve lpg bakımını her yıl yaptırıyorum sanayide bunun yanında birde gecen yol v kayıslarını değiştirdim 3 tane olan Bunun haricinde hic agır bakım yada baska bir sey yaptırmadım. Bana göre de arabamda bir sıkıtnı yok gibi bu knuda bana önerilerinzi olabilirmi şunada baktır sunuda yaptır gibi. birde sehir icinde 0,45 krs yakıyorum Tüm bilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
herhangi bir şikayet yoksa yapacak birşey yok. sizin arata triger kayış olması lazım. mümkünse orjinal parçalarla trigeri değiştirmek gerekir..
Triger seti acilen değişmeli. Ayrıca kullanma kılavuzuna göre değişmesi gereken diğer sıvılarıda kontrol ettirin. Antfriz, şanzıman yağı, fren hidroliği gibi.
Trigeri 5bin km içinde değiştirseniz iyi olur , fren hidroliğiyle antifrizi de değiştirirseniz kafanız rahat olur.
Maşallah anlattığınıza göre aracınız çok güzel. Bunları söyledikten sonra zaten mutlaka kontrol ettirin. Allah nazardan korusun. Benimde sizin aracınızın aynısından vardı. Sorunsuz aracın eş anlamlısı getz. Triger en önemlisi ihmal etmeyin. Kazasız sorunsuz keyifli sürüşler dilerim.
Arkadaşların dediği gibi kayışlar ve sıvılar değişmeli Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kurus hesabi yerine litre hesabi yapmaniz daha uygun olur. Sehir ici 10 lt yakan benzinli aracimiz 11.5 12 litre lpg tuketiyor. Tabi bakimlari yapilmayinca artiyor tuketim.
S.ıcı 45 kr bence 1.4 lpg lı arac ıcın cok fazla Ortalama 15 lıtre lpg yaparkı Benım hyundaı grandeur 3.3 v6 1850 kg aracım bıle s.ıcı 17 lıtre cıvarı yakıyordu Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
LPG 3.5 oldu, aslında araç otomatik, kısa mesafe ve acemi sürücü ise olabilir, eşim ile benim kullanımım arasında rahat 2lt fark var.
manuel aracım samsunda ortalama 3,30-340 arası lpg 100 tl ye ful yapıyorum sabah ise gidiyorum aksama kadar yatıyor aksam eve dönüyorum günlük 9- 11 km felan hafta sonu da yine sehir ici gezmeler iste 100 tl ile 3,35 ortalama dan aldıgım lpg (28-30 lt arası ) 220 km anca görüyorum
birde ben hic baskı balatayı degiştirmedim gecen ustaya götürdüm bir baktırdım abi sorun yok dedi. Fakat bazı yorumlarda 8 yıl olmus degişmemis bayatlamıs ve islevi hantallaşmıstır degiştiemenizde yarar var yonünde ne yapmalıyım sizce de degistirmelimiyim bu konuda yorumlarınızı alabilirmiyim rica etsem
kullanıma göre değişir, baskı balata gevremesi nasıl oluyormuş, fırındaki ekmek gibi birşey değil ki bu.
Hocam benim araç 2004 elantra 1.6 otomatik vites 1400 kg civarı 31 litre lpg ile 270 km yapıyorum şehir içi .. Sizin değerlerin daha iyi olması lazım ama? SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi