Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 model 1,5 crdi getz kalorifer iyi ısıtmıyor ayaklarım dondu napabiliriz?

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda felekman tarafından 8 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. felekman

felekman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar bugün aldım arabayı denediğim zaman hava güzeldi kaloriferi açmadım, hiç ihtiyaç da olmadı. bugün gittim aracı teslim aldım. Akşam gezmeye çıktık araba 10 numara 5 yıldız tık ses yok performansı çok iyi çok beğendim ancak ne yaptımsa 1 saatte şehiriçi 50 km yapmama rağmen arabanın kaloriferi tam anlamıyla ısınmadı, ısıtıyor ama benim istediğim gibi değil. ben istiyorum hamam gibi olsun ceketleri çıkartalım ama arabada montla duruyorum, heryerden sıcak geliyor ama ancak kendine yetiyor. ayaklarım üşüyor. Bugün üsküdar neredeyse 0 derece idi. malum aralık soğuk geçiyor. pazartesi derhal iyi bir elektrikçiye gidip baktırmayı düşünüyorum neler yapılabilir? hyundai getzlerde bu kalorifer sorunu kronik midir? kışın klima kullanmıyorum. klimayı kışın açan birisi değilim kalorifer performansı önemli elbette.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kronik mi dediniz icim ciz etti direk. Birde sanayide hangi marka olursa olsun bir yeri bozulunca ustalar bunun hastaligida bu derler ya hastayim hepsine. Size gelince termostat a haktirin acik kalmis olabiliryada havalandirmada dediginiz gibi elektrik yada mekanik olabilir. Ama hyundailerin kaloriferleri hamam gibidir. Ayrica bu zamana kadar 4 hyundaimiz oldu sahsen test edilmistir.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. zagor-te-nay

zagor-te-nay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    KORHAN KARAYEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Araç daha 2 yaşında olduğundan petekle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kalorifer kumandaları yada termostad ile ilgilidir herhalde.

4. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Brava da yaşadığım durumdur, soguk sıcak yönlendirme motoru arıza yapmış olabilirntam çevirmiyorsa paneli içeriye aıcak ile birlikte soguk giriyordur. El ile çevrilen mekanik miydi sizin ki ?

Yanma odasından gönderildi.

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    herhangi bir nedenden ön göğüs sökülmüş ise sıcak-soğuk teli yanlış takılmış da olabilir. yani siz tam sıcağa çevrilmiş görüyorsunuz ama tel ortada aslında. kontrol ettirmekte fayda var. ayrıca forumdaki havalandırma motoru ve kanallarının temizliğini de yapmanızı tavsiye ederim.

6. felekman

felekman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman
    Araç Modeli:
    ortadan tam anlamıyla hava gelmiyor. göğüslük sökülüp takılmış olabilir. ilk önce termostat bakımı sonra da tel olaylarını halledeceğim. bu arada 3 yaşında bir arabanın boruları ve kalorifer farı tozlanmış mıdır? istanbulda şehiriçi kullanılıyor.

7. felekman

felekman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman
    Araç Modeli:
    estağfirullah hocam arabayı daha dün aldım. bu konularda biraz bilgimiz olsun ki o nedenle hastaya yerinden müdahale edebilme adına söyledim:D kronik midir dememdeki amaç oydu :D bide ben çok üşüyen biriyim. ayaklarım ellerim hemen soğur... ama dün kendini bile ısıtmayan bir kalorifer vardı. o nedenle bende baktırmakta fayda var diyerekten bir bilene danışayım dedim... :D

8. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    2004 getzde ayaklarımın üşümesini bırak 4.kademede açınca ayakkabıyı eritir :D

9. felekman

felekman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman
    Araç Modeli:
    teyzeoğlum servis sahibi.
    termostat da sorun yoktur yoksa hararet yükselirdi 50 km şehir içinde yapınca dedi. senin termostat sorunsuz çalışıyor dedi.
    sıcak su musluğu yada radyatör olabilir dedi. şaşırdım. hava perdesini açıp kapatan telleri sordum, o zaman iş değişir didi :D

10. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    elektrikçiye bi gidin belki ayar teli çıkmış olabilir normalde hyundaının kaloriferleri aşırı derecede ısıtır bende yumurta kasa var arabada 2 kişi ilk kademede hamam gibi oluyor arabanın içi :D

11. Sertdemirli

Sertdemirli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Soner SERTDEMİRLİ
    Normal şartlarda Sauna olarak kullanıyorum getz'imin içini : ) Servis şart senin canavara

12. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bencede tellerdendir ben teyb i değiştirdigimde adam mahvetmişti havalandırmayı konsolu açmak için torpidonun ordaki tellerle bişey yapıyolar çünkü ne yapıldıgını tam bilmiyorum ama kalorifer telleriyle alakalı birşeyler var soğuk üflemede bi sıkıntı yoktu ama sıcak hava hiç üflemiyordu düzelttirdim sonra güzel oldu

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    toz olayı 2. planda tabi esas sorun sıcak hava gelmemesi. ortadan hava az geliyorsa tahminim daha da kuvvetlendi. ayar tellerini rastgele takmış olabilirler. hem sıcaklığı hem yönlendirmeyi hatalı takmışlar gibi. forumda nasıl söküldüğü var kendiniz bile halledebilirsiniz.

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En basiti gaz pedalının o kısımda kalorifer telleri vardır. Sıcak/Soğuk teli soğuktayken çıkartılıp takılmamışsa siz ne kadar düğmeyi çevirsenizde etkisiz kalır. A/C düğmesi açık ise tam sıcak hava vermez.

15. felekman

felekman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman
    Araç Modeli:
    Sıcak/Soğuk teli soğuktayken çıkartılıp takılmamışsa siz ne kadar düğmeyi çevirsenizde etkisiz kalır. demişsiniz bunu dikkate alacağım. a/c düğmesi sürekli kapalı :D kışın klima kullanmıyorum.salı günü müsait olursam ustaya götüreceğim. eğer tel sorunu varsa inşallah göğüslük sökülecek demez. bu arada bu tellerin onarımını anlatan başlığı bulamadım...

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Direksiyon altındaki plastik kaplamayı çıkartılarsa teller vb şeyleri rahatlıkla görüp kontrol edebilirler. Orta konsolu sökmek ne zor birşer nede tehlikesi yok. Ben birçok kez söküp taktığım için elim alışkın olduğundan 5 dk zaman almıyor :)

17. felekman

felekman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    süleyman
    Araç Modeli:
    arkadaşlar sorunun kaynağı ilk başta dediğiniz gibi temiz hava kanallarından (sileceklerin yanında) içeri giren küçük yapraklar tozlar vsvs bu nedenle kalorifer fanı tam anlamıyla hava alıp veremediğinden kalorifer sıcaklığını içeri yansıtamıyor. sorun bir kaç dakikalık fan temizlik işlemiyle çözülmüştür.

Bu Sayfayı Paylaş