Arkadaşlar yeni almış olduğum 1.2 motor i20 troy aracım için yağ tavsiyesi istiyorum. Dışarıda yaptıracağım. Aracın kilometresi 38 bin KM de yıl olarak 4 yılı doldurduğu için 60 bin bakımı yaptıracağım. Bujileri değiştirmeme sizce gerek varmı ve birde modeliyle birlikte yağ tavsiye edebilirseniz çok sevinirim Aracımda LPG yoktur. Benzinli kullanıyorum.
motor yağı yelpazesi çok geniş bir dünya forumda arama yapabilirsiniz binlerce tercih ve yorum var, vizkoziteden hariç olarak kullanma kılavuzunuzda kullanılması gereken motor yağı standartına ait veya daha üzeri güncel bir yağ kullanmalısınız vizkozite ise bir önceki kullandığınız ile aynı olmalı. API ILSAC gibi standartları kastediyorum, Bujilerin 24 ay 30000km lik periyotlarda değiştirilmesi taraftarıyım. Önerilmeyen marka ve modelde buji kullanmayın.
Castrol Edge 0 40 a3 b4 ilk tercih http://oilselector.castrol.com/c/de...3/Hyundai/i20-PB-(2008-)/i20-1-2i-(2010-2012) Edge 5 40 ikinci Magnatec 5 40 c3 üçüncü Magnatec 5 30 c3 dördüncü Mahnatec 5 30 a3 b4 beşinci tercih. Sıralama bu maksimum koruma için 1 den 5 e sıralı.
Teşekkür ederim sagolun cevaplarınız için. Bugün acele değiştireyim dedim yorumlara bakamadım 2-3 gündür unuttum shell 5-30 koydurdum nasıl sizce