Hocam önünüzde trip yazan tuşa her basışta bir fonksiyonu ekranda görebilirsiniz , benzin aldıktan sonra km yi sıfırlayın mevcut benzinle kaç km yaptığınızı ışık yanınca bakım km ye ve ne yaptığınızı görün , ayrıca bir aşamada bir benzin pompası resmi var ve önünde araba resmi var bu da bu benzinle şu kadar km yaparsınız demektir. Aracınızın kitapçığını incelerseniz ayrıntılı anlatımı var.
Sıfır almadığımız için kullanım kılavuzu yok malesef. Triğ tuşuyla sıfırlayıp gittiğim mesafeyi görebiliyorum fakat mevcut yakıtla ne kadar gidebiliyorum onu çözemedim. Söylediğinize bi bakiyim. Sent from my iPhone using Tapatalk
EKRANDA TRIP yazısı:.... km= kaç km yaptığın agaç ve yuvarlak saat işareti=kaç saattir kullandığın ...... benzinlik işareti= depoda kalan benzin ile yapabileceğin km (sayı) ağaç,,,lt/km.... benzinlik= 100 km de kaç litre yaktığı ortalama,,,, Uzun kare grefik (ekolayzır gerefiği gibi)olarak (üzerinde sayısal değerler var lt bazında)= gaz pedalına bastığında anlık benzin tüketimini (uzayıp kısalarak) gösterir BU DEĞERLERİ benzin alırken TRIP yazan tuş ile herbirinin üzerine gelerek tuşa uzun basılı tutulu olduğunda silecektir. km saatinin orada da devire göre aracın ekonomik sürüş için artan vites göstergeleri var,,, NOT:İnternet (Forumda bile ) ortamında aracın kullanım kitapçığı pdf dosyası şeklinde var https://www.hyundaiclubtr.com/upload/pdf/i20.pdf
Hasan bey cevap için teşekkürler. Yalnız benim göstergede trip a trip b ve attığım resimdeki görsel çıkıyor. Trip a ve b dediğiniz gibi sıfırlayıp katettiğiniz mesafeyi görüyorsunuz fakat dediğim gibi attığım resimde de kaç km gidebileceğim yazmıyor. Aracın deposunda filan mı sıkıntı var acaba Sent from my iPhone using Tapatalk
Eklediğiniz foto aldığınız benzinden sonra saat,,dakika cinsinden kullandığınız zamanı gösterir.daha kaç km gidebileceğiniz benzin pompası şekli olan bölümdür..önceki cevapta kullanma pdf formatındaki kullanma kılavuz kitapçığını inceleyiniz.Bazı modellerde TRIP A,,,veya,,TRIP B şeklinde 2 çeşit gösterge mevcut,,,sizinkinde hangisi var bilemedim,,Bunların özellikleri farklıydı sanırım.(fotodaki göstrgenin rengine bakmayın) artı olarak sizin fotodaki zaman göstergesi var,,,,,sizin araç bu şekilde değilse yapılan km gösterge bölümü olmaya biliyor.
Merhaba. bende de i20 troy "1.4 crdi team" var ve sorduğunuz özellik bizim araçlarda yok. boş donanım olduğundan heralde onu eklememişler. bizim araçlarda sadece, trip A: km sayacı 1, trip B: km sayacı 2 ve aracı kaç dakika:saat bazında kullanıldığını gösteren dijital göstergeler mevcut.
Hocam bende ilk verdiğim cevapla sizi yanlış bilgilendirdim galiba , sizin aracın donanımında farklılık var ve yol bilgi farklılık var. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.