Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 İ20 1.25 mode araçımda şanzımandan uğultu geliyor ve araca yol sesi ve rüzgar sesi giriyor.

'İ20 Forum - Club' forumunda part64 tarafından 12 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. part64

part64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    mrb. 2011 model i20 1.25 benzinli aracımda şanzımandan uğultu geliyor bu ses aldığımdan beri var ses normal deniyor kullanan arkadaşlara danışmak istedim. araç 3 den ikiye takınca 20 - 40 km süratte şanzımandan ince bir uğultu geliyor bu ses hafif meyilde veya bayır aşağı inerken 2 viteste 35 km ye kadar özellikle gaza basmayınca artıyor. akşamları daha belirgin oluyor.servise gösterdim şanzımanın iç sesi normal dedi. birde araçta rüzgar sesimi yol sesimi ayırt edemediğim bir ses var pirelli p1 lastik kullanıyorum pirelli biraz sert lastik yapıyor ondanmı ama yağmurlu havalarda yandan geçen arabanın sudan geçişi cam açıkmış geliyor ve 90 km üstünde hiç bitmeyen bir rüzgar sesi varl. servise göre bu yol sesi normal. iki sorundada ikna olmadım. bir kaç kere servise gittim özellikle akşam yola çıkınca rüzgar sesinden durulmuyor radyo açıyorum. daha önce reno tofaş opel ve hyundai kullanmış biri olarak bu sorunlarla karşılaşmadım ve bir sıkıntı yada kronik bir sorun olduğunu düşünüyorum. kullanan ve bilgisi olan ve nası çözeceğimi bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

2. erdem79

erdem79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdem yörük
    selam arkadaşım bende arabamı ağustos ayında aldım.şu an 3800km deyim.aracım 1,2 yeni kasa bende geri vitese taktığımda ve1. vitese taktığımda bazen uğultu sesi geliyor.başka bir sorun ise araç boştayken gaz verdiğimde 3000 4000 devirlerdeyken motodan şıkırtı sesı geliyor.bide sağ camı acarken camdan ses geliyor.benim arkadaştada i20 1,2 var onun şanzumanındanda ses geliyomuş.servise gitmiş durumu izah etmiş serviste garantiden baskı balatayı değiştireckmiş.bir arkadaş daha var onunda 4 aylık arabası 7000km de ondada sorun varmış garantiden baskı balata değiştirmişler.bende yarın servise tlefon edip durumu izah etcem.çarşamba günüde servise gidip arabayı göstercem.

3. part64

part64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    bilgilendirme için teşekkürler bende baskı balata için servise başvurayım boştayken gaza basıp hiç denemedim ama deneyip sonucu yazarım şıkırtı sesi varmı diye.servise gttiyseniz servis konuyla ilgili ne dedi.

4. erdem79

erdem79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdem yörük
    çarşamba günü servise (tekirdağ gençler) gittim. aracımı 1.vitese ve geri vitese takıp hareket ettirdiğimde gelen o uğultu sesi serviste yapmadı.o sesi zaten her zaman yapmıyor.çoğunlukla araba soğukken yapıyor.servise gittiğimde de araba sıcak olduğu için o uğultu sesini ustalara duyuramadım.araba rölentideyken o gelen şıkırtı sesi egzosdan geliyomuş.ona normal dediler.sağ camdan gelen seside camı söküp yaptılar.artık bir ara arabayı önceden servise bırakıp araba soğukken o uğultu sesini çözeriz.

5. part64

part64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    bende inceledim rolantide veya yüksek devirde tıkırtı sesi yok. uğultuyla ilgili ben servisten sonuç alamadım 2 kere gittim bir kerede arabayı bıraktım sesi duydukları halde normal diyorlar.bende sıcak veya soğuk farketmeden ses geliyor. bütün i20 ler yapar diyorlar başka i20 kullanma fırsatım olmadığı için forunda başlık açtım.nettede araştırdığıma göre bütün i20 ler böyle ses yapmıyor bir sıkıntı var servise ısrarcı olmak lazım.

6. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bende 1.4 var benim aracımda anlatılanların hiç biri olmadı? o şıkırıtı sesi büyük ihtimalle katalitik koverter den geliyordur eski aracım olan milenium kasadada şıkırtı vardı bu arabada ise anlattıklarınızın zerresi kadar ses yok şimdilik

7. part64

part64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    sorun yaşamamanıza sevindim. aracınız kaç km de. 1.2 ile 1.4 arasında sadece hacim farkı değil şanzıman farkıda var. 1.6 cvvt era kullandım 3 sene bende sorun yaşamadım ona güvenerek bunu aldım.

8. part64

part64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    aynı aracı kullanan arkadaşların görüşlerini bekliyoruz. başka sorun yaşayan arkadaş yokmu

9. niyazi ataseven

niyazi ataseven Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar bende de 2011 İ20 Troy Dohc Mode var. Araç viteste yokuş aşağı gaza basmadan inerken şanzımandan uğultu geliyor ve debriyaja basınca geçiyor. Geri viteste park ederken özellikle rampada dışardan da duyulan bir uğultu var. 30 bin bakımını yeni yaptırdım ve dikkatimi çeken birşey var. Motor üst kapağının oralarda bir şıkırtı sesi var. Daha önce duymadım yada farkına varmadım. Biraz bozuk yollarda sağdan, soldan ve ön konsoldan gelen seslerde cabası.

10. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    İ20 de izolasyon cok iyi degil zannedersem cunku motor sesini iceriye veriyor. Sizde bu sesleri duyarak sorunmu var diye dusunuyorsunuz

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Onur hocam bilerek mi söyledin bilmeyerek mi söyledin bunu ama ben arabayı aldım ve sürekli şahin türü araçlar kullandığım için arabayı sık sık stop ettiriyordum... Neden mi motor sesi içeri gelmediği için gaza basmıyordum... i20 lerin ses yalıtımı sınıfındaki bir çok araçtan üstün... uzmanlarda yaptıkları testlerde bunu dile getiriyorlar...

i20 ler değil de hyundai marka araçların en büyük sıkıntısı kaporta aksamı ve boya kalitesi daha iyi olabilirdi...

12. Boikot

Boikot Moderatör

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Tahsin
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    i20 en az sonata kadar sessiz bir araç.

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben İ20 Gibi Sessiz Bir B Sınıfı Araç Görmedim. Ne Çalışırken Ses Alıyor İçeri Nede Aşırı Bir Motor Sesi Var. Yeni İ20 Şu Anda En İyi B Sınıfı Araç. Fiyat , Performans , Donanım , Kalite Olarak.

14. ilkArabam

ilkArabam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ooz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    "aracımı 1.vitese ve geri vitese takıp hareket ettirdiğimde gelen o uğultu sesi serviste yapmadı"
    Bununla ilgili bir çözüm bulundu mu?

15. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Göstergelere bakmadan (araba çalışmıyor zannederek) ,çalışan arabaya ilk aldığımda ikikere marş basmıştım.

Bu Sayfayı Paylaş