Hekese merhaba ben BURSA da yaşıyorum 2011 vgt start getz var sağ arka amortisör patlamış değiştirmek için Bi kaç yere sordum kimi usta tekini değişelim kimi usta ikisininde değişmesi lazım dedi. Sizin yorumunuz nedir acaba? Birde tavsiye edeceğiniz bir yer varmı Bursada?
beş senelik amortisör sonuçta, tek amortisör 5000-10000km de arıza yapsa neyse, ama kullanma şartlarından dolayı 50000-100000km de aşınarak patladıysa öbürü de pek iyi kondisyonda değildir çift takım halinde değiştirilmesi uygundur, hatta üstteki bağlantı takozları ile beraber komple hepsini değiştirmek doğrusudur.
İki amortisörü de değiştirirseniz sürüş güvenliği için iyi olur. Teki değişirse yere tutunum aynı olmayacaktır bence. Bütçe varsa tabi ikisi de değişsin derim. Güvenlik önceliklidir.
İnanın amortisorun fiyat ve marka konusunda hiçbir fikrim yok tahmini ne kadar tutar çift amortisor değişimi ?
tanesi 100-150 idi bir zamanlar, orjinali olsun 200 lira, yan sanayi alınacak ise forumda en çok konuşulup memnun kalınan markalar monroe, kyb gibi kendini ispatlamış olan markalardır, işçiliği çok komplike değil kolay değişir, ön amortisör değişimi gibi değil yayları falan sabitlemeye gerek yok. Arka amortisörün sağ solu aynıdır bunlarda.