Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 era marş problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ali Riza tarafından 11 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    öncelikle merhabalar.aracım 2011 model 1.4 era,7.500km'de lpg yok.bu sabah aracımı çalıştırırken ilk marş normal bastı ama sanırım marşı erken kestiğim için araba ilk marşta çalışmadı.sonrasında marşa bastığımda normal marş sesinden çok cılız ama bir o kadar da hızlı bir şekilde marş yapmaya başladı ve 5.marşı çok uzun tutunca zorla çalıştı.ilk marş hariç bütün marşlar söylediğim gibi ses olarak çok cılız ve çok hızlı çeviriyordu.sonrasında defalarca marş yaptım ama hepsinde normaldi.böyle bir sorun yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

2. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hava sıcaklığı nasıldı? Dondan dolayı marş dişlisi takılı kalmış olabilir.

3. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çok soğuk değildi hava,en fazla olsun -5 derece olsun.motosiklet marş sesi gibi değişik bir marş sesiydi.servisi aradım getirin bakalım dediler ama sorun görülebilir değilse boşuna gitmiş olurum servis biraz uzak.o yüzden forumdan yardım istiyorum.

4. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tamam işte bahsettiğim olay için -5 yeterli bir soğukluk. Marş dişlisi takılı kaldığından volantı yani motoru çevirmiyor. Sadece marş dinamosu dönüyor. Boşta döndüğü için daha sessiz ve daha hızlı dönüyor. Motor da haliyle çalışamıyor. Arabanız garantili ise servise götürüp derdinizi anlatın bir. Yok değilse ve de daha sonra tekrarlamadı ise aynı şeyi, hiç takmayın.

5. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çok teşekkür ederim,babamı aradım o da aynı sizin söylediğinizi söyledi.arabam garantili telefonda servis müdürüne anlattım getirin bakalım dedi ama anlık bir şeyse sonuç alamam diye götürmek için tekrarlamasını beklemeyi düşünüyorum,tekrarlamazsa da 4-5 ay sonra bakımda dile getiririm artık.ilginiz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

6. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ne olur ne olmaz diye servise gittim,marş motorunda sorun olduğunu söylediler,sorun garanti kapsamında giderildi.

Bu Sayfayı Paylaş