Herkese iyi forumlar. Birkaç gün önce Accent Era 1.5 CRDI araç satın aldım. Ancak araçlardan pek anlamadığım için ekspertize götürdüm. Sonuçlar iyi dendi bir sıkıntı yok dendiği için aldım. Ancak bugün 300 km yol yaptığımda şu sıkıntılardan birhayli moralim bozuldu. -2300 devre kadar zor hızlanma ve zor devirlenme. -Birkaç yüz metre süren aşırı dik olmayan yamaçta 1. vitese kadar küçültmek zorunda kalmak ki 1. vites bile zor çıkardı birazcık daha dik olsa yolda kalacaktım. Bu yokuştan çok daha dik yokuşlarda 97 model H100 ile 2. viteste yüzlerce metre ilerleyebiliyordum. Not: Düz yolda devrini aldıktan sonra 180 km hıza çıkabiliyor(daha fazlasına korktuğum için çıkmıyorum ancak çıkabileceğini düşünüyorum çünkü tam gazda değildim). 2300 devirden sonra kolaylıkla hızlanıp devirlenebiliyor.
Aklıma gelen ihtimaller; Manifold & egr tıkanıklığı Turbo hortumunda çatlak Yakıt filtresi tıkanıklığı
Teşekkür ederim diğer arkadaşlardan da fikir alabilirsem sevinirim. Sanayiye gitmeden önce ne kadar şey öğrenebilirsem orada o kadar işime yarar diye düşünüyorum.
merhabalar, öncelikle emme manifoldu, egr valfi ve katalizörünüzü kontrol ettirmenizi öneririm. tıkalı olabilir. araç kaç bin kmde?
278 bin km, araç düz yolda alt devirlerde problem yok iyi hızlanıyor ara hizlanmalardada problem yok ama rampada 1.vites deyken devir 2500-3000 den 2.vitese atarken gaz yemiyor ve devir tekrar düşüyor.
Mrblar aynı sorundan bende muzdaribim aracım 1.5 hyundai getz sizin aracınızla aynı motora sahip bir çözüm buldunuz mu.