İyi günler arkadaşlar bir sorum olacaktı 2011 era dizel manuel aracım 105 bin km de çoğu uzun yolda yapıldı debriyaj seti değişmedi hiç 2 seferdir hemen hemen ayda 1 kere oluyordu bu aralar haftada 1 düştü vitese zor geçiyor geri vitese zorlayınca cırtt sesi geliyor debriyaj ayırma görevi yapmıyor anladığım kadarıyla şunu keşfettim debriyaja sonuna kadar basıp birden bırakınca yani debriyajı attırınca durum normale dönüyor sonra devam bi sorun olmuyor debriyaj setimi değişmesi gerekir yoksa söküp bakım filan yapılsa yeterli olurmu
Ben 100 binde değişmiştim. ama her araç aynı km de bitirmez sizinki 200 de gidebilir sürüşe bağlı debriyaj sertmi şuan normalde era nın debriyajı çok yumuşaktır hatta 2015 passattan daha yumuşaktı benim eranınki kim binse şaşırıyordu
El frenini çekip 5. Viteste hafif hafif debriyajı bırakın devir düşüyor stop edecek gibi oluyorsa Balat'a sağlamdır Debriyaja basınca asagida kalma filan yapıyor mu hiç ? Belki debriyaj merkezinde sıkıntı olabilir. Nadir'de olsa normal seviyenin altında takılı kalıyorsa eğer eski seviyesine donmuyorsa pedal
o testi ustaya yaptırdım balata sağlam dedi pedal asağıda kalmadı hiç sadece bazen 2 haftada bir dediğim şey oluyor vitese zor giriyor sanki debriyaja basmadan vites atmaya çalşıyormuş gibi