Arkadaşlar, bilindiği üzere babamın 2011 Temmuz ayı çıkışlı 1.6 manuel 7500 km'de Elantrası var. Enson Ocak ayının ilk haftası yıllık bakıma girmişti. Bakımdan öncede amortisörler, yaylar, arka panzot, dış aksamdaki yazılar ve krom çıtalar vb şeyler değişmişti. Km'sinden anlaşılacağı gibi çok fazla kullanmıyor babam arabasını, bende kullanmak en fazla haftada bir gün işten eve dönerken arabaya binerim. Son bir aydır dikkatimi çeken bir husus olduki babam dur kalk yaparken yada araç viteste ayağını gazdan çektiğinde lakluk bir ses geliyordu. Bugün Erk plazaya gittim ustayla test sürüşü yapmak istedim. Durumu ustaya anlattım, daha arabayı yerinden kaldırırken sesi duydu ve 500 mt gitmeden tamam dedi ve sesin kaynağını anladım dedi Porya bilya kısımlarındaki keçe ve contalardan kaynaklandığını belirtti. Gerekli temizlik ve bakımlar yapılıp keçe ve contalar değişmiş. Verilen makbuzda parçaların toplamı 50-60 lira yazıyordu. Tabi Garantili olduğu için araba ücret ödemedim. Eğer Elantra sahipleri böyle birşey ile karşılaşmışlarsa bilgi sahibi olmaları için sizlerle paylaşmak istedim.