Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra için LPG

'LPG Sistemleri' forumunda AdemOcakli tarafından 29 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Herkese selam.Özellikle bilenler ve bildiğinden şüphe duymadığım Serdar bey sorularımı cevaplarsanız ben ve benim gibi düşünenler için yol gösterici olacaktır.Konuyu özellikle burda açtımki yeni elantra alanlar için (lpg kit düşünenler) doğru olanı tespit edelim.Ben aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama karar vermek çok zor herkes farklı görüş içinde özellikle sanayidekiler(bana pipolu brc önerdiler!!!),sizce yeni elantra için doğru kit hangisi olmalı pahalı sistemlerde fiyat farkına değermi bir araca 45000 tl gibi bir fiyat verirken lpg de ucuza kaçmak ne kadar doğru ucuz etin yahnisi misalı gidip bir çuval para verip aldığımız marka bizim araca uyumlu olmazsa paraya yazık değilmi gibi bir çok soru kafamızda dolanıp duruyor,problemsiz olan hangisi hangi marka olmalı neden şu veya bu marka olmalı sizce Yeni elantra için en uygun hangisi olmalı(çokmu kafa şişirdim ne?)kısaca fikirlerinize ihtiyacımız var.Tüm forum sakinlerine saygılar ve sevgiler.<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><O:p></O:p>
    Düzenleyen : Levent

2. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    geçenlerde bayiye sordum brcyi önerdi. ama ben olsam prins taktırırdım. lpg ustasıda öneriyor...

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    4500 lira verip lpg taktırmanın bi anlamı yook bence, zaten oo paraya benzin lpg farkını hesaplarsanız aracı satarsınız oo süre dolmadan
    bence 1.4 veya 1.6 için en fazla 2 bin lira verilir, belki 2-3 litre olursa fazla oolabilir

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba Adem bey, aracınızın motoru ile ilgili henüz servis manuelleri net değil. En son görüştüğümde daha gelmediğini söylediler, Türkçe'ye çevirme işleminde olabilir. Araştırmalarım sonucunda aracınızın motorunda hidrolik olan lifter (HLA) yerine mekanik lifter (MLA) kullanıldığını ve sübap ayarını kendisi yapabildiğini öğrendim. Bu durumda LPG için bir sakınca görünmüyor, benim aracımdada aynı sübap sistemi var. Kit olarak size şu an kullandığımkitMTM'i öneririm, brc 'yi üreten MTM Srl.'nin ürünüdür, enjektör olarak dünyanın en hızlı ve kaliteli enjektörü japon malı khein kullanır. ECU'su OBD desteklidir. Pipo konusuna kesinlikle sıcak bakmıyorum.

5. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Serdar bey teşekkür ederim ilk bakımdan sonra yaptırmayı düşünüyorum.Tavsiyeniz üzere çevre otogazda kitmtm yaptırıcam.

Düzenleyen : ademocakli

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Rica ederim Adem bey. Fiyat konusunda muhakkak Hüseyin bey ile görüşün.

Vip Üyeler için firmalarla görüştüğümüzde Hüseyin beymontaj da %5 bakımlarda %40 indirim taahhüt etmişti. Ayrıca simit depo düşünürseniz fark ödemeyeceksiniz. Her ne kadar üyelik kartlarını henüz basamasakta indirim geçerlidir. İnşalah yakında kartlar basılacak, anlaşmalı kurumlar ve servisler lanse edilecek. Bunu da bu vesile ile bildirmiş olalım.

7. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    serdar bey merhaba. hatırlarsanız bende milenyum kasa accent vardı ve lpg kitim atikerdi. sabahları çalışırken gaz yememe problemi yaşıyordum ve hatta sizden kablo almıştım. şimdi yeni aracım elantra ve ona da BRC my11 kiti taktırdım mavidenizler otogazda. arac 8000 km de şimdiye kadar birsorunum yoktu ancak bu sabah 9:00 da aracı çalıştırdığımda (sıcaklık 6 dreceydi daha soğuklardada çalıştırmıştım)bu gaz yememe problemi bundada oldu. inşallah geçici birşeydir diye umut ediyorum. aynı kabusu bunda da yaşamak istemiyorum.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aldığınız gazın kalitesi ile alakalı olabilir, bir sonrakini shell yada opetten alarak test edin, eğer düzelmezse ayarla ilgili sıkıntı var demektir, mavidenizlere yada mocan otogaz'a gidebilirsiniz.

9. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA

bu söylediğim durum sabah araba daha benzinde iken oldu ancak bu sabah olmadı benzine (kalitesine yada depoda uzun süre kalmasına)bağlayabiliriz bu sorunu galiba.

önerileriniz için teşekkürler. şimdilik takipteyim

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ankara'da lpg rekabeti var, fiyat düşürmek için dökme lpg ile otogaz karıştırıp satılıyor, dökme lpg bütan/propan oranı otogaz'dan farklı, bu gaz aracın emisyon değerlerini düşürebiliyor ve sabahları bu sorun yaşanıyor olabilir.

11. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    serdar merhaba senin araçtaki enjektörler brc kit ile uyumlu mu kütük yapısı ve elektronik uyum açısında

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tahminim uyumlu değildir, bunun nedeni enjektörlerin çok düşük omajlı olması. Düşük omajlı bir elemanı çalıştıracak kartın kompenant kalitesi daha yüksek olmalıdır.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bu gece rüyama serdarın taktırdığı japon malı lpg enjektörleri girdi, ben de aynı markadan taktırıyormuşum aracıma https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif çok iyi ya heralde bu gecede benim rüyama girer artık baya heyecanlanmıştım benimkline uyarmı acamı acaba diye

Bu Sayfayı Paylaş