2011 elantra mode 1.6 GLS lpgli aracımız yokuslarda bayılıyor, Pozantı otobanini bilen varsa oradaki yokuşta 70-80 km hızla ancak gidiyor, iki hafta önce filanda afsin-elbistan yolundaki yokustada çekmedi, benzinde kullanmama rağmen düğün konvoyundaydim en arkada kaldım şahin filan hep geçti yokuşta, klimayi acmiyorum bile klimayi acarsam 40 km ile ancak gidiyor yokusta, duz yolda sorun yok,bakımları yeni yapıldı , yarin açıkçası bunun için servise gitmeyi düşünüyorum km 26 binde, sizce sorun neyden kaynaklanmış olabilir motor sağır mi kaldı acaba ?
Şahinden bile geri kaldığına göre; Bir sorun olduğu muhakkak... Servise gösterin. Besleme ve ateşleme istemi kontrol edilip, bilisayara bağlansın...
Atmosferik benzinli motora sahip araçlarda rampalarda çekişin düşmesi normaldir. Ama sizin dediğiniz gibi şahinede geçilmez.O kadarda değil. sanırım sizin araçta bir sorun var veya 6.vites yerine 5.veya 4.vitesi deneyin. Daha hızlı çıkacaktır. Olmadı aracı kompüteste sokup motor gücünü ölçtürün. Normalse buji ve kabloları vs.performansı etkileyen yerleri kontrol ettirin. SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugün baya bir dik yokuşu 100km ile çıktım passata sellöktör atıp yol istedim hatta ama vites 3 te devir 3.5 taydı, yol bilgisayarıda 6. vitese geçin diyordu arabada sanırsam çekişte sorun yok, devirli kullanınca şahlandı.
e sen vites değiştir uyarısına göre vites atarsan araba bayılır tabi yüksek devirde çevirdiğin zaman rampalarda iyidir elantra
136ps bir araba çekişte sorun var demek biraz abartı olmuş hattta biraz değil bayağı abartı olmuş.. manuel vites araba ve sen vites değişim göstergesine göre hareket ediyorsan seni çok üzer onu sadece düz yolda ve sakin kullanırken takibet yoksa rampada 6 vitesle değil şahin 124 bile ağlatır seni.
1.3 otomatik getz'i şahin geçemiyor, siz nasıl geçildiniz anlamadım. Arkadaşların dediği gibi sorun olma ihtimali yüksek.
Anladığım kadarıyla sorun değil o. yani göstergeye göre 60 ı geçtimi 6.cı vitesi istiyor o viteslerle rampada tabi doğal olarak çok bayılıyor otomatik olmadığı için vites düşürmeyince devir daha da düşüyor.
sorunu sundan yazdım 4,5 ve 6. viteslerde asırı bayılıyor ancak 3 e cekip deviri 3.5-4 e getirirsem cekiyor. 3. vitesle 100 km ye kadar çıkıyor ama 4 e attıgımda hız düşüyor devir 2 nin altına geliyor, yol bilgisayarına göre arabayı sehir içinde kullanıyorum, 8 yıldır araba kullanıyorum yokusta vites düsürelecegini bilmedigimi mi sanıyorsunuz. cekiste hata var demek neden abartıymıs ? 158nm lik torku 4850 d/d yaparken eski aracımız 145nm lik torku 3850d/d yapıyordu. Eski aracımızdaki performanstan daha iyisini bekledim sadece ve sorun oldugunu düsündüm.
Eco Mod'un yöneltmesine göre rampalarda vites atarsanız dediğiniz gibi sorun olabilir. Bizim Elantra ile ben neredeyse 1. vitesi kullanmıyorum zaten araba kendisi fırlıyor. Atmosferik motora sahip arabada bazı yerlerde deviri yüksek iken vites atmak gerekiyor
Era ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilemem ama 3.500 devir yokuş yukarı giderken çok değil ben o dediğiniz passata selektör yapma olayının bir benzeri için biraz inat edip devir yükselttim önümüzde babamın hayranlık duyduğu corolla vardı ben de hiç sevmem o arabayı virajlı ve yokuşlu bir yolda 4.500 devire kadar çıkarınca yokuş mokuş dinlemiyor hatta corolla o yokuşta en son 2 ye kadar düştü sanırım çünkü yokuşun sonuna doğru hızı 30-40 falandı ben orayı 70 le döndüm.Bu tamamen arabayı kullanışınızla alakalı aslında babam da arabayı devirli kullanmayı sevmez ve onun 60-70 ile çıkabildiği yerleri ben 100-110 ile çıkarım.Tamamen sürücü ile alakalı bir durum
Bizde 1.6 lpgli lada vega var. Antalyadan ibradıya gider geliriz sürekli konya antalya yolu üzerinden. O yolu bilenler vardır. Her seferinde yüklü olur araç. Babam devirli kullanmaz pek araç 40 km hıza kadar düştüğü yerler olur ben kullandığımda daha devirli kullanırım aynı rampayi rahatlıkla 60-70 arası çıkarım. Elantra çok daha güçlü bir araç. Göstergeye pek takılmamak gerekir. düşük vites yüksek devir ile rahat rahat tofaş grubuna dikiz aynasından bakarsınız. Kullanım bu şekilde olduğu halde yine de çekiş yetersiz geliyor ise ustaya baktirmak da fayda var
Söylemek istediğimi anlamamışsın. Kısaca söyle özetliyim. Vites oranları yüzünden yüksrk devirler kullanmak zorundasın. Çünkü bu aracın vites oranları ekonomi için ayarlanmış o yüzden rampada bayılıyor ve o yüzden abartılı dedim. Kısaca rampada devirli kullanım ve yakıt tüketimi kaçınılmaz. Yakıtı esirgemezsen araba kopartır gider rampa falan dinlemez. Yoksa araba kullanmayı bilmemekle ilgisi yok onu kastetmedim. Ama araç eskiden çekişi iyi idi şimdi kötü diyosan iş farklı ama ben öyle bir yazı görmedim. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilecik - eskişehir arasında hızlı trenin yüksek bir viyadüğü var onun altından geçerken önce bayır aşagı sonrada uzun ve dik bir.yokuş çıkılıyor. Eski aracım elantrada 125 km hızla çıkmaya başlarsam birazda gaz verip 110 ile tamamlıyordum. Ama 120km ile başlarsam yada 115km gibi bir hızla o zaman 70km ile bitiriyorum. Aracınızı yinede kontrol ettirin hava fitresi vs tıkanma olabilir D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Damlama yokuşunu diyorsunuz siz. Bende geçen hafta pazar günü 5 kişi full bagaj ile sorunsuz çıktım o yokuşu.Yüksek viteste çıkmak istiyorsanız biraz kaptırmak lazım yoksa atmosferik vir araba o yokuşu son viteste zor çıkar heleki 80 km hızla seyrediyorsa. Tavsiyem 70-80 km hızlarda kaldıysanız o yokuşta 3. Vitese çekip dip gaz yapıp devirlendirin arabayı. Ben bu şekilde 120 üstüne çıkıp gidiyorum. Yakıttan korkmayın yeri gelince düşük vites yüksek devir oranı lazım.