Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Elantra aracımda çözemediğim problemler

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda slaytube tarafından 13 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. slaytube

slaytube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    75-ARDAHAN
    Selamlar arkadaşlar,

2011 model Elantra aracım var. Şu anda 30.000 KM'de. Aracı temmuz 2011'den beri kullanıyorum. Ancak yaşadığım sorunların ardı arkası bir türlü kesilmedi.

Sorunları şöyle anlatayım.
    - Aracı ilk aldığım günden beri ön düzeninde aşırı derecede loıkurtu şeklinde sesler geliyordu. Servise birçok kere gittim ve en sonunda sorunu buldular. Garantiden direksiyon kutusunu değiştiler. Sorun genel manada düzeldi, ancak zaman geçince bu seferde tümseklerde kasislerden geçince sanki direksiyon yerinden çıkacakmışçasına titriyor. Ayrıca aşırı derecede vuruntu sesi var. Yine defalarca gittim, durumu anlattım ama artık servise anlatmaktan utandığım için bu arızadan vazgeçtim.
    - Aracımda ileri ya da geri kalkışlarda ön taraftan ve her iki lastikten de tık şeklinde yüksek bir ses geliyor. Düşük vitesde gittiğimde gaz verdiğimde ve ayağımı gazdan çektiğim esnada bu sesi hep duyuyorum. Servise anlattım ama kendilerini ikna edemedim. Bundan da vazgeçtim.
    - Aracın ön düzen kısmını bir türlü düzeltemedim. Yani başka Elantra'da kullandım, farklı markada araçlarda kullandım. Çıt ses yok. Ama ben bu aracı aldığımdan beri şöyle ağız tadıyla, sessiz, konforlu bir sürüş yapamadım. Servis de sağolsun çözemedi ya da çözmek istemedi.
    - Aracı aldıktan 3 ay kadar sonra yakıt pompasından fısıldama şeklinde ses gelmeye başladı. Şöyle bir aracı dinleseniz sanki lastikler hava kaçırıyor sanırsınız. O kadar zaman geçti henüz bir sorun yok ancak aracın kalkışında ya da benzinin biraz azalmasında bariz silkeleme mevcut. Yakıt pompası görevini tam yapamıyor sanırım. Servise anlattım ama kendilerini ikna edemedim. Bundan da vazgeçtim.
    - Aracı biraz kasisli ya da yamalı yollarda yolda sabit tutamıyorum. Sağa sola çok kaçıyor. Özellikle aracın arkası aşırı derecede savuruyor. Bu beni baya tedirgin ediyor ancak anladığım kadarıyla tüm Elantra'larda bu sorun mevcut.
    - Geçenlerde aracın ABS ve ESP arıza lambası yandı. Lamba yanınca tabi servis ikna oıldu. ABS beyni arızalanmış, komple değiştiler.

Bunların yüzünden büyük hevesle aldığım aracımdan baya baya soğudum.

Bana ne gibi tavsiyeleriniz olur arkadaşlar?
    Bu tip benzer durumları yaşayan başka arkadaşlarda var mı?

2. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Servisinizi değiştirin

slaytube bunu beğendi.
  3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçmiş olsun.

Bulunduğu yere bakılırsa Servis değiştirme işi biraz zor , Belki o servis için bile kaç km yol gidiliyordur.

slaytube bunu beğendi.
  4. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    valla arkadaşlar geçen bende aracıma bakım yaptırdım.. bayağı bişiy değiştikten sora ön fren balatalırını değiştirdim. iş bitti aracı aldım eve giderken sol önden tırt tırt tırt diye sesler geldi tekrar döndüm.. usta baktı fren kopilyası gibi bişiy söyledi açtı baktı sağlam.fren balatasında boşluk var dedi kaynattı taktı yine geliyo.. sizin dediğiniz gibi benim araçtada kalkışlarda gaz verirken felan çat çat sesler duyuyorum. ayrıca benzin deposu boşalıncada tong tong diye boş bi teneke sesi geliyo.. bende sizin gibi anlattım dinlettim ama bulamadılar. rotcu bile bişiy yok diyince aracı bıraktılar..sol önden gelen ses sadece hafif mıcırlı yolda yapıyo..duymayım diyorum ama olmuyo.. adamlar sadece triger polen yağ ve filtreler kayışlar devir daim pompasını değiştirdik diyolar bilmiyom valla

slaytube bunu beğendi.
  5. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bi problemlerden bazılarını yasayan başka üyelerimiz de var. Sanırım bu arabaların hhepsi aynı seri ve model diğer okurulların da 2011 modeldi. Eğer imkanınız var ise bence de servisinizi değiştirin elimizden baska birşey gelmiyor maalesef :(

slaytube bunu beğendi.
  6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bencede servis degisimi sart.

slaytube bunu beğendi.
  7. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu Anlattıklarınızda Yapmanız Gereken Servisi Değiştirmeniz. Ben Bunların Hiçbirisini Yaşamadım Yada Ben Anlamadıgım İçinmi Diyecem Ama Alakası Yok Bir Çok Kere Servise Gittim Ki Servisimden Çok Çok Memnunum Erk Plaza Bayrampaşa. Ayrıca Forumun Club İndirimide Yapılıyor. Arka Savurmasını Sorun Olarak Görmein Bağımsız Süspansiyon Oldugu İçin Rahatsızlık Veriyor Size Tamamen Lastiklerle Alakalı Ben Lastik Jant Aldıktan Sonra Aracıma Bir Kat Daha Isındım. Tavsiyem Aracınızdan Soğumamanız Ve Servisi Değiştirip Çözüm Bulacak Servislere Gidiniz Ardahanda Baska Servis Vardır Umarım Yada Genel Merkese Assana Mail Atın Yada Arayın Direk Dönüş Yaparlar Size. Geçmiş Olsun Şimdiden Aracınızı Severek Sürün Güzel Aractır Benimde 2011 Model 24.000 kmde Birde 18 jant + lpg var düşünün

slaytube bunu beğendi.
  8. slaytube

slaytube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    75-ARDAHAN
    Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Maalesef Ardahan'da servis yok. Haliyle Erzurum'a gidip geliyorum. O da git gel ortalama 400 KM ediyor. Kars ilinde var servis. Orasıda oldukça alakasız. Yine Erzurum Kars'a göre iyi ama birçok sıkıntıda inandıramıyorum kendilerini. En sonunda olmazsa Trabzon'a falan gideceğim. Ya da bir gün yolum Ankara İstanbul'a düşerse gidip bu sıkıntılarımı orada hallettirmeye çalışacağım.

Bir araç ilk çıktığında bence almak için epey beklemek lazım. Ben 2011 temmuz ayında aldım. Keşke biraz daha bekleseydim diyorum. En azından bu sorunların bir kaçına rastlamamış olurdum.

Araç biraz daha konforlu olsun diye 15 inç janları çıkarıp 16 inç jant ve sıfır lastik aldım. Yol tutuşu olarak biraz etki etti tabii ki. Bunu hallettik derken sonrasında da bu takırtılar ve kalkışlardaki ses canımı sıktı. Biryerden hallederken öbür taraftran sorunlar çıktı maalesef.

9. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sizin Yerinizde Olsam Assan Müşteri Hizmetlerini Arayıp Durumu Anlatırım Sınırlı Olan Servislerin Yeteri Kadar İlgili Olmaması Ve Sorunlarının Çözülmemesini Dile Getiririm. Müşteri Hizmetlerine Bu Sorunun Bir Kaç Arkadasınızın Aracında Olup Değişim Yapıldıgını Fakat Kars Ve Ardahanda Servis Seçeneği Olmadıgı İçin İlgi Hiç Yok Hizmet Sıfır Bu Konuda Kendilerinden Yardım Talebinde Bulunun. Aracınızı Sevdiğiniz Ve Aracınızda Olan Sorunlarını Devlet Haline Getirip İlgilenmeyen Servisini Şikayet Edin Çözümü Olacaktır Deneyin.

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    " - Aracımda ileri ya da geri kalkışlarda ön taraftan ve her iki lastikten de tık şeklinde yüksek bir ses geliyor. Düşük vitesde gittiğimde gaz verdiğimde ve ayağımı gazdan çektiğim esnada bu sesi hep duyuyorum. Servise anlattım ama kendilerini ikna edemedim. Bundan da vazgeçtim."

Hocam bu sorun bende de vardı..Serviste 15 dakikada yaptılar.
    Aks kafalarında boşluk olduğunu söylemişlerdi.

11. kankiii

kankiii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    oğuzhan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    benim elantra 2011 model ve daha 10.000 de aracımı kullanmaya başladığım andan itibaren dikkatimi çeken ilk şey sert süspansiyonlar oldu . Dolayısıyla çukurlardan geçince çıkan gürültü ve sarsıntı insanı verem eden cinsten... peki neden ? cevap hazır ''efendim neymiş yol tutuşu daha iyi olsun diye sert yapılmış'' bana sorarsan bu Hyundai nin başarısızlığı ve bu başarısızlık sadece elantrada değil i30 lardada var 2x2=4

12. atahansonmez

atahansonmez Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Atahan Sönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    benim eski elantram da çok yumuşaktı süspansiyonlar, yeni aracıma binen bir civic fd(2009) kullanıcısı ne güzel çok sallamıyor çok rahatmış yeni elantra dedi :D ilk zamanlar şikayet ediyodum bu konudan ama suan alıştım ve çok güzel geliyor, ayrıca araç tepki olarak çok iyi hemen anında tepki veriyor vites geçişi hızlanma herşey dört dörtlük bu az bi sertlik sorun olmuyor bence, he sorun varmı yok değil ben okadar buyuk sorunlarla uğraştımki ilk başlarda bezdirdi hyundai beni , kapısı gıcırdıyo silikon sprey sıkıyorum, direksiyon tık diye bir ses yapıyor ama dikkat etmediğim zaman duymuyorum bile, Allah insana buyuk sorun vermesin çok zor oluyor, küçük sorunları çok kafaya takmaya gerek yok kullanması çok keyifli çok eğlenceli bir araç , geçen gün ışıklarda yanıma sirocco geldi havalı bir tip muzik son ses tip tip baktı beraber kalktık okadar uğraşmasına rağmen geride kaldı ki manueldi o ,benimki otomatik(bizim araçların manuellerinide merak etmiyorum değil) :D bu keyfi verdikten sonra varsın kapısı gıcırdasın :D43bin liraya full otomatik prime plus elantra almışım iyki almışız iyiki boya sorunu çıkmış :D öyle veya böyle her dediğimi yaptı adamlar, eski aracımıda 5 sene boyunca ne arızası olsa götürdüm hiç birkeresindede kullanıcı hatası bu demediler disklere kadar ücretsiz değiştirdiler. 5 sene garantimiz var önemli olan iyi bir servis her şeyi hallediyor adamlar hatta babam 99da 3 günlük yumurta kasa accenti temde pert etti teker meker fırlamış gitmişti arabanın yamulmayan yeri kalmamıştı, 2 ayda topladılar arabayı o arabaya bile 2005 e kadar 6 sene sorunsuz bindik :D

13. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    kardeş 2 yaşındaki araçta aks kafasında boşluk olması pek inandırıcı değil, sanki sallamışlar gibi.

14. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    arkadaşlar bu gün aracı aldığım arkadaşla görüştüm bu tık sesi ile ilgili. benim araçtaki tık sesi değiştirdiği amortisörlerden geliyormuş ve garantili olduğu için tekrar değiştirilecek.. ayrıca aks kafaları boşluk yaparsa yine tık diye bir ses duymak bence normal .. bildiğim kadarı ile

15. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    benimde aracım stabilize yolda direksiyon sağ yöne dönerken çıt yok fakat sol dönüşlerde sanki direksiyon sisteminin içinde boşta kalmış bir metal demir takır tukur ses yapıyor sadece sol dönüşlerde araç stabilizede cukurlu yolda asvaltta sıkıntı yok. birde aracı d ye alınca demir levha titreme sesi geliyordu önceden yoktu onu buldum sonradan servise taktırdığım metal karter koruması sallanıp ses yapıyor onada ön bölümden 2 tane bağlantı demiri sabitleyip sesi keseceğim

16. slaytube

slaytube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    75-ARDAHAN
    Kalkışlardaki tık sesini araştırdım bende. Aksda ki boşluktan dolayı olduğunu söylüyor herkes. Büyük ihtimalle de öyledir. Farklı bir servise gittiğimde yaptıracağım bende.

17. buranere

buranere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    FIRAT FIRAT
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bende 2011 elantra aldim 90 binde rolantide sikirti sesi var servis 10 bin masraf cikardi etek vuruyo dedi yiksek hizlarda arac geziyo bu kronik sanirim yaptirmicam yolda birakana kadar devam

18. aykoroglu

aykoroglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    On ve arkaya kalkislarda ve de yavaslarken arabanin altindan gelen o tik veya tok sesleri akslarla ilgili bir durum arkadaslar. Ayni sorun bende de vardi bugun servise ugradim 10 dakikada hallettiler.

19. buranere

buranere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    FIRAT FIRAT
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yoo benim aractaki ses rolantide sicak soguk farketmiyor giderken 2000 dv kadar falan duyuyorum dizel gibi ses cikariyo etek vuruyo dedi servis 10000 rektifiye piston segman+ 2500 katalizor sana 6 taksit yapalim dediler 50 kurusa kulak tikaci aldim biniyorum gittigi yere kadar

20. buranere

buranere Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    FIRAT FIRAT
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Nette benimkinin ayni sesi var 2013 hyundai elantra ticking noise yazinca cikan ses bendeki

Bu Sayfayı Paylaş