10 KASIM Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Accent Era Dizel Otomatik Hantal Gibi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda CappadociaLe tarafından 16 Ekim 2025 tarihinde açılan konu

1. CappadociaLe

CappadociaLe Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muhammed DEMİRDÖĞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba,

2008 model accent era dizel manuel aracım vardı ve roket gibi bir arabaydı, çok memnundum. Bilen bilir son yıllarda ankarada trafik epey bi arttı bende otomatik araba almak istedim yine aynı araba diye 2011 model dizel otomatiğini aldım. Ama araç aşırı hantal hissettiriyor. Sanki turbo yokmuş gibi atmosferik bir araba gibi davranıyor. Gittim Turboyu hava hortumunu ve intercooleri elden geçirttim ama sorun çözülmedi. Sizlerin bir fikri deneyimlenmiş bir anısı varmı. Ne olur yardım edin.

teşekkürler.

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    937
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba, öncelikle aracınızın 4 ileri tam otomatik şanzımanla geldiğini bilerek hareket etmenizi tavsiye ederim, bu hantallığın başlıca sebebi olabilir. 4 ileri şanzıman yavaş vites geçişleri ve uzun oranlar sunduğu ve tork konvertörü barındırdığı için performans taleplerine yeterli cevabı veremiyor olabilir. Bunu 0-100 yaparak kolayca anlayabilirsiniz, eğer 11-12 saniyenin üstünde bir 0-100 verisi sunarsa olağanüstü bir hantallık var demektir ve bu durumda motor performansı değerlendirilir.

3. tatlisues

tatlisues Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Su Tatlıcı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ioniq 5
    Muhtemelen sorun manuel ve otomatik şanzıman farkından kaynaklanıyor. Dizel otomatiklerde özellikle 2011 Era modeli, tork konvertörlü şanzıman kullanıyor ve bu da aracı manuel kadar “canlı” hissettirmiyor. Turbo hortum ve intercooler kontrolü doğru ama hissettiğin “hantal”lık çoğunlukla şanzımanın doğası ve ECU’nun otomatik moddaki programlamasıyla alakalı. Birkaç öneri: şanzıman yağını kontrol ettir, ECU adaptasyonunu resetle veya bazı durumlarda “sport” mod (varsa) veya manuel vites modu ile sürüş farkını deneyebilirsin. Manuelden otomatiğe geçişte performans hissi her zaman düşer; turbo sağlam ama iletim farkı belirgin.

Bu Sayfayı Paylaş