Arkadaşlar merhaba. Başlıkta bellirtiğim arabayı almayı düşünüyorum fakat kafamda oturmayan bazı konular var. *Bu araç hangi şanzımanı kullanıyor? (CVT diye biliyorum) *Şanzımanı her ne ise nasıldır? Kronik bir sorunu var mıdır veya masraflı bir şanzıman mıdır? *Serviste aracın 10 bin bakımlarına ne kadar istiyorlar? *Aracı tavsiye eder misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
sanırım böyle bir araca niyetlendiniz. accent blue araçlarda 3 tip otomatik şanzıman kullanılmış. birisi tam otomatik, ikincisi CVT, üçüncüsü DCT. dediğiniz araç tam otomatik de olabilir, CVT de olabilir. DCT olamaz. eğer tam otomatikse şanzımanla alakalı herhangi bir arıza yaşamazsınız, hyundainin tam otomatik şanzımanı çok sağlamdır. ama tam otomatik olduğu için yakıtı manuele göre %10-20 fazla yakar. accent CVT şanzımanla ilgili şimdiye kadar herhangi bir şikayet duyulmadı. ancak şanzıman içinde belli bir kilometrede değişmesi gereken kayış vb parçalar olabiliyor. bu nedenle yüksek kilometreli CVT şanzıman masraflı olabilir. yetkili servisi telefonla arayıp periyodik bakım fiyatlarını sorabilirsiniz. accent blue kendi sınıfına göre çok iyi bir araç, fiyatları çok yüksekti, şimdi makul oldu.
Cvt şanzıman bana scoter motor gibi geliyor. Tam otomatik yada dct daha mantıklı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cevap için teşekkür ederim. Peki ben tam otomatik mi CVT mi nasıl anlayacağım. 1.4 CVVT 2011-12 ler hep aynı vites düzenini görüyorum ve 4 ileri, farklı görmedim hiç.
Peki herkes yazıyor tam otomatik, %10-20 fazla yakıyor, peki o zaman CVT de o kadar fazlaadan yakar sonuçta onlarında aktarma tork konvertörle (örnek : toyota CVT aktarma tork konvertörle). Baskı balatalı aktarmalı CVT şanzuman da var. Accent Blue CVT aktarma nasıl acaba.
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/accent-blue-da-dctye-kavustu.29846/page-2 http://www.arabam.com/otomobil-testleri/hyundai-accent-blue-1-4-d-cvvt-cvt-prime-yorumlari/298316 geçmişte CVT şanzıman konusu konuşulmuş, 2014ten sonra accentler CVT satılmış, ondan öncekiler tam otomatik.
accent blue cvt 1.4 motor testte 7.1 tüketmiş, bu değer gayet iyi. üstelik lpg de oluyor, lpgli çok güzel olur.
cvtyi en iyi kullanarak anlarsınız, youtube videolarında cvt şanzımanın devir saatinin nasıl olduğunu görebilirsiniz.
Tamda kararsız kaldığım noktayı bellirtiniz hocam, teşekkür ederim. İlk Başta Auris e niyetlendim ama araştırınca MMT şanzımandan vazgeçtim. Hyundai Çok teşekkür ederim. Daha rahat düşünebilirim artık
Ufak bi bilgi eksikliğim var sanırım. Tam otomatikler manuel olarak kullanıma izin veriyor mu? Çünkü "+" "-" bölümü var viteste yarı otomatik gibi.
Hyundainin şanzımanları tam otomatik olarak kullanırken de +\- olarak vites değiştirmeye izin verir. Zaten istediğiniz vites uygun değilse geçiş yapmıyor. Tam otomatik hyundai şanzımanları çok sağlamdır, kafanızda soru işareti olmasın. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Otomatik şanzumanlarda manuyel değişim bir ilave özelliktir ve Hyundai kullandı dört ileri ve altı ileri h-matik şanzumanda bu özellik var. MMT şanzumandan uzak durun, çok fazla şikayet var.