2010 model tucson araç aldım gayet memnundum ancak şu son zamanlarda araçta bir arıza var.araç 3000 devirde kendini bloke ediyor.aracı hem yetkili servisinde hemde özel serviste bilgisayra bağlattırdım arıza kodu vermiyor.aracı bırakın araştıracağız diyorlar.yani deneme yanılma ile arıza tesbiti yapacaklar .araç çekmiyor gaz yemiyor rampada bayılıyor 3000 devri geçmiyor yakıt sarfiyatı çok fazla arttı.hava akış metresini temizlendi,basınç müşürü değiştirildi yine aynı problem devam ediyor.turbodan dediler turbocuya gittim turbo devreye giriyor arızayı başka yerde arayın dediler.dediler turbodan gelen borulardaki basınç çok düşük turbo basınç vermiyor.arabayı durdurup tekrar çalıştırdığımızda 3000 devri geçiyor ancak belli bir süre sonra 3000 devirde trakılıp kalıyor.ilk arızalandığı dönemde ekzozdan beyaz duman gelmişti motor kapak çontası gitti diye düşünmüştüm ama öyle bir şeyde yok şuan ekzozdan dumanda gelmiyor.işin içinden çıkamadım böyle bir arıza ile karşı karşıya kalan oldu mu?çözümü konusunda tavsiyeleriniz nelerdir.öneri ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
forum kullarını okuyabilir misiniz müsait zamanda size zahmet büyük harf yasak o yüzden yazmak istedim.
Kardeş akrabamda santafe var, baktırmadığı yer kalmadı direk turbodan çıktı, turbo sağlam olabilr ama yağlamayı zamanında yapamıyordur. bence arızayı orada ara derim. Bu arada birde enjöktör temizliği yaptır..
Konunuzu duzenleyiniz baslik ile birlikte. Aksi halde silinecektir D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Merhaba, map sensorunden yapabilir. Konu icerigini duzeltmeniz gerekiyor. LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
önerileriniz için çok teşekkür ederim. konu içerini düzenlemem için nasıl bir yol izleyeceğim fazlabir bilgi sahibi değilim daha bugün bir foruma üye oldum.