MERHABA;kısa süre önce tavan çıta vidaları nedeni ile iç tavan döşeme nemlenme sorunu ile paylaşım yapmıştım.kimsenin başına gelmemiş ki çözüm olmadı.bende çıta kapağını sökemedim kırılır diye zorlamadım.bugün sunroof giderlerini tekrara kontrol ettim.nem yapan taraftan şişe ile su döktüm önce aşağıdan aktı sonra kesildi sunroof tepside taştı..herhalde tıkalı tel ile açmayı denedim tel 25cm yürüdü ve kaldı yumuşak bir şey var silikon gibi tel yürümüyor zorlamadım. şimdi klasik hava basın tel ile açın deniyor ama bu gider borusu lastik se tel delebilirmi?? acaba gider borusu kıvrıldımı içinde? ön direk trimi sökülürmü?air bag var resimde görülüyor!! bu sökülürse gider borusu görülürmü?? sağ tarafta aynı teli 50 cm uzattım girdi ve yolu açık su akıyor... malzemeye zarar vermeden bu gider nasıl açılır başına gelen çözüm bulan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum. kısaca tel ile açılrmı nasıl yol izlenecek ön direk trim airbag olmasına rağmen sökülüp ordan müdahale edilebilirmi.... belkide tavan nemlenme nedeni tavan çıtası yerine sun roof gideri tıkanması olacak...
Ön direkteki trimi sökebilirsiniz. Sorun olmaz. Hortum görünür. Ayrıca daha önce başıma geldiği için, ön camı sol üst köşe kısmından dışa doğru ittirin. Oynuyormu ona bakın. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/2009-sportage-bakim-ve-onarimlar-ai_torcuk.50079/
camda oynama yok...benzinlikteki su tabancasını deneyeceğim perşembe günü datça merkeze indiğimde denerim...sanki tahliye hortumu içerden kat yapmış dirsek yapmış gibi tel sokunca yumuşak esnek bir şeye değiyor.hortum takıp üfledim hiç hava gitmiyor !!! çamur pisliği değil!!!
ön direk trimi sökemedim..altta airbag var tırstım zorlamadım.ama 50mm enjektör ile su bastım yavaş yavaş çok enteresan marşpiyerden su akmaya başladı..sunroof dan tel ile 25/30 cm itince sanki bir klepe var boru içinde plastik parça 1/2 mm esniyor ileri gitmiyor tel!!! sağ tarafta bu durum yok.. asperox mavi/sarı kullandım ama aşağıya kirli su gelmedi yollar temiz velhasıl böyle bıraktım 2lt su döktüm yavaş yavaş aşağıya geçti ..bu işten birşey anlamadım ama su bir şekilde aşağı akıyor.ya benden önceki ilk sahibi tahliye borusunu değiştirdi .yada sol taraf içi klepeli yada cekvalf lı bir sistem var...yani benzincideki suyu bassam anında geri gelirdi tazyikten onu için denemedim boru içinde bir sistem var sağ tarafa göre daha yavaş geçiyor su ama geçiyor ..ilginize teşekkür ediyorum .. yeni fikirleri olan varsa burdan paylaşabilir...
Ben daha önce söktüm. 2 tane vidası var zaten. Başka türlü soru işaretlerini gideremezsiniz. Hiç olmadı bı ustaya söktürün.
tek vida var !!! srs airbag klipsi altında başka vida göremedim trim üzerinde esneterek çıkarmak lazım altında kablolar var.anlayan ustanın olmadığı bir yer datça maalesef,anlamıyorum demez işe girişir airbag i patlatır sonrada napalım abi der )))) yineliyorum boru tıkalı değil!!!!! teli biraz itince oynayan bir plastik kapak sesi geliyor çok enteresan.su geldiğinde bu kapak sanki müsade ediyor suyun geçmesine .pek mantığı yok ama durum böyle...önce tavan çıtası vidalarından şüphelendim.hala o şüphe devam ediyor..istanbula gelebilirsem ki aracı aldığım 2018 den beri 6 senedir gidemedim kardeşim orada.o zaman bir çözüm olur. birde benim aracın aynısından olan bir forum üyesi varsa o kontrol edebilir sol tahliye borusu giderini... ilginize teşekkürler.
MERHABA airbag kısımlarına müdehale için airbag ustalarından yardım alsanız daha iyi olur sistemi bilmiyorsanız kendiniz uğraşmayın istenmedik durum oluşmasın.muhtemel bir tıkanıklık var bahsettiğiniz yerde bir taraf açıksa .çıta kapakalrı tırnaklı zaten nazikçe hareket ettirerek açabilirsiniz .kendi aracımda çıta kapağı düşmüştü yenisini alıp kendim takmıştım
maalesef datça da airbag ustası yok..küçük bir ilçe....şimdilik akışına bıraktım araca zarar vermek istemiyorum esasında sol taraf tıkanık değil tel 25 cm de klepe gibi birşey var oynuyor yol temiz su akıttım yavaşda olsa geçiyor...benim kasadan bir aracı olan varsa bir tel sokup sol taraftan direk geçiyormu acaba aklımda kaln soru bu.