2009 ekım ayında 2010 model otomatık 1.4 dohc start getz aldım aracla ıstanbul trafıgınde tıka basa full depo ıle 320 km'yı gecmedı. bunda bı sorun dıyıp aldııgm hyundaı elmas bayısıne gıttım aracı makınaya bagladılar bır sorun yok dıyıp gonderdıler.arastırma yaptım en fazla 350 375 krs yakıo dıger getz'ler acaba bu servıse guvenmeyıp baska bır tamırcıye goturup arabayı bı gostersemmı dıye dusunuyorum ama anlamıs deılım arac su anda 1750km'de.kıme sölesem full depo ıle 320 km'yı zor yapıo dıe ımkansız dıolar ben anlamıs deılım.bu arac bu motorla nası bu kadar yakıyor anlamıs deılım.surus becerıme guvenırım 7yıldır soforlugumde var ben sastım kaldım bu ıse. bu yorumuma lutfen bu ıste uzman gercek bılgılerı verıcek olanlar yazarsa ınanın cok sevınırım.onların yardımlarına fıkırlerıne ıhtıycaım var yoksa kredılı bıle olsa satıcam bu aracı
Ah kardesim yazdıklarını okurken kendimi gördüm. Benim aracım da 2010 era otomatik. Süper bir araba ama gel gör ki insanın kayın pederinin petrol ofisi sahibi olması lazım. Aldığımdan beri ağız tadiyla bir suremedim. Gözüm hep benzin ibresinde idi. Taaa ki canıma tak edip gecen Cumartesi gidip LPG taktirana kadar. Evet maalesef bu araçların benzin yakıt tüketim degerleri böyle. Yapacak da tek şey LPG
aynen cıldırıcam bnde 165 tl'ye tıka basa 95 oktan benzını koy snra 320 km'yı zor yap cıldırıcamm yemın ederım. otogazdan memnunmusun bazı sorun fılan yapıo dıolar ama
İnan bana 38 yaşındayım ve şeytan kulağına kursun bir arabaya LPG bu kadar iyi oturur. Hiç tereddüt etme bence aracının keyfini sürmeye başla ben çok memnunum tankı simit taktirdim bagaj da yer kaplamadı marka olarak ben Lovata taktım. En basit ornek size dün Corumdan Tokat a gittim. 190 km mesafe ve araç 140 ortalama hız da 150 kuruş yaktı. Yorum senin ayrıca Gazi tam topuklayinca cekiste hiç bir güç kaybı yok hatta diyebilirimki benzin den daha iyi gidiyor araba şimdi 160 a çıkmak anlık mesele şimdi
Km yaptıkça yakıtında düşme olacaktır, fakat bariz bir düşme olmaz, en iyisi LPG taktırmanız, benzin 4 TL ye yaklaşmışken, benzinde araba kullamak zor..
aracım 2009 getz otomatik,aracın çok yeni daha10000 km ye yaklaşsın tüketim düşer full depo ile 500 km yi rahat geçersin.ben haftasonları kullanıyorum o yüzden lpg düşünmüyorum.benzine göre ayarlanmış motor ne kadarda olsa lpgde aynı tadı vermez bence.hem arkadaşlarımla konuşuyorum lpg de şehiriçinde 220-230 buluyor artık diyorlar.
Ben şehir içinde 9 - 9.5L yakıyorum 2009 model otm Getz ile, yazın en az 1L daha düşecek bu rakam....
su anda 12.12.5 lt yakıyor arac 1800 km'de fecıı cok yakıyor kullanımda normal bunda bısı var ama anlamadım
Kırmızı ışıkta beklerken N ye alıyormusun.? Genelde arabaya bindikten sonra 3-5 km mi gidiyorsun. Yani kısa kısa mı kullanıyorsun.?
ewt Isıkta N'alıyorum ama her zaman deıl ewt mesafelerım kısa oluyo genellıkle ama dıceksınkı motor tam ısınıyo sen ısını halledıp arabayı kapatıyosun dıceksın ama yanı kısa mesafeye gıdıceksem bı 10km'lık yol yapıptamı gıdım anlamadımkı yunafanıem?
"gaz pedalına altında yumurta varmış gibi basmak" ifadesi doğru mudur otm. araçlarda ?? yani pratikte bir faydası var mıdır ??
dizel matrix aracımda fabrika değerleri 6.3 fakat ben de kısa mesafelerde kullandığım için tüketim ister istemez 7 yi buluyor..yazın düşüyor özellikle de uzun mesafeli sürüşlerde...bu konu için yapabilecek birşey yok açıkçası
valla yumurtayı bılmem ama cok yaktıgı hele hele benzının 4 tl'ye geldıgı bu gunlerdee cokk yakıyorr otomatık cokk
ya tamam anlıyorumda 3km'lık yola gıttıgmde bı arac krs'a vurursan 500 krs cvarında yakması anormal yaa ne arabalar var herkesmı uzun mesafe yapıo hıcmı kısa yol'a gıden yok anlamadım bu ısı. bnce hyundaı'de genel bı eksıklık var bu bır bır daha ıkı butun getz'cıler ozellıkle benzınlı ve otomatık kullananlar sıkyetcı hepsımı kısa mesafa yapıoo
valla benim getz de düz vites 2008 mart çıkışlı bu ara baya yakıyo ama araba ne yapsın benzin dayanmış 4 tl yee yaw şöle hopada olsam süper olur adamlar batuma gidiyolar yakıt almaya benzinin litresi 1.5 lira https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
en büyük sıkıntı o..litresi 2 tl olsa araçlar 15 lt yakmadıkça kimse şikayet etmez..ama şimdi fabrika verilerinin 2 lt üstü bile rahatsız ediyor hepimizi..
Valla ben 8 ayı yaz geçiren Adana gibi bir şehirde klimamı açmadan arabaya binemiyorum. Kısa mesafelerde bile esirgemem. Klima 2 konumunda 120 ile giderken benzinde 50-60 kuruş yaktığını biliyorum. Ama LPG de klimasız 20, klimayla 25 kuruş falan yakıyor. Ama klimayı açmak LPG de performansı düşürüyor bunu bilin... Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi