bugün i30 teknik özelliklerine websitesinden baktım özellikle cw nasılmış bir inceleyim dedim. bir baktım hb aracın benzinlisi 1368 kg dizel ise 1470 oha dedim eskiden web sitesinde ve bende olan broşürde benzinli 1268 dizel ise 1360 dı yanlışlıklı var yoksa gerçekten böle mi? kia ceed otm dizel 1500 kg cool 90 bg ise 1419 çok değilmi yaw nie bu kadar ağır bu arabalar?
yok dostum ... gözünü seveyim .. ne taktılar? tank taretimi? açıkçası tuhaf.. ama sitede aynen öyle yazıyor... mecbur doğru kabul edeceğiz...
Arkadaşlar hyundai ile tanıştığımda bazı kişilerin söylediği gibi kağıt gibi kaportasının olduğu hafifdüşüncesini ruhsatta ağırlığa bakıncatam tersi ıolduğunu anladım bunu görüğüm kazalarda ve yaptığım kazalarda iyi anladımki hiçte söylendiği gibi değil ve o gün bu gündür hyundai arabalarının ağır araçlar olduğunu bilirim nitekim karşılaştırın sınıfındaki en ağır araçlar arasında çoğu amerikandan bile ağırdır bu kıa da hyundai ile aynı grubun olduğu için ağır kaliteli araçlar her iki markada ve bi carnival bakmıştım 2300 kg yani o araca bakıyorsun bırak kompact suvu üst suvlardan bile ağır yani hayret ettim ama araç çok kaliteli bunu ruhsattaki ağırlıkta doğruluyor itekimunutmayınız hyundai 2. dünya savaşında kore için tank vbaskeri ağır araçlar üretmiş bir marka ve ilk hayata başlaması da çelik atölyesi şeklinde olmuş yani şu anda da ülkelerinin savunmasına bir çok model ürettiklerini düşünürsek bence çekik gözlertank malzemeleriyle oto malzemelerini karıştırıyorlar. Düzenleyen : Davtor
evt donanım aynı donanım ne ağırlığı olacakki yani rakipleri daha hafif yani ağır olunca araba çok mu sağlam oluyor? benim bildiğim ağırlık okadar etken değil sacın kaliteli materyallerden yapılması bu forumda birisi yazmıştı hyundai sağlamlığı ile ilgili bir konuda artı bu ağırlık aracın ivmelenmesini 0-100 bile etkiler bence bu kadar ağırlık saçma rakipleri 1300 civarında dizelleri kesin yanlışlık var sonuçta araba aynı araba 2010 model yılı ne gibi artılar getirmiş onu öğrenmek lazım ağırlık konusunda eğer doğru ise Düzenleyen : ilter88
hocam link verdiğiniz konuyu inceledim herhalde arabanın şasisi ağır bundan kaynaklanıyor... bu işi bile üstadlar gelsede konuya bizi aydınlatsa
Açıkcası bende bu arabalardaki ağırlıkların ne olduğu konusunda çok karmaşığım. Emsallerine göre baya bir ağırlık fazlalıkları var. Çok göreceli bir durum gerçektende...
yani haklısınız bizde kia rio var 1.4 motorlu biliyorsunuz era ile aynı platformda araba 1167 kg lpg ile birlikte 1200+olmuştur araba gitmiyor memnun değiliz performansından o değilde yeni fiesta 1.4 benzinli 979 kg komedi valla bizimkilerden iyi gideceği kesin ama şuda var fiesta daha küçük araba eraya göre ama rioya göre çokda farklı değil hatta riodan 10 litre mi ne bagaj daha büyük...
İşin trajikomik kısmı Hyundai arabalarını tanımayan arabalara benim arabam 1150 km dedimi gülüp ne o bir o kadarda yerin altındamı arabanın aynından var demeleri.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
eski listelerde yazanlar araçların boş ağırlıkları yeni listeler ise araç yarım depo yakıt + 75 kg sürücü dahil ağırlıkları hyundai almanya sitesinde bu şekilde yazıyor saygılar